DOLAR
32,3770
EURO
35,0164
ALTIN
2.325,59
BIST
9.103,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bahçıvanlık kursiyerlerine sertifikaları dağıtıldı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve İŞKUR Bilecik İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde toplam 8 kursiyere sertifika töreni düzenlendi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tarım Bilimleri Fakültesi uygulama merkezinde düzenlenen törende, 12 kursiyerin katıldığı 98 günlük teorik ve uygulamalı bahçıvanlık eğitimlerinin ardından yapılan sözlü ve yazılı sınavlarda başarılı olan 8 kursiyere sertifika verildi.

Bilecik’in, iklim ve toprak özellikleri bakımından önemli bir sebze ve meyve üretim bölgesi olduğunu belirten Tarım Bilimleri Fakültesi Dekanı İlhan Doran şu ifadeleri kullandı, “Yaklaşık bir asırdır meyve fidanı üretim konusunda faaliyet gösteren Araştırma ve Uygulama alanımızda bu yıl içerisinde ceviz ve zeytin plantasyonları oluşturarak üretim ve araştırma çalışmalarını devam ettireceğiz. Ayrıca ilimizin tarihi geçmişi olan faaliyetlerinden ipek böcekçiliğini canlandırma amacıyla Bilecik Koza Birliği ile ortak çalışmalara başlanmış ve alanımızda dut parseli oluşturulmuştur. Ayrıca florası arıcılığa çok uygun olan ilimizde arıcılık faaliyetini de yaygınlaştırmak amacıyla Arıcılar Birliği ile ortak çalışmalar başlatılmıştır. Her iki konuda da ileriki günlerde söz konusu Birlikler ve İŞKUR İl Müdürlüğü ile eğitim faaliyetlerini başlatacağız.”

Vatandaşların isteği olan her kursta İŞKUR olarak kendilerinin de olacağını belirten İŞKUR Bilecik müdürü Ayhan Tozan, “Burada 100’er kişilik iki tane kurs yapalım dedik fakat bahçıvanlık ve sebze yetiştiriciliği alanında istediğimiz sayıya ulaşamadık. O kursları yaparken o sezonumuz da biraz geçmişti. Tabi halkımız o sezonda rağbet etmiyor. Tabi bir de getirisi bakımından da bizim kurslarımız 25 lira verirken diğer tarafta 35, 40 lira alıyor. Tabi bu kurslara çok fazla bir rağbet olmadı. Ancak bu belirli sezonlarda Kasım ayından başlayarak Mart ayına kadar burada bir kurs merkezi yapabiliriz Bunun için de mantar yetiştiriciliği olsun diğer seracılık olsun bütün bu kurslarda biz varız.”

Düzenlenen törende bahçıvanlık kursundan sertifika almayı hak eden 8 kursiyere sertifikaları dağıtıldı.

a442

a156

a248

a346

DSC06568_resized

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.