DOLAR
32,4530
EURO
34,8305
ALTIN
2.446,17
BIST
9.915,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Asırlık Çınarlara Yapılan Zulme Tepki Gösterdi

Asırlık Çınarlara Yapılan Zulme Tepki Gösterdi. Bilecik’in Osmaneli ilçesine bağlı Avdan köyünde asırlık çınarların içinde ateş yakan ve daha sonra çöplerini de içine atan kimliği belirsiz kişi ya da kişilere vatandaşlar tepki gösterdi.

Bilecik’in Osmaneli İlçesine bağlı Avdan köyünde yer alan yaklaşık 600 yıllık çınar ağacının içinde ateş yakan ve daha sonra çöplerini de bu anıt ağaç diyebileceğimiz Çınar ağacının içine atan kişi ya da kişilerce yapılan saygısızlığa Kamil Can Yılmaz adlı vatandaş adeta ateş püskürdü.

Asırlık Çınarlara Yapılan Zulme Tepki Gösterdi

Yılmaz mesajında şu ifadelere yer verdi;

Değerli dostlar! Burası Avdan köyü bu çınarlar bir simge ve en az 600 yıllık, bu hainliği yapan vicdansızlar sizde hiç mi Allah korkusu yok? İçinde ateş yakıp çöp atmak sizi ne derece rahatlatıyor bilemem ama insan olarak sizinle aynı havayı teneffüs etmek zorunda olmak içimi acıtıyor. İnsanlığınızdan utanın, eğer utanma duygunuz varsa. Ayrıca Avdan köyü muhtarım başta olmak üzere köy sakinlerine de buradan sesleniyorum bu çınarlara sahip çıkın.

Daha önce Bilecik’te bu özellikleri gösteren ağaçların tespit edilerek ve anıt ağaç olarak tescillenerek koruma altına alınması için de çalışmalar yapıldığını biliyoruz.

Anıt ağaç statüsünde olabilecek bu tip uzun ömürlü ağaçlar geçmişi geleceğe bağlayan değeri tartışılmaz zenginliklerimiz arasında yer alıyor.

Aslında onlar, doğada yaşayan en yaşlı ve sessiz tarihçiler. Habere konu ağaçlar gibi uzun ömürlü bu ağaçlar, araştırmacıların ve uzmanların geçmiş dönemlerdeki birçok doğal olaya ilişkin kesin bilgiler edinmesine yardımcı olurken, ayrıca bu uzun ömürlü ağaçlarla kültürel olayların ilişkilendirilmesini mümkün kılıyor.

Kuşaklar arasında köprü işlevi gören, tarihimize tanıklık eden, gençliğin soya bağlılık duygularını geliştirirken aynı zamanda doğa sevgisi ve çevre bilincinin aşılanmasına aracı olacak bu yaşayan kültürel mirasların korunması, gelecek kuşaklar için yapılması gereken önemli görevdir.

900- 1000 yıllık uzun ömürlü hayatlarında, tarihinin adeta kilometre taşı olan tarihsel olaylara tanıklık eden kültürel mirasımızın yaşayan temsilcileri olan anıt ağaçlar, bazen de bireysel duygulara tercüman olarak, şair ve bestekarlara ilham kaynağı olmaktadır.

Toplumun ortak mirası olan bu ağaçların korunabilmesi, onlara mutlak özel ilgi gösterilmesi ve bunların ancak topluma mal olması ile mümkündür.

Dünya üzerinde yaşayan en akıllı canlı olarak bilinen insanoğlunun acımasızlığının bir örneğini daha içinde ateş yakılan yaklaşık 600 yıllık çınar ağacı fotoğraflarıyla bir kez daha gösterdiği ve çınar ağacına sahip çıkarak duyarlı bir davranış sergileyen Kamil Can Yılmaz’a Belekoma Haber olarak teşekkür ediyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.