DOLAR
32,4799
EURO
34,9320
ALTIN
2.437,00
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

BANKA KREDİSİ İLE ALDIĞI EVİNİ LAĞIM SUYU BASTI

Bilecik’te tek çocuğu ile hayata tutunmaya çalışan kadının iki ay önce banka kredisi ile aldığı evini lağım suyu bastı.

Bilecik’te bir fabrikada asgari ücretle çalışan ve banka kredisi ile İsmetpaşa Mahallesi Nişancı Sokak’taki Apartmanın zemin katta bulunan daireyi alan Sonay Çarşanbalı’ın evini lağım suyu bastı. Sabah erken saatlerde çalıştığı fabrikaya gitmek için evden çıkan Çarşanbalı, o satte evde bulunan oğlunun kendisini araması sonucu işten izin alarak eve gitti.

Eve gittiğinde banyodaki klozetin altından ve tuvaletten eve  lağım suyunun taştığını gören kadın, bir de mutfak tarafındaki balkondan yağmur sularının evine girdiğini görünce şok oldu. Evde bulunan 3 oda ve mutfak tamamen battı.

Çarşanbalı’nın 17 yaşındaki oğlu Mertcan Yağız, banyodaki klozetinin altını göstererek, “En son buradan böyle akmaya başladı. Pis sular salona doğru gitmeye başladı” dedi.

“Evimi iki ay önce krediyle aldım, nasıl kalkayım ben bunun üzerinden”

  Evin sahibi Çarşanbalı, 6 yıl önce eşinden boşandığı ve bu süre zarfından hem çocuğuna bakarak, hem de asgari ücretle çalışarak ev kredisini ödemeye çalıştığını anlattı.

Çarşanbalı, sözlerine şöyle devam etti;
“Sabah işe gittim hiçbir şey yoktu. Telefon açtı oğlum geldim baktım her yeri su basmış. Tuvaletten balkondan müteahhit bizim suçumuz değil diyor.

Kim yüklenecek bu suçu. İki ay önce krediyle aldım nasıl kalkayım ben bunun üzerinden ne yapayım, kime gideyim, kime başvurayım. Klozetin altından tuvaletten balkondan lavabonun altından gelen su nereden geldiği bu yani bilmiyorum. Ama çok da yağmur yağmadı su basacak kadar. Eve giren su lağım suyu tuvaletten her yer kokuyor. Halılarım battı, laminatlar gitti. Ben şimdi ne yapacağım” dedi.

Öte yandan Çarşanbalı’nın evinin önünde bulunan tıkalı rögar ise; Bilecik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerce açılırken, binayı yapan müteahhit dairenin dask sigortasının bulunduğunu ve ayrıca Çarşanbalı’ya yardımcı olabilmek adına gereken ne ise yapılacağını söyledi.

 

Yorumlar

  1. Misafir dedi ki:

    Ne yazikki alt yapi calismalari cok kotu bahcelievler mahallesinde belediyenin ana hatti tikanmasi sonucu iki evi ayni sekilde lagim suyu basti ve duydugumuza gore belediye vidanjor harici hic bir yardimda bulunmadi

  2. Misafir dedi ki:

    Müteahhit ler islerini ustun koru yapıyorlar bina cikisina cekvalf taktirsalar bu sıkıntılar olmaz ne binaya su girer nede koku

  3. Misafir dedi ki:

    Aynısını bizde yaşadık yeni ev yeni eşya alındı yaşlı annem, babam rahat etsin diye Ertuğrul gazi mah yağmur yağdı ve evi su bastı lağım suyu belediye ve mücahit kabul etmedi laminent ler söküldü eşyalar değiştirildi yazık insanlara kokusu cabası 2 ay havalandırdık çıkmadı evi boş tuttuk çekvalf taksalar bir şey olmayacak 2 tane taktırdık o olaydan sonra