DOLAR
32,3845
EURO
35,2418
ALTIN
2.324,32
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

ATIKLARI GERİ DÖNÜŞTÜREREK, ÇEVREYE VE EKONOMİYE KATKI SAĞLIYORUZ

Bilecik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak, ”Temiz ve Çevreci bir Bilecik” sloganı kapsamında yürütülen faydalı çalışmalarla atıkları geri dönüştürerek, çevreye ve ekonomiye katkı sağlıyoruz.

Büyük bir başarı ile sürdürdüğü atık pil, atık yağ ve ambalaj atığı toplama çalışmaları ile çevrenin korunmasına büyük bir katkı sağlayan Bilecik Belediyesi, 2014 yılında da çevreyi koruma anlamında güzel sonuçlar elde etti.

Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Okullar Bitkisel Atık Yağlarını Topluyor Doğayı Koruyor” ve TAP ile ortaklaşa yürütülen “Doğanın Pili Bitmesin” Projeleri kapsamında “Okullar Arası Bitkisel Atık Yağ ve Atık Pil Toplama Yarışmaları” düzenlemeye devam ediyoruz.

PROJE VE YARIŞMALAR İLE ÇOCUKLARIMIZI BİLİNÇLENDİRİYORUZ

Gerçekleştirilen projenin önemi ve çevreye sağladığı katkı, bu metinde verilen bilgilerden çok rahat anlaşılmaktadır. Bu kapsamda, 1 adet atık kalem pilin 4 metreküp toprağı, 1 litre atık yağın ise 1 milyon litre kullanım suyunu kirletip kullanılamaz hale getirdiği dünyamızda, belirtilen atıkların diğer atıklardan ayrı olarak toplanması son derece önemli. Toplanan bu atık yağlar son derece çevreci bir alternatif yakıt olan biyodizele dönüştürülmekte olup, atık piller ise cinslerine göre ayrılarak sızdırmaz depolarda depolanmakta, geri dönüşüme müsait olanlar ise geri dönüşüme gönderilmektedir.

Proje kapsamında 2014 yılında okullarımızda gerçekleştirilen çalışmalarla 1150 kilogram bitkisel atık yağ toplayarak, çevreye olan zararını önledik.

Yarışma kapsamında dereceye giren okullara çeşitli ödüllerin verildiği yarışma ve kampanyalar, çocuklarımızda aynı zamanda çevreyi koruma bilinci oluşturması açısından son derece önemlidir.

Gerçekleştirilen kampanyanın önemi aşağıda verilen rakamlarla daha anlaşılır olmaktadır. Zira, hurda kağıdın tekrar kağıt imalatında kullanılması hava kirliliğini %74-94, su kirliliğini %35, su kullanımını %45 azaltabilmektedir. Örneğin bir ton atık kağıdın kağıt hamuruna katılmasıyla 20 ağacın kesilmesi önlenebilmektedir.

ATIK YAĞLARIN TOPRAĞI KİRLETMESİNE ENGEL OLDUK

2013 yılının son üç aylık dönemini kapsayan süreçte, atık yağ üreticisi olan işletmelerden (lokanta, restoran, fast-food vb…) 665 kilogram, büyük işletme ve tesislerden ise 410 kilogram bitkisel atık yağın toplandığı çalışmada 2014 yılında ise işletmelerde 2346 kilogram bitkisel atık yağ toplandı. Ayrıca çalışmalar kapsamında; 2014 yılında şu ana kadar yaklaşık, 450 ton ambalaj atığı toplayarak, çevremize ve ekonomimize büyük bir katkı sağlamış olduk.

Bilecik Belediyesi olarak, lisanslı firmalar işbirliğinde, geri dönüşüm projesi kapsamında, kağıt, plastik ve metal atıkların toplanması çalışmalarını da tüm hızıyla sürdürüyoruz.

ÇEVRE KONUSUNDA BİRÇOK SOSYAL PROJEYİ UYGULUYORUZ

Bilecik Belediyesi olarak gerçekleştirilen çalışmaların daha verimli olması için söz konusu proje hakkında değişik aktiviteler gerçekleştiriyoruz.

Örneğin, mavi kapak toplama yarışmaları, başta çocuklarımız olmak üzere verilen çevre eğitimleri, çevre ile ilgili yarışmalar ve tiyatro gösterileri ve gönüllü çevrecilerin yetiştirilmesi çalışmaları sürdürülen faaliyetlerden bazılarıdır. Mavi kapak kampanyalarına da katılarak dezavantajlı gruptaki insanlarımıza el uzatmış oluyoruz.

Bilecik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak, çalışmaların verdiği güzel sonuçlarla çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz.

IMG_0266 IMG_0226 DSC_3935 atik-yag (1) bitkisel-atik-yaglar DSC_3917

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.