DOLAR
32,3763
EURO
34,7656
ALTIN
2.429,79
BIST
9.945,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
20°C
Bilecik
20°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C

Aydem Bizimle Yaşasın Konserinde Duygu Dolu Anlar

Aydem Bizimle Yaşasın Konserinde Duygu Dolu Anlar

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Aydem Bizimle Yaşasın’ konserinde duygu dolu anlar yaşandı.

Bilecik’teki ilk SMA Tip 2 tanısı konulan Emine Aydem Dürük’ün tedavi masrafının karşılanmasına katkı amacıyla düzenlenen konserde Bilecik tek yürek oldu.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen konserde Bilecik Belediyesi Sanat Akademisi eğitmenleri yer aldı.

Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya, belediye başkan yardımcıları, sivil toplum kuruluşu ve dernek temsilcileriyle siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların katıldığı konserde Aydem bebek için bağış toplandı.

Konser öncesinde konuşan Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya, Bilecik’in Aydem bebeği yaşatmak için elinden geleni yapacağını belirterek, şunları söyledi:

‘’Öncelikle; Bu anlamlı kampanyamızda bizleri yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyorum. Konserde yer alan Belediyemiz Sanat Akademisi eğitmenlerini de kutluyorum. Bilecik Valiliği ve Belediye Başkanlığı işbirliğinde anlamlı bir kampanyayı gerçekleştirmek üzere bu konserimizi gerçekleştirdik. Başta Bilecik olmak üzere ülkemizde binlerce kişinin seferber olduğu Aydem Bebeğimizin tedavi masrafını karşılamak üzere bir araya geldik.

Sma Tip 1 ve 2 ölümcül kas hastalığı maalesef çok hızlı ilerleyen ve tedavi süreci kısıtlı olan bir hastalık. Emine Aydem Dürük isimli kızımıza 24 aylıkken konan teşhis konuldu ve kızımız, Bilecik’in ilk ve tek bu hastalığa sahip kızı.’’

Bilecik’in tek yürek olarak mücadeleyi sürdürmesi gerektiğini kaydeden Başkan Kaya, ‘’Tedavi için gerekli olan 56 milyonun sadece %5’lik kısmı toplandı. Mücadelenin artarak devam etmesi Bilecik’in kendi kızına sahip çıkması gerekmektedir. Bu anlamlı gecede Aydem bebeğimiz için buraya gelerek bizleri yalnız bırakmayan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyor, bu konserde yer alan Belediyemiz Sanat Akademisi eğitmenlerini de kutluyorum. Bundan sonra hepimizin görevi Aydem bebeğimizi tanıdıklarımızla paylaşmak, sosyal medya organlarında paylaşım yapmak ve elimizden gelen desteği sağlamak olacaktır.’’

Duygu dolu anların yaşandığı konserde sahneye kızı Aydem’le birlikte çıkan Serkan ve Fatma Dürük gözyaşlarını tutamadı.

Kendilerini yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ettiğini dile getiren Baba Serkan Dürük, ‘’Evladımızın her gün gözümüzün önünde eriyip gitmesi bizleri çok zorluyor. Kızım ‘Baba bana pembe ayakkabı alacak mısın’ diye soruyor. Bizleri yalnız bırakmadığınız için herkese çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

Konserde kısa bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses ise Bilecik Belediyesi Kayı A.Ş’ye ait işletmelerden gelen 200 bin TL’lik gelir yanı sıra konser öncesi stantlarda satılan 80 bin TL’lik ürünün de satın alınarak, Aydem bebeğe bağışlandığını, dile getirdi.

Konser, protokol üyeleriyle katılımcıların yapacağı bağışları açıklaması ve hatıra fotoğrafları çekilmesiyle sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.