DOLAR
32,3799
EURO
35,1599
ALTIN
2.323,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Aman Dikkat Ceza Yemeyin

Aman dikkat ceza yemeyin. Bilecik Emniyet Müdürlüğü, Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı trafik ekiplerince ”Doğru Mevsimde Doğru Lastik” afiş ve broşürleri dağıtılarak bilgilendirme çalışması yapıldı.

Özellikle kış mevsiminde oluşan aşırı yağmur, sis, kar, tipi, buzlanma gibi nedenlerle sürücülerin görüş mesafesi azalmakta, taşıtların fren ve durma mesafesi artmakta, taşıt kullanma ve seyahat konforu bozulmakta ve buna bağlı olarak trafik güvenliği olumsuz yönde etkilenmektedir.

Trafik ekiplerince, vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerini ve sürücülerin trafik kural ihlal davranışlarının en aza indirilmesini sağlamak amacıyla trafik kazalarının oluşmasında önemli rol oynayan kış mevsimi koşulları ve trafik güvenliğine yönelik diğer olumsuzluklar da göz önünde bulundurularak bilgilendirme çalışması yapıldı.

Bilecik İl genelinde, başta yük ve yolcu taşıyan ticari araç sürücüleri olmak üzere, tüm yol kullanıcılarına güvenli sürüş için doğru lastiklerin kullanılması ( kış lastikleri 01 ARALIK- 01 NİSAN arası ticari araçlar için zorunlu), uzun yola çıkmadan önce mutlaka araç bakımlarının yaptırılması, hız limitlerine trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gibi trafik güvenliğinde önem arz eden konuları içeren afiş ve broşürler dağıtıldı.

1 Aralık’ta başlayacak ve 1 Nisan 2020’ye kadar devam edecek kış lastiği takma zorunluğuna uymayan araç sürücülerine 625 lira ceza kesilecek.

Karlı ve buzlu yollarda güvenle seyahat etmek için;

  • Takip mesafesine dikkat edin, hızınızı düşürün, savrulmayı ve patinajı önlemek için ani hızlanmalardan kaçının.
  • Durmak veya yavaşlamak için vites küçülterek motor frenini kullanın.
  • Aracınızda zincir bulundurun.

 

Güvenli Bir Trafik İçin

Hız limitlerine uyun.

Emniyet kemerinizi takılı tutun.

Araç kullanırken telefonla konuşmayın.

Alkollü araç kullanmayın.

Her ay lastiklerinizin havasını ölçtürün.

Motosiklet ve bisiklet kullanırken mutlaka kask kullanın.  Geceleri yolda bulunmanız gerekiyorsa mutlaka reflektörlü giysiler giyin.

 

Güvenli Bir Yolculuk İçin Uzun Yola Çıkamadan Önce Mutlaka

      • Aracın standart kilometre bakımını yaptırın
      • Hava filtresinin performansını gözden geçirin
      • Aracın rot balans ayarını yaptırın
      • Elektrik tesisatını kontrol ederek far ayarlarını yaptırın
      • Araçtaki tüm sıvıların (motor yağı, fren hidroliği Araçtaki tüm sıvıların (motor yağı, fren hidroliği, hidrolik direksiyon yağı, şanzıman yağı, soğutma suyu) yeterli miktarda olduklarına emin olun.
      • Aracın altında su veya yağ sızıntısı olup olmadığını kontrol edin.
      • Frenlerinizi kontrol ettirmeyi unutmayın.
      • Silecekleriniz eskimişse mutlaka yenileyin.
      • Kriko ve bijon anahtarlarının kullanılabilir durumda olduğunu kontrol edin.  Lastiklerin hava basıncını kontrol edin.
      • Hava basıncı, lastikler soğukken veya en azından 2 saat boyunca hareket etmemişken ölçülmelidir. Doğru hava basıncı araç üreticileri tarafından belirlenmiştir. Hava basıncı, lastikler soğukken veya en azından 2 saat boyunca hareket etmemişken ölçülmelidir. Karlı ve buzlu havalarda; lastiklerinizin hava kontrolünü daha sık yapın.
      • Kaloriferin derecesini daha çok yükselttiğiniz soğuk kış günlerinde, yolda kalmamak için aracınızın akü kontrolünü yaptırmayı ihmal etmeyin!

 

Güveli Sürüş İçin Doğru Lastik Gerekir

  • Aracınız için doğru lastik, araç üreticisinin belirlediği ve araca orijinal olarak taktığı ebattaki lastiktir.
  • Doğru lastik; mevsimine uygun lastiktir. Lastiğinizi; farklı hava, yol ve kullanım koşullarına göre belirleyin.
  • Aracınızın yol ile temasını sağlayan tek bağlantı noktası lastiklerdir. Doğru olmayan ebatta ve bilinçsiz lastik kullanmanız yaşamınız için risk demektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.