DOLAR
32,3744
EURO
35,0015
ALTIN
2.325,97
BIST
9.090,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

BAŞKAN BAKICI BAKAN EROĞLU’NUN BİLECİK ZİYARETLERİNE KATILDI

BAŞKAN BAKICI BAKAN EROĞLU’NUN BİLECİK ZİYARETLERİNE KATILDI
Bozüyük Belediye başkanı Fatih BAKICI Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel EROĞLU’nun Bilecik ziyaretine katıldı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel EROĞLU, DSİ tesisleri toplu temel atma ve orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ORKÖY Kredi Sertifikaları dağıtım törenine katılmak için Bilecik’e geldi. Bakan EROĞLU, Bilecik ziyaretine Vali Ahmet Hamdi NAYİR’i ziyareti ile başladı. Valilik’te, Bilecik’e yapılan ve yapılacak çok sayıda yatırımla ilgili müjde veren EROĞLU, Bilecik’i barajlarla donatacaklarını söyledi ve 7 barajın temelini atacaklarını ifade etti. Yapılacak yatırımların toplam maliyetinin 169 milyon lira olduğunu söyleyen EROĞLU, bu yatırımlarla birlikte 24 bin 300 dekar tarım arazisinin sulanacağını, 18 milyon metreküp su depolaması sağlanacağını ve 3 ilçe, 3 mahalle ve 9 köyün taşkınlardan korunacağını belirtti. Buradan Bilecik Belediyesi’ne geçerek Belediye Başkanı Selim YAĞCI’yı makamında ziyaret etti, ardından Kongre Merkezi’ne geçerek burada bakanlığa bağlı birimlerin yöneticileriyle bir koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi. Burada yaptığı açılış konuşmasında Bilecik’n doğal güzelliklerini öven EROĞLU, buranın saklı bir cennet olduğunu ve tabiat turizmine açmak gerektiğini söyledi. Bakanlık olarak tabiat planlaması yaptıklarını kaydeden EROĞLU, Bilecik’i de bu planlamaya dâhil edeceklerini ve “Saklı cenneti önce Türkiye’ye sonra dünyaya duyuracağız” dedi. Toplantının ardından cuma namazını Kayıboyu Camisi’nde kılan Veysel EROĞLU, namazın ardından Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen toplu temel atma ve açılış törenine katıldı. 7 barajın temelinin atıldığı törende konuşan Bakan EROĞLU, ormanları kırsal kalkınmanın lokomotifi olarak kullanacaklarını ve bu doğrultuda 2019’a kadar 5000 köye 5000 adet kırsal kalkınma ormanı kuracaklarını söyledi. Bakan EROĞLU, programda ayrıca orman köylülerine kullandırılan gelir getirici ORKÖY kredi sertifikalarını dağıttı. Programın ardından AK Parti il teşkilatını ziyaret eden EROĞLU, daha sonra Bilecik Belediyesi’nin yaptığı yeni hayvan barınağının açılışını yaptı. Barınağı gezen, köpek ve kedileri seven Bakan EROĞLU yetkililerden bilgi aldı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel EROĞLU’nun Bilecik ziyaretlerinin ardından facebook hesabı üzerinden Bakan EROĞLU’na teşekkür eden Başkan BAKICI şu ifadeleri kullandı: “DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma ve ORKÖY Kredi Sertifikaları dağıtım töreninde Orman ve Su İşleri Bakanımız Sn.Veysel EROĞLU ile birlikteydik. Sayın Bakanımıza ve Sayın Milletvekilimize ilimize ve ilçemize kazandırmış olduğu yatırımlardan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. 18 Tesis ve 169 Milyon TL yatırım ile Orman ve Su İşleri Bakanımız Sn. Veysel EROĞLU Bilecik’in gücüne güç kattı. AK Parti çalışıyor, Bilecik güçleniyor.”
Bşk- Bakan Veysel Eroğlu Bilecik 7

Bşk- Bakan Veysel Eroğlu Bilecik 1

Bşk- Bakan Veysel Eroğlu Bilecik 2

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.