DOLAR
32,3416
EURO
35,1000
ALTIN
2.310,41
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

ATATÜRK FLAMASIYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, CHP Milletvekili Yaşar Tüzün’ün önergesi üzerine, 10 Kasım’da İl Sağlık Müdürlüğü binasına asılan Atatürk flamasının ebatlarının uygun olmadığı görülmesi üzerine soruşturma başlatıldığını açıkladı.

 

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78’inci yıldönümünde İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü binasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük bir resmi asılırken Atatürk’ün resminin daha küçük boyutta ve alt kata asılması üzerine soruşturma başlatıldı.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, konuya ilişkin TBMM’ye verdiği önerge üzerine başlatılan soruşturmanın sonucunu da titizlikle takip edeceğini belirterek, “Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü resimlerini küçülterek milletimizin kalbindeki sevgiyi küçültemezsiniz. Bu saygısızlığın ‘Soruşturma açtık’ diyerek geçiştirilmesine izin vermeyiz. Bu soruşturmasının sonuna kadar takipçisi olacağız, peşini bırakmayacağız” dedi.

 

10 Kasım’da Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü binasında bir katta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi büyük şekilde asılırken Mustafa Kemal Atatürk resminin alt katta ve küçük şekilde asılması tepkilere neden olmuştu.

 

12

CHP’li Yaşar Tüzün, konuyu TBMM gündemine taşıyarak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltmişti:

“Seçim bölgem Bilecik’te bu yıl 10 Kasım’da,  İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü binasının üst katına büyük boy Türk Bayrağı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posteri asılırken, Büyük Önder Atatürk aşağılanmak istercesine alt kata ve küçük boyutta bir flama asılmakla yetinilmiştir. Vatandaşların, Atatürk’e yapılan bu saygısızlığın düzeltilmesi istekleri ise karşılıksız bırakılmıştır. Bu çerçevede;

  • Böyle bir uygulamayı doğru buluyor musunuz?
  • “Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği” uyarınca, Bilecik’te 10 Kasım anma törenleri program belirlenmesi amacıyla komite çalışması yapılmış mıdır?
  • Komite tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına, Anma törenlerinin ruhuna uygun olarak Atatürk posteri asılması için bir talimat gönderilmiş midir?
  • Ülkemizin kurtuluşuna önderlik eden, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün anısına saygısızlık yapan İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü’ndeki bu olayla ilgisi inceleme ve araştırma yapılmış mıdır? Konuyla ilgili kurum yöneticileri hakkında soruşturma açılmışsa sonucu nedir?

11

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

 

Tüzün’ün önergesini yanıtlayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, şu bilgileri verdi:

“Bilecik Vali Yardımcısı Başkanlığında “Ulusal ve Resmi Bayramlar ve Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi günlerde yapılacak tören ve kutlamalar Yönetmeliği” Cumhuriyetimizin kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78. Yıldönümünde 10 Kasım anma tören programı belirlenmesi amacıyla İl Anma Komitesi çalışma yapmıştır. Komite Başkanı tarafından tüm kamu kurum ve kuruluşlarına anma töreninin ruhuna uygun olarak Bayram ve Atatürk posteri asılması için talimat verilmiştir.

Ancak Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğünün astıkları Atatürk posterinin ebatlarının uygun olmadığı görülmesi üzerine İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ilgililer hakkında soruşturma başlatılmıştır.”

 

YeniBelge 15_1 YeniBelge 16_1

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.