DOLAR
32,5998
EURO
34,8045
ALTIN
2.495,11
BIST
9.480,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

BAKAN İSLAM; ”BU TOPRAKLAR BİZE KİMLİK KAZANDIRAN TOPRAKLAR”

Bilecik’in Fethi Şeyh Edebali ve Osmangazi’yi Anma Etkinlikleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın katılımıyla kutlandı.

Şeyh Edebali Türbesi’ndeki anma etkinliklerinde ünlü Hafız Ali Tel tarafından fetih ezanı okundu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bozüyük ve Gölpazarı temaslarının ardından Bilecik’e geldi.

İlk olarak Bilecik Valiliği’ni ziyaret eden Bakan İslam, Vali Ahmet Hamdi Nayir ile basına kapalı görüştü. Daha sonra Sevgi Evleri’ne geçen İslam buradaki ziyaretini de basına kapalı yaptı.

”BU TOPRAKLAR BİZE KİMLİK KAZANDIRAN TOPRAKLAR”

Belediye ziyaretinin ardından Bilecik Şeyh Edebali Türbe alanında yapılan, Bilecik’in Fethi Şeyh Edebali ve Osmangazi’yi Anma etkinliklerine katılan İslam, burada kadınların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Hafız Ali Tel ‘in Kur’an-ı Kerim tilavetini dinleyen İslam, Mehter Takımı gösterisi izledi. Burada konuşma yapan Bakan Ayşenur İslam, sözlerine kayının ahfatları, Orhangazi’nin, Osmangazi’nin, Şeyh Edebali’nin torunları diyerek başladı. Bileciklilere Fetih günlerinin kutlu, hayırlı, mübarek olması dileğini belirten İslam,şunları söyledi:

“Bugün iki mutlu fethi, iki kutlu fethi birlikte anıyoruz. Burada Anadolu’muzun, Bilecik’imizin fethini anarken İstanbul’da da İstanbul’umuzun fethini birlikte anıyoruz. Her ikisi birden kutlu ve mübarek olsun. Allah kıyamete kadar bize bu fetihleri kutlamayı nasip etsin inşallah. Biraz önce arkadaşlarım çok güzel cümleler söylediler. Gerçekten her bir cümleye onlarla birlikte bende katılıyorum. Bu topraklar mübarek topraklar. Bu topraklar bize bir kimlik kazandıran, bir benlik kazandıran bir ülke kazandıran, bu topraklar bize bir ideal, bir ülkü kazandıran topraklar. Onun için mübarekler. Onun için çok kutlular, kutsallar. Bu toprakları kaybetmemek için bu topraklar uğruna şehit olmuş pek çok büyüğümüzü, atamızı bidayetinden itibaren anarak hepsinin huzurunda sizlerle beraber saygıyla eğiliyorum. Elbette onları anarken, o kutlu şehitleri anarken gençleri de hatırlamak istiyorum” dedi.

“BİZ GEÇMİŞİMİZLE GELECEĞİMİZ ARASINDA BAĞI KURAN NESİLLERİZ”

İnsanın geçmişten geleceğe bir köprü olduğunu hiç unutmaması gerektiğini belirten Bakan Ayşenur İslam, sözlerine şöyle devam etti. “Biz geçmişimizle geleceğimiz arasında bağı kuran nesilleriz. Bu bağları ne kadar güçlü kurarsak ne kadar kali kılarsak istikbalimiz de o kadar aydınlık ve güçlü olacaktır. Biz Şeyh Edebali’den bugüne kesintisiz bir biçimde bu kültür zincirini bir sonraki kuşağa nakledebilmeyi başarmış olsaydık elbette bugün ki yerimiz bundan çok daha mükemmel çok daha büyük bir yer olacaktı. Ama şimdi hiç olmazsa tarihiyle barışmış, geçmişiyle barışmış, kendisine hürmet eden, geçmişine hürmet eden, geçmiş başarılarını seven ve geçmiş başarılarıyla iftihar eden bir nesil var Türkiye’de. İnşallah yine böyle nesiller yetiştirmeyi Allah bize nasip etsin diyorum. Yarınki gençliğin zaman bendedir, mekan bana emanettir düşüncesiyle tarihini, kendisini, geçmişini ve geleceğini saygıyla anan yad eden ve çok çalışarak İstanbul’a, Bilecik’e layık insanlar olan gençler olmasını temenni ediyorum. Hepinizin önünde tekrar saygıyla eğiliyorum. Allah’a emanet olun.” Konuşmasının ardından Mehter Takımı gösterilerini Bakan Ayşenur İslam, Sakarya’ya geçmek üzere Bilecik’ten ayrıldı. –

VALİ AHMET HAMDİ NAYİR:

”Bu toprakların bizlere vatan olmasını sağlayan her hadise ve her şahıs, bizler için çok önemlidir.” ifadeleriyle konuşmasına başlayan Vali Nayir ise şunları söyledi:

