DOLAR
32,3294
EURO
35,1232
ALTIN
2.302,47
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Bakan Nabi Avcı ve Milletvekili Yalçın Akdoğan Bilecik’te.

Bakan Nabi Avcı ve Milletvekili Yalçın Akdoğan Bilecik’te.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve Milletvekili Yalçın Akdoğan, Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi değişikliği nedeniyle 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak Anayasa Değişikliği Referandumu çalışmaları kapsamında Bilecik’e geldiler.

Bilecik Kültür ve Kongre Merkezinde Ak Parti Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen “Kadınlar Soruyor” isimli programa katılan Bakan Avcı ve  Akdoğan buradan program dahilinde Bilecik Belediyesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve BEBKA’nın destekleriyle ”Geçmişini Bil Ki Geleceğe Sağlam Basasın” düşüncesiyle gerçekleştirilen Yaşayan Şehir Müzesinin açılışına katıldılar.

Yaşayan Şehir Müzesinin açılışında Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı Türkiye’nin doğu ve batı kültürlerinin harmanlandığı çok önemli bir coğrafyada olduğunu belirterek başladığı konuşmasında şunları kaydetti;

“Hepinizin bildiği üzere ülkemiz pek çok kadim medeniyetin yaşadığı, kurulup yıkıldığı, doğu ve batı kültürlerinin harmanlandığı çok önemli bir coğrafyadır. Bu itibarla söz konusu medeniyetlerin tarihi miraslarına ev sahipliği yapıyoruz. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan bu topraklar adeta büyük bir açık hava müzesi mahiyetindedir. Bizler bu zengin müzenin hamisi olarak ülkemize miras kalan değerlerin muhafazası ve geliştirilmesi için önemli adımlar atıyoruz. Milletlerin mazilerini ihya ve imar ederek medeniyet olabileceğine inanıyoruz. Bugün de Devlet-i Aliyye ve Cumhuriyetimizin kuruluşunda çok önemli bir rol oynayan Bilecik’imizin Osmanlı mimarisinin ve şehrimizin ruhuna uygun bir şekilde tasarlanmış Yaşayan Şehir Müzesini açarak mazimize ve ecdadımıza olan mesuliyetimizi bir nebze olsun yerine getiriyoruz. Yaşayan Şehir Müzesi şehrin Osmanlı dönemini anlatan ayrıca yakın tarihin sosyal, kültürel, gelenek ve göreneklerini kapsayan son yüz yıllık tarihini bugüne ve gelecek nesillere aktarmayı hedefleyen bir eserdir. Müzemizin geçmişten geleceğe köprü kurarak tarih şuurunu yaşatma fonksiyonunu üstlenmesini ve hayırlara vesile olmasını diliyor, emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum”dedi.

Milletvekili Yalçın Akdoğan ise; “Milletimizin, Devletimizin tarihinde önemli kırılma noktaları önemli milatlar vardır. Kimi kuruluş ruhunu ifade eder, kimi kurtuluş ruhunu ifade eder. Söğüt , Bilecik bu milletin bir dünya devleti ifşa etmesinde bir kuruluş ruhunu ifade eden bir şehirdir. Çanakkale ruhu bu aziz milletin kurtuluşunu ifade eden yedi düvele karşı dimdik ayakta kalmasını ifade eden bir şehirdir. Bunun gibi önemli şehirler, önemli tarihler vardır. 15 Temmuz’da böyle bir gündür. 15 Temmuz’da bu milletin asaletini, cesaretini, karakterini ortaya koyup büyük bir kurtuluş günü olmuştur. O gece milletimiz gerçekten büyük bir destan yazdı. Saldırı büyüktü ama ona karşı yazılan destan da büyüktü. O saldırı herhangi bir partiye karşı, hükumete karşı, şahsa karşı değildi. O hainler millete kurşun yağdırdıklarında kimsenin alnında AK Partili, MHP’li, CHP’li, alevi ve sünni yazmıyordu. Onlar doğrudan bu millete kastettiler, bu vatana kastettiler. Ve işte bu aziz millet o gece yeni bir destan yazdı.”dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.