DOLAR
32,3154
EURO
35,1147
ALTIN
2.292,51
BIST
9.065,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Arazisini bağışladı.

85 yıl önce Makedonya’dan göçen ailenin torunu Yıldırım Demirel, Beşiktaş Mahallesi’ndeki arazisinin bir bölümünü Aile Sağlık Merkezi yapımı için bağışladı.

Demirel’in yaptığı bağış Bilecik Belediye Başkanlığı’nda gerçekleşen basın toplantısıyla duyuruldu. Beşiktaş Mahallesi’ne sağlık tesisi için uzun zamandan beri uygun bir alan aradıklarını belirten Belediye Başkanı Selim Yağcı, tüm alternatifleri değerlendirdiklerini fakat bugüne kadar uygun bir yer bulamadıklarını belirtti.

Bu ihtiyaca cevap verdiğinden dolayı Demirel ve ailesine teşekkürlerini sunan Yağcı, “Yıldırım Demirel ve ailesi Beşiktaş Mahallesi’ndeki mülklerinden 767 metrekarelik bir bölümünü sağlık tesisi yapılmak üzere Sağlık Müdürlüğümüze dolayısıyla devletimize bağış yaptı. Böyle hayırlı işlerin örnek teşkil etmesi bakımından duyurulması son derece önemli. Öncelikle böyle güzel bir hayra vesile oldukları için Yıldırım Demirel ve onun şahsında tüm ailesine teşekkür ediyorum. Bu seneki yatırım programına aldırdık. Ödenekleri gelir gelmez bir an önce oraya sağlık tesisini kazandıracakları için sağlık il müdürlüğümüze de çok teşekkür ediyorum.

Bilecik Belediye Başkanlığı olarak halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda vatandaşlarımız ve kurumlar arasında bağ oluşturma noktasında çaba harcamaya devam edeceğiz. İnşallah 2016 yılının sonlarına doğru tesisimizi el birlik açma fırsatını sunabiliriz.”dedi

 

Bağışçı Demirel ise yaptığı bağış dolayısıyla duyduğu sevinci paylaşarak “Yaklaşık 85 yıl önce Makedonya’dan göç edip Bilecik’e yerleşen bir ailenin torunuyum. Atalarıma devletimiz buraya geldiklerinde bu yerleri tarım arazisi olarak bağışlamışlar. Bugün de hem başkanlığımız hem il sağlık müdürlüğümüzün istekleriyle bir bağışta bulunuyorum. Bu toprak zaten bize devlet tarafından bağış olarak verilen yerin bir kısmını ben tekrar devletime hizmet alanı olarak geri iade ettiğim için onur duyuyorum. Bu vesileyle sayın başkanıma ve müdürüme çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.