DOLAR
32,5999
EURO
34,8349
ALTIN
2.491,69
BIST
9.517,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Bahçeli Bozüyük’te

Bahçeli Bozüyük’te

30 Mart’t yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinin hazırlıkları sürüyor. Partiler geniş kampanyalarla tanıtımlarını yaparken Genel Başkanlar ve Bakanlar Bozüyük’e gelmeye başladılar. Bozüyük’e ilk gelen Parti Lideri MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile telefon konuşması iddialarının ardından ilk kez Bozüyük’te konuşan Devlet Bahçeli’nin neler söyleyeceği oldukça merak ediliyordu. Diğer liderler mecliste konuşurken MHP Lideri Devlet Bahçeli Bozüyük’ten Türkiye’ye hitap etti.

Devlet Bahçeli iddiaların arından ilk kez konuşacağı için Bozüyük ziyaretine ulusal basının ilgisi büyük oldu.

Başbakana sert çıktı

MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi Cemalettin Köklü Parkı önünde kalabalık bir partili grubu karşıladı. ”Devletin başına Devlet gelecek” sloganları ile kürsüye gelen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sert çıktı ve ”Bir saniye bile Başbakanlık koltuğunda kalmaman lazım” dedi.

Büyük tezahüratlar ve alkışlar eşliğinde kürsüye gelen Devlet Bahçeli konuşmasının başında “Bozüyük olarak Milliyetçi Hareket Partisi’ne Milletvekilleri, Belediye Başkanları hediye etmiş olan bu güzel ilçemizden Bilecik gezimizi başlatıyoruz” dedi. Bahçeli “Bu seçimler 1394 seçim çevresinde yapılmaktadır. Türk siyasi hayatının köklü ve geleneksel bir kurumu olan Milliyetçi Hareket Partisi değerli dava arkadaşlarımızla bu seçimlerde adaylarımızla katılmaktadır. Bu seçimler ülkemiz için çok önemli bir seçimdir. Bu seçimler sadece Belediye Başkanımızı, İl Genel Meclisi üyelerimizi, Belediye Meclisimizi seçmekle kalmayacaktır. Bunun yanında 2014 yılının Ağustos ayında Cumhurbaşkanlığı seçimi olacaktır. Bunun ardından 25’nci dönem milletvekilliği seçimleri olacaktır.30 Mart öyle bir süreç ki arkası arkasına önemli olaylar, önemli seçimlerle milletimizin geleceğini belirleyecek ve siyaseten yeni bir şekil verme gayreti içinde olacaktır. Bu sebepten dolayı Milliyetçi Hareket Partisi bu seçimleri önemsemektedir.” dedi.

“Türkiye çok kritik bir eşikte”

Türkiye’nin çok kritik bir eşikte olduğunu ifade eden MHP Lideri Devlet Bahçeli son yaşanan gelişmeleri de Bozüyük’te değerlendirdi .Konuşmasını sürdüren Bahçeli “Türkiye’nin önemli, sosyal, ekonomik sorunları var. Bunlar üzerinde çok uzun durmak mümkün. Ama kısaca özetlersek Türkiye’nin temel sorunlarından bir tanesi açlıktır, ikincisi asayişsizliktir, üçüncüsü adaletsizliktir, dördüncüsü de ahlaksızlıktır. Buna paralel olarak yokluk vardır; yoksulluk vardır; yozlaşma vardır; yabancılaşma vardır. Bu 11 yıllık Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bir fotoğrafıdır. Her ne kadar sayın Başbakan devlet imkanlarını, özellikle de TOKİ’yi kullanarak görkemli toplantılar yapmaya, o toplantıları taşıma insanlarla gösterişe dönüştürmeye gayret gösterse de bu dönem içerisinde Türkiye’nin bölünmenin eşiğine geldiği, komşularının bütünüyle ilişkilerini hasımhane dönüştürdüğü dönemde ne üzücüdür ki Türkiye’nin 71 günden beri tek bir gündemi bulunmaktadır; o da yolsuzlukla, rüşvetle ilgili olan gündemdir” diye konuştu.

