DOLAR
32,5916
EURO
34,8605
ALTIN
2.501,97
BIST
9.685,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

AK Parti 2. olağanüstü büyük kongresi

Ak Parti Bilecik İl Başkanlığınca basın açıklaması düzenledi.

Parti binasında düzenlenen basın açıklamasında konuşan İl Başkanı Fikret Karabıyık, 22 Mayıs’ta 2. olağanüstü kongrenin yapılacağını hatırlatarak, 14 Ağustos 2001’de başlayan kutlu yürüyüşe, 2. olağanüstü kongre ile devam edildiğini söyledi.

1. olağan kongrenin 12 Ekim 2003’te, 2. olağan kongrenin 11 Kasım 2006’da, 3. olağan kongrenin 9 Ekim 2009’da 4. olağan kongrenin 30 Eylül 2012’de yapıldığını anımsatan Karabıyık, bu süre zarfında Kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın genel başkanlık görevine Cumhurbaşkanı adayı olana dek devam ettiğini, Cumhurbaşkanı adaylığını açıkladıktan sonra partiden istifasını vererek, 27 Mayıs 2014 te partinin ilk olağanüstü kongresini yaptığını, 5. olağan kongrenin ise yine Ahmet Davutoğlu’nun adaylığıyla, genel başkanlığının devamında 5. olağan kongrenin 12 Eylül 2015 tarihinde gerçekleştirildiğini anlattı.

Seçimlerin güzel bir atmosferle tamamladığını ifade eden Karabıyık şöyle devam etti:

”Yüzde 49 küsür oy alarak hükümeti kurma yetkisini vatandaşımız bize verdi. Kabinemizi kurduk. Seçim zamanı vermiş olduğumuz taahhütlerin yüzde yüzünü gerçekleştirdik hatta yeni bir sloganda ürettik söz verdik yaptık diye. Bu süreçte genel merkezimizin talimatı ile de 2. olağanüstü kongremizi 22 Mayıs tarihinde inşallah gerçekleştireceğiz. Partimiz 22 Mayıs Pazar günü Ankara Arena Kapalı Spor Salonunda 2. olağanüstü büyük kongresini yapacaktır. Genel Başkanımız, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu AK Partinin Genel Başkanlığını yürüttüğü bu süreç içerisinde AK Partinin daha ileri gitmesi, AK Partinin ilkelerinin daha çok pekişmes,i çeşitli politikalarımızın güncellenmesi için son derece önemli ve kıymetli çalışmalara imza atmıştır. Bu bir bayrak yarışıdır. Genel Başkanımız, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, Erdoğan’dan aldığı bayrağı kendi kararıyla olağanüstü kongrede yeni genel başkanımıza devredecektir. Bu bayrak yarışının içerisinde Sayın Genel Başkanımız, Genel Başkan ve Başbakan olarak üstün gayretler göstermiş ve önemli başarılara imza atmıştır. Bundan sonra yeni kongrede seçilecek yeni genel başkanımızı ve Başbakanımızın aynı çalışmaları gayretle ve basiretle sürdürecektir. AK Partinin genel başkanlığı ve Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanlığı son derece kıymetli makamlardır. Bu önemli makamların kıymetini ve değerini AK Parti kadroları her zaman olduğu gibi çok iyi bilir. AK Parti kongreleri her zaman demokrasi şöleni havasında geçmişti ve yine bütün AK Parti teşkilatları ile birlikte kongremizin bir demokrasi şöleni havasında geçmesi için Ankara Arenada olacağız. Bu vesile ile kongremizin bütün AK Parti camiasına ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederiz. Seçilecek olan genel başkanımızla birlikte bu kutlu yürüyüşe devam edeceğiz. Biliyorsunuz basından da takip ettiğiniz üzere genel başkan adayımız da bugün Sayın Ömer Çelik tarafından 13.00 te parti genel merkezinde tüm basına paylaşılacaktır.”

Bir gazetecinin ” Kongre sonrası erken seçim var mı? Öyle birşey düşünüyormusunuz?” sorusu üzerine Karabıyık şu açıklamada bulundu:

”Genel merkezimiz tarafından bir bilgi paylaşılmadı. Şu an malumunuz meclisteki gündemimiz dokunulmazlıklar. Cuma günü yapılacak olan oylamada dokunulmazlıkların 367 sayısına ulaşılarak referanduma gitmeden mecliste sonuçlanması için gayret gösteriyoruz. Erken seçim ile ilgili herhangi bir gündem yok. Genel merkezden öyle bir bilgi almadık henüz.”

Basın açıklamasına, Merkez İlçe Başkanı Serkan Yıldırım, Kadın Kolları Başkanı Gülcen Namal, Gençlik Kolları Başkanı Servet Yılmaz, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.

DSC_0447

DSC_0457

DSC_0469

DSC_0475

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.