DOLAR
32,3583
EURO
34,9921
ALTIN
2.326,20
BIST
9.112,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

ATIKLAR DÖNÜŞÜYOR ÇEVREMİZ KORUNUYOR

ATIKLAR DÖNÜŞÜYOR ÇEVREMİZ KORUNUYOR
Yeşili koruyan ve çevreci belediyeciliğe örneklik teşkil edecek onlarca projeye imza atan Bilecik Belediyesi, atık pil, atık yağ ve atık ambalajları toplayarak, geleceğe temiz bir çevre bırakma adına büyük bir görevi yerine getirmeye devam ediyor.
Bilecik Belediyesi tarafından yıllardır uygulanan ve başta okullar olmak üzere gıda üretim yerleri ve evlerde atık pil, atık yağ ve ambalaj atıklarını toplayarak bu anlamda üzerinne düşen görevi yerine getiriyor.
Bu çalışmalar kapsamında Bilecik Belediyesi tarafından 2014 yılı boyunca 274 kilogram atık pil toplanırken, 11.2 ton atık bitkisel yağ, 82.6 ton tıbbi atık, 580.1 ton kağıt-karton, 153 ton plastik, 13.8 ton metal, 2.4 ton cam atığı geri dönüşüme kazandırıldı.
KALEM PİL VE YAĞ DEYİP GEÇMEYİN
”1 adet atık kalem pilin 4 metreküp toprağı, 1 litre atık yağın ise 1 milyon litre kullanım suyunu kirlettiği dünyamızda, toplanan 274 kilogram atık pil karşılığında; 1.096 metreküp toprak kirlenmekten kurturulken, toplanan 11.2 tonluk atık bitkisel yağ karşılığında ise 11 milyon 200 bin litrelik su kirletilmemiş oldu.
KAĞITTAN 10 BİN AĞAÇ DOĞAYA KAZANDIRILDI
Diğer yandan 1 ton atık kağıdın 17 yetişkin ağacın kesilmesini önlediği bilgisi hatırlanırsa, Bilecik Belediyesi tarafından toplanan 580.1 ton atık kağıt ile 9 bin 861.7 ağaç kesilmekten kurtulmuş oldu. Bununla birlikte toplanan 82.6 tonluk atık tıbbi malzeme de toplanarak, çevremiz korunmuş oldu.
BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI: ”ÇEVREYİ HOR GÖREN GELECEĞİ ZOR GÖRÜR”
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, çevreci belediyecilik anlamında birçok güzel çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve bu anlamda üzerlerine düşen görevi yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti:
”Benim çevrenin korunması adına kendime düstur olarak kabul ettiğim ve her seferinde kullandığım bir sözüm var, ”Çevreyi hor gören geleceği zor görür” şeklinde. Gerçekten çevrenin korunması tüm dünya insanının en temel vazifesi olmalıdır. Aynı şekilde insan olarak dünyada hayatımızı sürdürmeyi de ben iki temel ihtiyaca bağlıyorum. Yani bizlerin hayatını sürdürmesi için temel enerji kaynaklarına ihtiyacımız olduğu gibi aynı şekilde temiz bir çevreye ihtiyacımız var. Bilecik Belediyesi olarak bizler bu anlamda gerçekten üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Ekiplerimiz bu anlamda toplanması gereken atık ambalaj, atık pil ve atık yağları lisanslı firmalar aracılığıyla topluyor. Diğer yandan okullarımızda çevre bilincinin oluşması ve çocuklara çevrenin korunması alışkanlığını kazandırmak için belirli aralıklarla eğitimler veriyoruz, tiyatral gösteriler eşliğinde çocuklarımızı bilgilendiriyoruz. Ayrıca okullarımızda atık pil ve atık yağ toplama adına yarışmalar düzenliyoruz. Bütün bunları çevreci belediyecilik anlayışımızı ortaya koymak adına yapıyoruz ve bundan da son derece mutluluk duyuyoruz.”
OKULLARDA ÇOCUKLARIMIZA ÇEVRE BİLİNCİNİ KAZANDIRACAK YARIŞMALAR DÜZENLİYORUZ
Bilecik Belediyesi çevreyi koruma ve gelecek nesillere güzel bir dünya bırakma adına gerçekleştirdiği çalışmaları, okullarda düzenlediği eğitim programları ve atık yağ ve pil toplama yarışmaları ile de sürdürmektedir. Her dönem, “Okullar Bitkisel Atık Yağlarını Ve Atık Pilleri Topluyor Doğayı Koruyor Projesi” kapsamında ilimizdeki tüm okullarda atık pil ve atık yağlar toplanmaktadır. En çok atık pil ve atık yağları toplayan okul ve öğrenciler bu kapsamda çeşitli ödüllerle ödüllendirilmektedir.
Çevreyi koruyan ve çevreci bir belediye olduğunu, gerçekleştirdiği projelerle ortaya koyan Bilecik Belediyesi, okullarda başlattığı yarışma ile çevrenin korunmasını sağlarken, çocuklardaki çevre bilincinin oluşmasına katkı sağlıyor.
Vatandaşlarımız, topladıkları atık pil ve atık yağları Bilecik Belediyesi ve tüm okullarımızda bulunan atık pil ve atık yağ toplama noktalarına bırakarak çevreci belediyecilik noktasındaki çalışmalarımıza destek vermiş olacaklar.
ATIK PİL VE YAĞLAR HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER
”1 adet atık kalem pilin 4 metreküp toprağı, 1 litre atık yağın ise 1 milyon litre kullanım suyunu kirletip kullanılmaz hale getirdiği bilinmektedir. Toplanan atık yağlar son derece çevreci bir alternatif yakıt olan biyodizele dönüştürülmektedir. Bu yarışmalarla birlikte sorumluluğumuz artarak devam etmektedir. Bu yarışma dolayısıyla Bilecik’e ve doğamıza destek veren tüm okul müdürlerimize, öğretmenlerimize ve duyarlı öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.
BİLECİK BELEDİYESİ KATI ATIK ENTEGRE DÖNÜŞÜM TESİSİ İLE ÇEVRECİ BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZI TAÇLANDIRACAĞIZ”
Bilecik Belediyesi tarafından ilimize kazandırılacak olan Katı Atık Entegre Dönüşüm Tesisi ile çevreci belediyecilik anlayışımızı taçlandıracağız. İlimiz, ilçeleri ve beldelerinde birçok başlıktaki atıkların yerinde toplanarak, ayrıştırılacağı ve geri dönüşümünün sağlanacağı tesis, kapasitesi ve özelliği açısından dünyada örnek niteliğindedir. Proje kapsamında toplanan atıklar geri dönüşüme kazandırılacağı gibi buradan ayrıca biogaz sayesinde elektrik enerjisi de üretmiş olacağız.
projemiz_1

projemiz_2

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.