DOLAR
32,3184
EURO
35,1145
ALTIN
2.295,76
BIST
9.049,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Ak Gençlikten CHP’ye Cevap

Ak Gençlikten CHP’ye Cevap

Bilecik Halkı Kendi Kazanımlarına Sahip Çıkacaktır

başlıklı CHP Gençlik Kollarının yapmış olduğu açıklamaların halkı yanıltıcı, karalama yanlı iddialar ile iftira boyutuna varan örneğin Belediye yönetiminin eski atölye ( Gazhane yeri ) olarak bilinen taşınmazın eski parayla 2 trilyonun üzerinde bedelle satılmasına rağmen, 1 trilyona satıldığı ifadeleri kullanarak haber konusu yapılmıştır.
Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki; kendi belediye yönetimi dönemlerinde, herkes tarafından yakinen bilinen Hamsu Köprüsünün yanında bulunan Belediye Hizmet Binası arsa değerinde Sosyal Sigorta Kurumuna ödeyemediği prim borçları ve fazilerine karşılık rayiç bedelinin çok çok altında Sosyal Sigortalar Kurumuna satmak zorunda kalmıştır. Yaşanmış böyle vakıa varken CHP Gençlik Kollarının bu konu ile ilgili haber yapması manidardır. Eğer Bilecik’e ve Belediyeye kendi dönemlerinde ki sahip çıkacaklarsa vay Bilecik’in haline…

Kayı Plaza ve habere konu olan yerler belediye tarafından 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında açık ihale ile satışa çıkarılarak piyasa rayiç değerleri üzerinde bir fiyatla satılmıştır. Belediyemizce yapılan bu ihaleler açık ihale olduğu için ihaleden önce yerel ve ulusal basın yayın organlarında ilan edilmiş defalarca haber yapılarak ihaleye katılımın arttırılmasına yönelik çalışmalar yapılmıştır. Bunun sonucunda piyasa rayiç değerleri üzerinden ihale yapılmıştır. 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve 5393 sayılı Belediye Kanunu hükümleri çerçevesinde yapılan satışta her hangi bir hukuki yanlış ve belediye kaybı bulunmamaktadır.

Ayrıca satıldığı ifade edilen taşınmazlarda yer alan Belediyeye ait tesislerin yerine modern ve daha geniş alanlara sahip olan tesisler ilimize kazandırılmıştır. Örneğin eski Gazhane yeri ve atölye olarak bilinen alanda bulunan taşınmazın yerine Küçük Sanayi Sitesi arkasında ki alana otopark alanı, kapalı garajları, bakım onarım birimleri ve İtfaiye Müdürlüğünü de barındıran yeni atölye hizmet binalarının yapımı gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca kent merkezinde ekonomik ömrünü tamamlamış ve niteliğini kaybetmiş yapıların yerine deprem yönetmeliğine uygun modern ve bunun yanında kentin ihtiyacını karşılayan yapı ve tesisler ilimize kazandırılmıştır.
Belediyemizce, habere konu olan yerlere karşılık olarak 380 dönüm ( 380.000 m2 )üzerinde taşınmazlar satın alınarak ve kamulaştırma yapılarak gerçekleştirilen projelerle halkımızın hizmetine sunulmuştur. Bunların başlıcaları şunlardır;

