DOLAR
32,3397
EURO
35,1175
ALTIN
2.311,98
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

BASIN BİLDİRİSİ

BASIN BİLDİRİSİ 

Suç ve kabahatlerin işlenmesinin önlenmesi, silah, mühimmat, kaçak mal ve her türlü suç eşyasının ele geçirilmesi, aranan kişilerin yakalanması, meydana gelen olayların ve suçların aydınlatılması, suç işleyenlerin ve şüphelilerin yakalanmaları amacı ile 01/02/2016 ile 29/02/2016 tarihleri arasında il merkezi ve ilçelerimizde yapılan,

 

Asayiş Kontrolleri ve Aramalarında;

 

2938 kişinin UYAP sisteminden yapılan kontrolü neticesinde ilimizde 29, diğer illerden değişik suçlardan aranan 14, şüpheli olmak üzere toplam 43 kişi yakalanmıştır.

 

İlimiz Cumhuriyet Mahallesinde Meydana Gelen İşyerinden Hırsızlık Olayı Aydınlatıldı, Olayın Şüphelileri Yakalandı

22 Şubat tarihinde İlimiz Cumhuriyet Mahallesinde bulunan bir işyerinde gerçekleşen hırsızlık olayı ile ilgili olarak, Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki ekiplerin yapmış olduğu kapsamlı ve aralıksız çalışmalar neticesinde işyerinden hırsızlık olayını gerçekleştiren şüpheliler yakalanarak adli mercilere intikal ettirildi.

 

İlimiz Şeyh Edebali Türbesi Karşısında Bulunan Bayraklı Tepe’de Kurusıkı Silahla Çevreye Rastgele Ateş Açıldı, Olayın Şüphelileri Yakalanarak Adli Mercilere İntikal Ettirildi

15 Şubat tarihinde İlimiz Şeyh Edebali Türbesi Karşısında bulunan Bayraklı Tepe’de çevreye rastgele açma olayı ile ilgili olarak; Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki ekiplerce, olayın şüphelileri suç aleti olan kurusıkı silahla birlikte yakalanarak adli mercilere intikal ettirildi.

 

İlimiz İstiklal Mahallesinde Meydana Gelen İletişim Yoluyla Dolandırıcılık Olayı Aydınlatıldı

12 Ağustos 2015 tarihinde İlimiz İstiklal Mahallesinde vatandaşa yönelik gerçekleşen İletişim Yoluyla Dolandırıcılık ile ilgili olarak, Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki ekiplerin yapmış olduğu titiz çalışmalar neticesinde iletişim yoluyla dolandırıcılık olayını gerçekleştiren şüpheliler 12 Şubat tarihinde tespit edildi, ilgili bilgi ve dokümanlar adli mercilere intikal ettirildi.

 

 

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışma sonucunda;

 

Mali Büro görevlilerince ilimizde Parada Sahtecilik suçuna iştirak eden şahıs ve organizasyonların deşifresine yönelik 1 operasyon gerçekleştirilmiştir.

Parada Sahtecilik suçuyla ilgili 1 şahıs hakkında yasal işlem yapılmıştır.

 

Kaçakçılık Büro görevlilerince ilimizde 5607 Sayılı Kanuna Muhalefet suçuna iştirak eden şahıs ve organizasyonların deşifresine yönelik 1 operasyon gerçekleştirilmiştir.

5607 Sayılı Kanuna muhalefet suçuyla ilgili 4 şahıs hakkında yasal işlem yapılmıştır.

Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince ilimizde Uyuşturucu Madde Ticareti yapan, Satın Alan veya Kullanan şahıs veya organizasyonların deşifresine yönelik 2 ayrı operasyon gerçekleştirilmiştir.

1 operasyonda 1 kişi hakkında Kullanmak Amacıyla Uyuşturucu Madde Satın Almak Kabul Etmek ve Bulundurmak suçundan yasal işlem yapılmış,

1 operasyonda ise 1 şahıs hakkında Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti suçundan yasal işlem yapılmış ve 1 şahıs hakkında Adli Kontrol Kararı verilmiştir.

İl Genelinde Yapılan Umuma Açık Yerlerin Denetlemelerinde;

 

İl merkezinde Asayiş Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 5 adet içkili restaurant, 19 adet kıraathane, 9 adet kafe, 5 adet internet kafe, 4 adet oyun salonu denetlenmiş, denetlemelerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır.

Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 13 Kıraathane, 5 İnternet Kafe, 1 oyun salonu, 1 İçkili Yer, 1 Tekel Bayii denetlenmiş olup denetlemelerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır.

Osmaneli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 8 Kıraathane, 3 İnternet Kafe, 7 Çay Bahçesi denetlenmiş olup herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

Söğüt İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 17 Kahvehane, 3 İnternet Kafe, 1 Oyun Salonu, 3 İçkili Yer, 3 Tekel Bayi denetlenmiş olup 1 kıraathaneye 4207 SKM’ den işlem yapılmıştır.

Gölpazarı İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce 4 Kahvehane, 2 İnternet Kafe, 2 çay bahçesi, 1 Tekel Bayi denetlenmiş olup herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

Pazaryeri İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce 10 Kıraathane, 1 İnternet Kafe, 3 Tekel Bayii, 1 Hamam denetlenmiş olup herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

İnhisar İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce 4 Kıraathane, 2 İçkili Yer, 2 Tekel Bayi denetlenmiş olup herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

Yenipazar İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce 5 Kıraathane, 2 içkili yer, 2 Tekel Bayii denetlenmiş olup herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

 

Kabahat Nevi Suçlarla İlgili Olarak,

 

Emre Aykırı Davranıştan 3, Sarhoşluktan 8, Rahatsız Etmeden 3, Tütün Mamullerinin Tüketilmesinden 17, 5729 SKM’den (ses ve gaz fişeği atabilen silahlar) 1 olmak üzere toplam 32 kişiye 4.482,00 TL idari para cezası uygulanmıştır.

 

 

Trafik Denetimlerinde;         

  1. Hız ihlali yapan 2498 sürücüye,
  2. Alkollü araç kullanan 25 sürücüye,
  3. Emniyet Kemeri takmayan 17 sürücüye,
  4. Kırmızı ışık ihlali yapan 34 sürücüye,
  5. Kasksız motosiklet kullanan 8 sürücüye,
  6. Park yasağı bulunan alanlara park eden 318 sürücüye,
  7. Araçlarına zamanında muayene yaptırmayan 233 sürücüye,
  8. Taşıma sınırının üzerinde yolcu taşıyan 4 sürücüye,
  9. Yük taşıma sınırının üzerinde yük taşıyan 8 sürücüye,
  10. Araç sigortasını yaptırmayan 34 sürücüye,
  11. Diğer kural ihlalleri için 575 sürücüye olmak üzere

Toplam 3754 şahsa 877.069,00 TL cezai işlem uygulanmıştır

 

İlimiz genelinde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için kontrol, denetim ve çalışmalara aralıksız devam edilmektedir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.