DOLAR
32,5274
EURO
34,5702
ALTIN
2.484,81
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
26°C
Bilecik
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C

Bakan Işık; Otomotiv alanında bir yatırım planlanıyor

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bilecik’e geldi.
Bakan Işık Bilecik ziyaretlerine ilk olarak Şeyh Edebali Türbesinden başladı. Türbe ziyaretinin ardından Bilecik Valiliğini ziyaret eden Bakan Işık sanayi alanında Bilecik’in önemli bir rolü olduğunu belirterek yapılması planlanan yatırımlarla ilgili de ip uçları verdi. Vali Ahmet Hamdi Nayir’le bir süre sohbet eden Bakan Işık imalat sanayi açısından Bilecik’in bir numaralı şehir olduğunu kaydetti.
Bilecik’e yapılması planlanan yatırımlarla ilgili olarak da önemli detaylar veren Bakan Işık, “Artık Marmara bölgesinde büyük alanlarımız kalmadı. O açıdan sayın valimiz ve başkanımız da ifade ettiler, yeni 10 bin dönümlük alanın bir an önce hazırlanıp nitelikli yatırımlara kaldı ki otomotiv sektörünün olmasını tercih edeceklerini söylediler. Biz de bu noktada elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi.
Üniversite ve sanayi işbirliğine verdiği önemin altını çizen Bakan Işık Bilecik’te bir Teknopark olması için de destek sağlayacaklarını ifade etti.
“BİLECİK BİZİM İÇİN HER ZAMAN ÖNEMLİ BİR ŞEHİR”
Bakan Işık konuşmasında şunları aktardı:
“Cihan imparatorluğuna beşiklik yapmış Bilecik’imize bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bilecik her dönemde Türkiye’nin en önemli illerinden birisi olmuştur. Özellikle Şeyh Edebalinin meftun olduğu bir şehir olması itibariyle bizim medeniyetimizi kuran değerlerin temsil edildiği şehirdir. O açıdan Bilecik her zaman bizim açımızdan son derece önemli bir şehir.
“BİLECİK’İN GELİŞMESİ BİZİM ÖNCELİKLERİMİZDE”
Bilecik’in büyümesi, gelişmesi ve kalkınması da bizim önceliklerimizde. Son dönemde yapılan yatırımlarla da Bilecik hak ettiği yere hızla geliyor. Ulaşımdan eğitime kadar son derece büyük yatırımlar var. İnşallah bu yatırımlar durmadan devam edecek.
BİLECİK BİRİNCİ SIRADA
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak bizim için Bilecik’in ayrı bir güzelliği var. Tüm bu genel özelliklerin yanında o da Bilecik, şehirdeki bütün ciro içerisindeki imalat sanayi payı açısından Türkiye’nin birinci şehri. Şu anda şehirde üretilen cironun yüzde 60’ı imalat sanayiden geliyor. O açıdan Türkiye’de bir numaralı şehir Bilecik, iki numaralı şehir Tekirdağ, üç numaralı şehir de Kocaeli. Dolayısıyla sanayini sanayinin şehrin ekonomisi içerisindeki payı son derece önemli. Bu açıdan Bilecik’imizin bakanlık olarak da sanayinin nitelik kazanması ve sanayini ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları yetiştirmesi açısından da son derece önemli bir yeri var. Bu noktada Organize Sanayi Bölgelerimizin gelişmesi için, doluluğunun artması için ve buradan tüm dünyaya satış yapan nitelikli üretimlerin fabrikalara kurulması için büyük bir gayret gösteriyoruz. Valimiz, belediye başkanımız ve bütün arkadaşlarımız Bilecik’te bu noktada daha nitelikli yatırımların yapılmamsı için ciddi bir gayret gösteriyor.
OTOMOTİV ALANINDA BİR YATIRIM PLANLANIYOR
Yeni genişleme alanları noktasında özellikle biz Bilecik’te daha nitelikli yatırımlar oluşması için biz elimizden gelen desteği bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Artık Marmara bölgesinde büyük alanlarımız kalmadı. O açıdan sayın valimiz ve başkanımız da ifade ettiler, yeni 10 bin dönümlük alanın bir an önce hazırlanıp nitelikli yatırımlara kaldı ki otomotiv sektörünün olmasını tercih edeceklerini söylediler. Biz de bu noktada elimizden gelen desteği vereceğiz. Özellikle markanın Bilecik’e getirilmesi noktasındaki çalışmaya bizde katkı vereceğiz. Şu anda hazırda bir şey yok ama Türkiye’de yatırım yapmak isteyen bir marka olduğunda bizim de önceliklerimizden birisi Bilecik olacak. Bilecik bunu her yönüyle hak ediyor. Coğrafi olarak da müsait.
“BİLECİK’E TEKNO PARK GEREKİYOR”
Bunun dışında bizim üniversite sanayi işbirliğini çok önemsiyoruz. Şehirlerin kalkınmasında sanayinin gelişmesine nitelikli üretimde üniversitelerin sanayideki rolü tartışılmaz. Almanya’yı Almanya yapan üniversite sanayi işbirliğidir. Bilecik’teki Şeyh Edebali Üniversitesi son yıllarda önemli bir gelişme gösteriyor. Ancak bu gelişmenin sanayiyle entegre olması bizim açımızdan çok önemli. Bu kadar hazır sanayi kuruluşunun bulunduğu bir ile Teknopark’ın olmaması büyük bir eksiklik. Yeni rektörümüzle de konuştuk. İnşallah önce KOSGEP’le bir başlangıç yapabiliriz. Hemen arkasından da bir Teknopark kurarak sanayi ile üniversiteyi buluşturup daha nitelikli, daha katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesinde Bilecik’in daha fazla rol almasını sağlayabilirz. Bu ve bunun gibi pek çok çalışma için bugün buradayız.”
Ziyaretin ardından Vali Nayir Bakan Işık’a anı olarak bir vazo takdim etti.
bilecikbakan

bilecik bakan

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.