“Türkiye bu yolsuzluk ve rüşvetle kötü bir tünele sürüklenmiştir”

Soğuk ve yağışlı havaya rağmen kalabalık bir gruba hitap eden Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr.Devlet Bahçeli birçok defalar Bozüyük’e gelmenin ve Bozüyük’e son derece aşina olmanın verdiği rahatlıkla devam ettirdiği konuşmasında şöyle devam etti; “Hatırlayacağınız gibi 17 Aralık sabahı saat 6 buçuk 7 buçuk arasında bir savcının adli kuvvetlerle birlikte başlatmış olduğu yolsuzluk ve rüşvet sorgulaması 41 kişinin tutuklanmasına sepep olmuş,bunların içerisinde Belediye Başkanları var;bunların içerisinde bir bankanın Genel Müdürü var,bunların içerisinde bürokratlar var,bunların içerisinde 4 tane bakanın çocukları var.Ve Türkiye bu yolsuzluk ve rüşvetle kötü bir tünele sürüklenmiştir.Sayın Başbakan bu yolsuzluk ve rüşvetle mücadele etmesi gerekirken üstünü örtmeye çalışmış ve mümkün olduğu kadar da yolsuzluk ve rüşvetten başka bir yöne doğru yönlendirmek istemiş ve Türkiye’yi paralel devlet tehdidiyle kendilerinin yargı darbesiyle iktidardan uzaklaşmalarına sebebiyet verecek olaylar olduğunu,bu sebeple bunu komplo olarak gördüklerini ve bununla da mücadele edeceklerini ifade etmiştir.Buna önce milletimizin bir bölümü ittihatla yaklaşmıştır;yolsuzluk ve rüşveti takip etmiştir;bu bakanlar kimdir;bu çocuklar kimdir;bunların evinde ne bulunmuştur; Banka Müdürünün ayakkabı kutusu diye bugün halkın arasında değerlendirilen içi 4.5 milyon dolarlık bir kutuda.Bu Banka parası ise evde ne geziyor;evdeki bir para ise bir banka müdürü ne maaş alırsa alsın 4.5 milyon doları evinde muhafaza edebilecek kadar bir gelir seviyesine de sahip değildir. Öyleyse bunun altında bişeyler vardır dediğimiz zaman tam 70 günden bu yana sayın Recep Tayyip Erdoğan bunları televizyonlarda birçok insanları oraya davet ederek,savcıları sürerek,8 bin polisi dağıtarak,telefon dinlemeleri ile halkı taciz ederek konuları başka yere çekmiştir”

“Bunun olmadığını halka ispat et”

Dün akşam bir olayın patladığını ve bugün onun Türkiye’nin gündemini oluşturduğunu belirten MHP Lideri Devlet Bahçeli “Şimdi 71 nci günde baba oğul çok büyük bir yolsuzluk ve rüşvete karıştıkları anlaşılıyor.Şimdi böyle bir durumda Türkiye’de yolsuzluğun başının Başbakan olduğuna dair işaretler var.Bunlar ne kadar doğrudur. Sayın Başbakan diyor ki; bu bir komplodur, bu bir yakıştırmadır diyor ve reddediyor.Bunun böyle olmadığını halka ispat et.Ama konuştuklarının doğruysa bir saniye bile Başbakanlıkta kalmaman lazım. Bu durumu düzeltmek gerek.Bunun yolu ne olması lazım?Bunun yolu yargı harekete geçmeli. Ne kadar savcı kıyımı olursa olsun, ne kadar bu konuların yalan olduğu ifade edilmeye çalışılırsa çalışılsın,bazı belgeler ortaya çıkmış olsun,bazı telefon konuşmalarının tapeleri yayılmış olursa olsun sayın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı sandalyesinde oturmamalıdır. Bu Cumhuriyetin Başsavcısı bu kadar söz dolaşıyorsa bu kadar tezgah ortadaysa,bütün konuşmalar kamuoyuna her yönüyle nüfus etmişse yerinde duramaz,kulak tıkayamaz.Başbakan ne kadar üstünü örterse örtsün Cumhuriyet Başsavcısı diyecek ki bu neyin nesidir? Ve onlara diyecek ki biz soruşturma başlatalım, yargı görevini yapsın” diyerek sözlerini tamamladı.

Bahçeli Bozüyük konuşmasının ardından partililerin sevgi gösterileri eşliğinde Biecik Milletvekili Bahattin Şeker ile birlikte makam aracına binerek önce Pazaryeri ilçesine ve daha sonra Bilecik’e gitmek üzere hareket etti.

Kaynak:Levent Sünal (bozüyüknet.com)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.