DOLAR
32,5496
EURO
34,9189
ALTIN
2.424,57
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Bangladeş Başkonsolosu İslam, Arakan’da Yaşananları Anlattı

Başkonsolos İslam: ‘Arakan’da Yaşananlar İnsanlık Trajedisi’

İstanbul Bangladeş Başkonsolosu Doç. Dr. Mohammed Monirul İslam, Araştırma ve Kariyer Kulübü ile Yönetim Bilişim Sistemleri Kulübü’nün davetlisi olarak geldiği Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde ‘Arakan Mülteci Krizi’ konulu bir konferans verdi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş da katıldı. Konferansın açılışında konuşan Rektör Taş, Myanmar’da Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddetin göz ardı edilemez boyutlara ulaştığını belirtti. Bu önemli sorunun çözüme kavuşması için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini ifade eden Rektör Taş, konferansa katılan Başkonsolos Mohammed Monirul İslam’a teşekkürlerini sundu.

Başkonsolos Mohammed Monirul İslam’ın konferansı, Bangladeş tanıtım filmi ve Arakan’da yaşanan mülteci kriziyle ilgili video gösterimleriyle başladı. Myanmar Devleti’ne bağlı bir eyalet olan Arakan’ın sosyo-kültürel yapısı ile ilgili bilgi veren İslam, yaşananları bir ‘insanlık trajedisi’ olarak niteledi. Çoğunluğu Budist olan Myanmar’da 135 etnik grubun yer aldığını ve bu gruplar içerisinde yalnızca Arakanlı Müslümanlara vatandaşlık hakkı vermediğini belirten İslam, 1000 yıldan uzun süredir bu topraklarda yaşanan Arakan halkının, zulüm altında topraklarından ayrılmak zorunda bırakıldığını söyledi. Bangladeş’in Arakan’dan göç ettirilen Müslümanlara kapılarını açtığını ve 1 milyon 100 bin mülteciyi kabul ettiğini ifade eden İslam, Türkiye’nin bu yaşananlara kayıtsız kalmadığını, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi, Hanımefendi Emine Erdoğan’ın ve eski Başbakan Binali Yıldırım’ın Arakan’ı ziyaret ederek çok önemli manevi destek verdiklerini, bu nedenle Türk insanına minnettar olduklarını söyledi. Sorunun çözüme ulaşması için Arakan halkının ata topraklarına geri dönmeleri gerektiğinin altını çizen İslam, bu konuda uluslararası kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini belirtti ve herkesten Arakan sorununa karşı duyarlı olmasını istedi. Konferans, Başkonsolos Mohammed Monirul İslam’ın öğrencilerden gelen soruları yanıtlamasının ardından sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.