DOLAR
32,5214
EURO
34,7856
ALTIN
2.420,98
BIST
9.711,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
28°C
Bilecik
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Atatürk Heykelinde Restorasyon Çalışmaları Başlatıldı

Atatürk Heykelinde Restorasyon Çalışmaları Başlatıldı. Bilecik Belediyesi tarafından şehrin önemli simgelerinden Atatürk Heykelinde restorasyon çalışması başlatıldı.

Uzun yıllardır şehrin merkezinde yer alan Atatürk Heykeli, Resim Heykel Atölyesi çalışanı Tamer Kamalı tarafından restore ediliyor.

Gerçekleştirilen restorasyon çalışması hakkında bilgi veren Kamalı, Belediyemiz tarafından Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ait heykeline ilişkin güzel bir çalışma başlattık. Böyle bir çalışmanın içerisinde yer almaktan dolayı çok mutluyum. Uzun yıllardır şehir merkezinde bulunan Atatürk Heykelinin, Belediye Başkanımız ve ilgili birim müdürlerimizin ortak kanaatiyle son derece yıpranmış ve restore edilmesi gerektiği düşüncesine vardık. Restorasyon çalışmamız kapsamında heykeldeki kırık ve çatlak alanları onardık. Zemin bölgesindeki gerekli düzenlemeleri gerçekleştireceğiz. Çalışmanın tamamlanması ile birlikte ilimizin değerli simgelerinden Atatürk Heykelinin ömrünün uzatılmasını ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacağız.’’ İfadelerini kullandı.

Restorasyon çalışması; orta refüj, heykel ve havuz etrafındaki gerekli düzenleme ve peyzaj çalışmaları ile tamamlanacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.