DOLAR
32,3638
EURO
35,0383
ALTIN
2.324,23
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

AŞIKLAR, BİLECİK’TE SEVGİLİLER GÜNÜNDE BİRARAYA GELDİ

AŞIKLAR, SEVGİLİLER GÜNÜ’NDE BİLECİKLİLERLE BULUŞTU

Bilecik Belediyesi 2015 Yılı Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen ”Aşıklar Şöleni’nde’ birbirinden ünlü halk ozanı, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde, Bileciklilerle bir araya geldi.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programa, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof, Dr. Azmi Özcan, Bilecik 2.Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, Bilecik Erzurumlular Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Lütfü Akyüz, Başkan Yardımcısı Ebutalip Dursun, birbirinden değerli aşıklar ile vatandaşlar katıldı.

Kendilerine ait eserlerin saz eşliğinde dile getirildiği programda Aşıkların, birbirleriyle atışması ve sözleriyle birbirini taşlaması seyirciler tarafından beğeniyle izlendi.

14 Şubat Sevgililer Günü’nde Bilecik’te bir araya gelen aşıklardan Nuri Çırağı, Erol Ergani, Cemal Divani, Temel Turabi, Sıtkı Eminoğlu ve Mustafa Aydın aşık atışmaları ile güzel anlar yaşattı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, etkinlikte yaptığı konuşmada, güzel ve anlamlı bir gün olan Sevgililer Günü’nde bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Usta aşıkların sözleriyle güzel bir gece yaşadıklarını kaydeden Belediye Başkanı Selim Yağcı, konuşmasında şunları dile getirdi:

”Bilecik Belediyesi tarafından kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen ”Aşıklar Şöleni’ne hoş geldiniz. Bu gecede de aşıklarımız sözleriyle bizlere güzel anlar yaşattılar. Öyle ki ne demiş Koca Yunus: ”Söz ola kese savaşı söz ola kestire başı, Söz ola ağılı aşı bal ile yağ ede bir söz.” diye. İşte bizler de bu akşam gerçekten sözün ustaları, gönlümüzün tercümanları ve gönlümüzün bülbülleri ile buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sizlerin de bu güzel programa olan yoğun ilginiz de bizlere ayrıca bir mutluluk verdi. Aslında bu gecede ozanlarımız, hem sevgiyi, hem acıyı, hem hoşgörüyü ve hem de mutluluğu dile getirdiler. Bakın yine Yunus ne demiş: ”Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım. Sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz” diye. Evet değerli hemşehrilerim. Gerçekten de bu şekilde düşünmeliyiz. Tabi ki bizlere bu sevgi duygusunu veren Yüce Allah’ımız, ve onun habibine olan sevgi, sevgilerin en büyüğü ve en kutsalıdır. Cenabı Allah, bizlerin kalbinde onun ve habibinin sevgisini çıkarmasın, eksiltmesin diyorum. Her zaman dediğimiz gibi ”Hep birlikte daha iyiye daha güzele” gitmek temennisiyle. Hoşça kalın.”
Belediye Başkanı Selim Yağcı, konuşmasının ardından tüm aşıklar adına Aşık Nuri Çırağı’na, üzerinde Osmanlı Arması bulunan tabak hediye ederek, aşıklarla hatıra fotoğraf çektirdi.

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI’DAN BÜYÜK BİR MÜJDE

Belediye Başkanı Selim Yağcı, konuşmasında ayrıca büyük bir müjde verdi. Başkan Selim Yağcı, konuşmasında; ”Ülkemizde aşıklar şöleni uzun yıllardır uluslararası boyutta gerçekleştiriliyor. Şu ana kadar 53 kez düzenlendiğini biliyorum. Bunun 40’a yakını, Konya ve Konya’ya bağlı belediyeler tarafından gerçekleştiriliyordu. Daha sonra bu gelenek Bursa tarafından sürdürüldü. İnşallah bu geleneği Bilecik olarak sürdürmek istiyoruz. Yani bu Uluslararası Aşıklar Şöleni’nin 54.’sünü Ağustos ayından itibaren Bilecik’te gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Cenabı Allah sağlık ve sıhhat verirse bu gelenekte buluşmak dileğiyle” ifadelerini kullandı.

Başkan Selim Yağcı’nın konuşmasının ardından söz alan Bilecik Erzurumlular Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Lütfü Akyüz, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın desteklerini her anlamda gördüklerini belirterek kendisine, yaptığı tüm katkılar adına teşekkür etti.

Akyüz konuşmasının ardından Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya, bir teşekkür plaketi verdi.

6676 22 7658 33 44 55 111

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.