DOLAR
32,5209
EURO
34,7395
ALTIN
2.491,79
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Çok Bulutlu
24°C

Aşk Şairi Ahmet Selçuk İlkan Bilecik’te

Aşk Şairi Ahmet Selçuk İlkan Bilecik’te

Bilecik Belediyesi tarafından düzenlenen 2014 Kültür ve Sanat yılı etkinlikleri kapsamında Aşk Şairi Ahmet Selçuk İlkan, sevilen şiirlerini seslendirdi.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde birbirinden güzel şiir ve şarkı sözlerini, ekibiyle seslendiren İlkan, Bileciklilere muhteşem bir gece yaşattı.

Etkinliğe katılan Belediye Başkanı Selim Yağcı, Ahmet Selçuk İlkan gibi değerli bir sanatçıyı Bilecik’te ağırladıkları için duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Şeyh Edebali Hazretlerinin ‘İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın’ düsturu ile Bilecik’e hizmet ettiklerini sözlerine ekleyen Başkan Selim Yağcı, Bileciklilerin her akşam birbirinden değerli sanatçı ile bir araya geldiğini belirterek, şunları söyledi:

”Bilecik’te, fiziki anlamda yaptığımız hizmetler gibi kültürel ve sosyal alanda yaptığımız çalışmalar insana verdiğimiz önemin birer göstergesidir. Bizler insanımızın memnuniyeti ve mutluluğu için çalışıyoruz. Bizler ‘İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın’ sözünden aldığımız ilhamla insanlarımıza her alanda güzel hizmetler sunma gayretindeyiz. Gerçekten, bir hedefimiz vardı. Bu şehri şehircilik ihtiyaçlarını gidermenin yanı sıra şehrimizi, Şeyh Edebali diyarını, kültür ve sanat şehri yapma hedefimiz vardı. Her geçen gün bu gün bu hedefimize yaklaşıyoruz. Sizlerin istek ve talepleri bu anlamda bizlere güç veriyor. ‘Herşey insan için’ diyoruz. Şeyh Edebali Hazretler İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın’ demiş. Biz insanımızın ihtiyaç duyduğu her noktada ona hizmeti götürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 2004 yılında göreve geldiğimizde şehrimizin daha temel ihtiyaçları olan alt yapı, yol, su, temizlik gibi temel ihtiyaçları vardı. Çok şükür o temel ihtiyaçları yerine getirdik. Bugün ise şehrimizin kültürel ve sosyal alanda olan ihtiyacını da karşılıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Öncelikli olarak bu tür güzel etkinliklerin yapılabilmesi için Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi gibi güzel bir eser yaptık. Daha sonra sizlerin ve buraya teşrif eden değerli sanatçılarımızla buraları anlam kazandı. Bu güzel gecede bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Ayrıca güzel şiirleriyle bizlere güzel bir gece yaşatan sanatçı Ahmet Selçuk İlkan’a da çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Ahmet Selçuk İlkan ise Bilecik ve Bilecik insanı tarafından çok güzel karşılandığını belirterek, sanat ve sanatçıya değer veren bir Belediye Başkanı görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Bilecik’in sanat ve kültürel faaliyetler anlamında sesini Türkiye’ye duyurduğunu dile getiren İlkan, ”Bilecik’e geldiğimde bu kadar geç kalmamam gerektiğini düşündüm. İnşallah daha birçok kez geleceğim. ”Yalan Dünya” şarkısını söylüyoruz ama bu dünyada gerçek olan birçok şey de var. Doğduğu topraklara hizmet eden ve ayakta alkışlanacak bir belediye başkanımız var. Ben de kendisini yakından tanıyorum ve tanımaktan da gurur ve mutluluk duyuyorum. İşte o başkan bizleri sizlere, sizleri de bizlere getiriyor. Hani bir atasözü vardır ya ‘Adamın biri bir köprü yapar, o köprüden binlerce insan geçer’ diye. İşte belediye başkanımız böyle bir şey yapmış. Yaptığı bu sanat ve kültür köprüsünden kim bilir ne kadar değerli sanatçı geçti” ifadelerini kullandı.

 

Etkinlikte Ahmet Selçuk İlkan, Belediye Başkanı Selim Yağcı için şiir okudu. İlkan şiirinde;

İnsanlık doğupta yaşamak değil, sadece bir beden taşımak değil.

İnsan isen insanın kıymetini bil. Sen o zaman, sen o zaman insansın.

Yarına bir umut katabildiysen. Düşenin elinden tutabildiysen, uyurken huzurla yatabildiysen sen o zaman insansın.

Yalnız nefes almak değildir değerin, İnsanlıktan yana, toprağından yana Bilecik’ten yana varsa eserin sen o zaman insansın, sen o zaman insansın.

Şiir için şaire teşekkür eden Başkan Selim Yağcı, Ahmet Selçuk  İlkan’a, üzerinde ”İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” sözünün bulunduğu tabak ile sanatçının 35. sanat yılı dolayısıyla hazırlanan bir tablo hediye etti. Sanatçı İlkan, hediye edilen tablo ve 35. sanat yılı hatırlatması için ise, ”Sanatta 35 yılı geçirdiğin ilk defa burada hatırlatıldı. Çok teşekkür ediyorum. Ayrıca tabloda hazırlanan fotoğraflar ise beni o yıllara götürdü. Gerçekten çok mutlu oldum.” ifadelerini kullandı.

Program, Ahmet Selçuk İlkan’ın birçok şarkıya söz olmuş eserlerini seslendirmesiyle son buldu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.