1- Şehir merkezinde otogarın üst tarafında bulunan Gazipaşa Mahallesinde 3613,60 m2 lik arsa 2007 yılında belediyemize kazandırılmıştır.
2- Yine şehir merkezinde otogardan Ertuğrulgazi Mahallesine geçişi kolaylaştıran orman idaresi arkasında kalan merdivenlerin bulunduğu ( bu merdivenler 1990 yıllarında kamulaştırma yapılmadan geçmiş dönem yönetimlerinde yapılan merdivenlerdir. ) 2011 yılında yaklaşık 1500 m2 lik arsa kamulaştırma yapılarak belediyemize kazandırılmıştır.
3- Çarşı merkezinde şuan mevcut Migros A.Ş nin bulunduğu 558,11 m2 lik alan ve müştemilatı 2006 yılında,
4- Yine çarşı merkezinde Migros A.Ş nin yanında bulunan 1166,40 m2 lik arsa 2006 yılında satın alınmıştır.
5- Hürriyet Mahallesinde Küçük Sanayi sitesi yanında bulunan 2011 yılında 7481,05 m2 lik taşınmaz satın alınarak belediyemize kazandırılmıştır
6- Belediyemizce otogar alanı olarak çevre yolu üzerinde bulunan ve şehrimizin gelişimine açık mevkiden yaklaşık 235 dönümlük alan 2011-2014 yılları arasında kamulaştırma işlemleri yapılarak belediyemize kazandırılmıştır
7- İstasyon Mahallesinde bulunan Belediyemizce Karasu Yaşam adası olarak inşa edilen ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından Kapalı Spor Salonu yapılan alanları kapsayan yaklaşık yüz dönümlük alan belediyemize kazandırılmıştır.
8- İstasyon Mahalesinde bulunan ve Atık Su Bertaraf tesisi inşaatının yapıldığı 20 dönümlük alan kamulaştırma yapılarak 2011 yılında belediyemize kazandırılmıştır.
9- Hamsu vadisi projesi kapsamında muhtelif tarihlerde yapılan kamulaştırmalarla belediyemize taşınmazlar kazandırılmıştır.
10-Hürriyet Mahallesi ve Ertuğrulgazi Mahallesinde değişik zamanlarda kamulaştırma ve satın alma işlemleri yapılarak yaklaşık 3 dönümlük taşınmazlar belediyemize kazandırılmıştır
11-Dedeoğlu caddesi üzerinde bulunan 86 m2 lik ev ve dükkan 2012 tarihinde kamulaştırması yapılarak belediyemize kazandırılmıştır
12-Osmangazi Mahallesinde 1 adet mesken 2013 yılında belediyemize kazandırılmıştır
13-Hamsu vadisi ve Edebali bölgesinde tarihi değirmenlerin bulunduğu taşınmazlar kamulaştırma işlemleri yapılarak belediyemize kazandırılmıştır.
14-İsmetpaşa Mahallesinde değişik yerlerde toplam 4627 m2 lik alan 2006-2013 yılları arasında belediyemize kazandırılmıştır.
15-Gazipaşa Mahallesinde yaklaşık 7000 m2 lik yerler 2005-2012 yılları arasında kamulaştırma ve satın alma yoluyla belediyemize kazandırılmıştır.
16- Osmangazi Mahallesinde yaklaşık 3000 m2 lik taşınmaz belediyemize kazandırılmıştır
17- Yine Belediye sınırları içerisinde irili ufaklı birçok taşınmaz belediyemizce satın alma ve kamulaştırma yaparak belediyemize kazandırılmıştır.
Görüldüğü üzere Belediye tarafından son 10 yılda bu günkü değeri ile 35.000,000 TL üzerinde değerlere ulaşan toplamda 380 dönüm ( 380.000 m2 yi geçen ) taşınmazlar geleceği düşünen ve geleceği inşa eden Kurumsal bir Belediyecilik anlayışıyla hizmetleri sürdüren yönetimimizce Bilecik Belediyesine kazandırılmıştır.
Her zaman belediyecilik hizmet anlayışı ile yukarıda açıklanan yatırımları ve 2003 yılında 3 buçuk milyon Lira olan Belediye bütçesini 2013 yılında 36 milyona çıkartarak 10 kat büyüten bir belediye yönetimi, Belediye mallarını satmış mıdır yoksa değerli olan yerleri belediyeye kazandırmış mıdır?
Bu haber seçim atmosferine girdiğimiz bu günlerde bizi demokratik yollardan aşamayacak kişilerin, yıpratma ve karalama kampanyasından ibarettir.
Kamuoyuna saygıyla sunulur.

ADALET KALKINMA PARTİSİ
GENÇLİK KOLLARI BAŞKANLIĞI

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.