DOLAR
32,3744
EURO
34,9769
ALTIN
2.326,12
BIST
9.067,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

AVRUPA ULAŞIMDA DEĞİŞİM HAFTASI BİSİKLET ETKİNLİĞİ

 AVRUPA ULAŞIMDA DEĞİŞİM HAFTASI BİSİKLET ETKİNLİĞİ

Bilecik Belediyesi ve Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilciliği işbirliğinde; ”Avrupa Ulaşımda Değişim Haftası Bisiklet Etkinliği” düzenlenecek.

Çevreci belediyecilik anlayışı doğrultusunda birçok anlamlı çalışmaya imza atan ve şehrin karbon ayak izi çalışmasını gerçekleştirerek, bu anlamda büyük bir uygulamayı başlatan Bilecik Belediyesi, Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilciliği ile birlikte güzel bir aktiviteye daha imza atıyor.

Sağlıklı Gelecek, Sağlıklı Nesiller hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen bütün çalışmalara katkı veren Bilecik Belediyesi, aktivite ile küresel ısınma konusunda farkındalık yaratırken aynı şekilde trafikten kaynaklanan hava kirliliği, park problemi, trafik yoğunluğu ve gürültüsü, trafik stresinin azaltılması gibi önemli amaçları da gerçekleştirmiş oluyor.

Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü için farkındalığın oluşturulması amacını da taşıyan ve ”Akıllı Ulaşım Güçlü Ekonomi” sloganıyla gerçekleştirilecek olan etkinlik ile bisikletseverler,   26 Eylül Pazar günü saat 12:40’da pedal çevirecek.

Cumhuriyet Meydanı’nda; Belediye Başkanı Selim Yağcı ve il protokolü yanısıra  başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, ilgili daire amirleri ve vatandaşların katılacağı etkinlik kapsamında katılımcılar, Tepebaşı-Atatürk Bulvarı,  Ertuğrul Sokak-Stadyum Caddesi, 75. Yıl Cumhuriyet Parkı, Ormancılar  Sokak, 6 Eylül Caddesi, Atatürk Bulvarı, Tevfikbey Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı arasında pedal çevirecek.

Toplu ulaşım ve bisiklet kullanımında farkındalığın oluşmasına da aracılık edecek aktivite hakkında bilgi veren Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilcisi Hakan Yavuz, şunları söyledi:

”Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilciliği ve Bilecik Belediyesi işbirliğinde güzel bir çalışmaya daha imza atıyoruz. Avrupa Ulaşımda Değişim Haftası Bisiklet Etkinliği” adı ile gerçekleştireceğimiz etkinlikte ”Akıllı Ulaşım Güçlü Ekonomi” sloganı ile hareket edeceğiz. Çevre ve zaman açısından oluşacak fayda ile birlikte fiziksel hareketliliğin artırılması yaya, toplu ulaşım, bisikletin kullanılması amaçlıyoruz.  2002’den bu yana Avrupa’da düzenlenen otomobilsiz yaşamın gelişmesi için yapılan uluslararası etkinlik adına biz de böyle bir aktiviteyi gerçekleştiriyoruz.  Katılımcılar, 4 kilometrelik güzergah kapsamında 100 ile 150 kalori yakmış olacaklar. Bu yıl etkinliğe Avrupa’da 2 bin 345 kent katılıyor. Ülkemizin de dahil olduğu bu anlamlı etkinliğe bizler de Bilecik’ten katılarak, bu anlamda Bilecik’imizin ismini duyurmayı hedefliyoruz. Etkinlikte katılımcıların kask takmalarını ve 18 yaş altı bireylerin aileleri ile katılmalarını tavsiye ediyoruz. Öte yandan güvenli sürüş için görevlilere uyulması da son derece önemli olacaktır”

week

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.