”Bu önemin anlaşılmasını sağlayan her program da aynı derecede bir öneme sahiptir. Onun için bu program bizim için bir özelliği ve bir güzelliği yaşatmaktadır. Fetih bir başlangıçtır. Her başlangıç gibi büyük bir öneme sahiptir. Biz inanıyoruz ki bu toprakların fethi kılıçla değil, gönüllerin fethiyle olmuştur. Kılıçla yapılan fetihler yine kılıçla geri döndürülebilmiştir. Ama gönüllerin fethiyle yapılan fetihler, Osmanlı’da olduğu gibi 600 küsür sene hakimiyet sağlamış ve bugün bu topraklar hala bize bir yurt ise burada kılıçla yapılan bir fetih değil, gönüllerin fethiyle yapılmış bir oluşumdan bahsetmek mümkün” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:

”BİLECİK’İMİZİN KUTLU FETHİNİ KUTLAMANIN MUTLULUK VE GURURUNU YAŞIYORUZ”

Belediye Başkanı Selim Yağcı ise yaptığı konuşmada, Bilecik ve Bilecik fethinin önemine değinerek, şunları söyledi:

Değerli kardeşleri, İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesinin olduğu topraklarda doğmak, yaşamak ve bu topraklara hizmet etmenin bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum. Gerçekten Osmanlı Devleti gibi ulu bir çınarın yetiştiği bu topraklar son derece münbit topraklar. Şeyh Edebali Hazretlerini sözlerinde ifade ettiği gibi; ‘Ey oğul geçmişini iyi bil ki geleceğe sağlam adımlarla basasın, Nereden geldiğini unutma ki nereye gideceğini unutmayasın. İşte bizler 716 yıl önce olan böyle bir kutlu fethi, kutlamanın, onu anlamanın ve geleceğe aktarmanın haklı hazzını ve gururunu yaşıyoruz. Öyle bir ecdadın torunları, öyle bir mekanın mensuplarıyız ki buradan çıkan hak ve adalet, dünyanın dört bir yanına ulaşmış. Osmanlı Devleti, dünyanın o coğrafyalarından çıktıktan sonra maalesef, o coğrafyalarda o düzeni yeniden kurmak nasip olmamış.”

”BU FETİH RUHU YENİ TÜRKİYE YOLUNDA BİZLERE IŞIK OLACAKTIR”

Bilecik fethindeki kutlu ruhun, Yeni Türkiye yolunda bizlere ışık olacağını sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Selim Yağcı, şöyle devam etti:

”İşte bizler bugün, Yeni Türkiye yolunda, Yeni Türkiye’nin temel maddelerinden birisi olan ve geçmişimizi yeniden hatırlama anlamında; İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışından ilham alarak, birlik beraberlik ve kardeşlik içerisinde İnşallah Yeni Türkiye ve Yeni Dünya nizamını oluşturma noktasında Sayın Cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın önderliğinde; adeta bir seferberlik içerisindeyiz. Tabi ki ilklerin şehri, kuruluş ve kurtuluşun şehri olan Bilecik’imizde, yaptığımız ve yapacağımız hizmetlerle bu Yeni Türkiye’nin oluşumuna rehber olacağımıza, birlik ve beraberlik içinde kardeşlik ve barış içinde yaşayarak, diğer şehirlerimize emsal teşkil edeceğimize canı gönülden inanıyorum. İnşallah Yeni Türkiye Vizyonu ve 2023, 2053 ve 2071 vizyonlarını bu millet adına bu devlet adına gerçekleştirmemiz lazım. Bunun için tek bir şart var. Birliğimiz, beraberliğimiz, aramızdaki sevgi ve saygımız temel şarttır. İnşallah bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da milletçe kardeşlik, birlik ve beraberlik içinde Yeni Türkiye ve Yeni Dünya düzeninde lider bir Türkiye için bu kutlu fetihleri anmak ve anlamak buradan ilham almak ve buradan hareket etmek son derece önemlidir. Ben bu kutlu fetih programımıza katılmalarıyla bizleri şereflendiren Sayın Bakanımız Ayşenur İslam olmak üzere tüm il protokolü ve vatandaşlarımıza teşekkür eder, saygılarımı sunarım.” şeklinde konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI’DAN KIRIK MİNARELERDE EZAN MÜJDESİ

Belediye Başkanı Selim Yağcı konuşmasının sonunda bir müjde vererek, şunları kaydetti: ”

Bugün burada bir heyecanı daha yaşayacağız ve ben onun sizinle paylaşmak istiyorum. Ben belediye başkanı olarak hep yüreğimde hissettim. Kurtuluş Savaşı döneminde yıkılan, yakılan ve kullanılamaz hale gelen camiler ve minareler hep yüreğimizi dağladı. İnşallah biraz sonra burada okunacak Fetih Ezanı ile bu minarelerimizden yeniden ezan sesi duyacağız. Bundan sonra da her vakitte, ezan sesini hep birlikte duyacağız. Şeyh Edebali Hazretleri başta olmak üzere, bizlere bu cennet vatanı armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm büyüklerimizi bu vesile ile rahmet ve minnetle anıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hafız Ali Tel tarafından fetih ezanının okundğu programda daha sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı tarafından mehteran gösterisi yapıldı.

Bilecik’in Fethi Şeyh Edebali ve Osmangazi’yi Anma Etkinlikleri, sanatçı Abdullah Beyhan konserinden sonra şifalı pilav ikramı ile sona erdi.

11229438_579711058838524_297892442301131910_o 11109513_579711192171844_5848038264874323388_o 11116375_579710735505223_3439656237417234808_o (1)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.