DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Ağaç Yediuyuru Doğal Ortamına Kavuştu

Ağaç Yediuyuru Doğal Ortamına Kavuştu. Bilecik’in Pazaryeri İlçesi Kınık Köyünde bulunan Ağaç Yediuyuru doğal ortamına kavuştu.

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Pazaryeri ilçesi Kınık Köyü’nde bir vatandaşın bulduğu ağaç yediuyuru, tedavi ve incelemeleri sonrasında doğal ortamına kavuşturulmak üzere Doğa Koruma Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi.

Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi ve gerekli incelemeleri yapılan ağaç yediuyuru, doğal ortamına kavuştu.

Bilecik’in Pazaryeri ilçesine bağlı Kınık Köyü’nde bir vatandaşın haber vermesi üzerine olay yerine giden Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri,  Bilecik’te ilk kez görülen ve insanlara zarar vermeyen canlı türü ile karşılaştı.

Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi ve gerekli incelemeleri yapıldıktan sonra  doğal yaşam koşullarında hayatını sürdürmesi için Doğa Koruma Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlarımızın bu tür durumlar ile karşılaşmaları halinde canlılara zarar vermeden haber vermeleri uyarısında bulundu.

Ağaç Yediuyuru (Dryomys nitedula)

Türkiyede Ağaç Yediuyuru olarak bilinen Orman Fındık Faresi (Dryomys nitedula) 185 ülkeden 1300’ün üzerinde Hükümet kuruluşu ve sivil toplum örgütünü aynı çatı altında toplandığı International Union for the Conservation of Nature (Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) )  verilerine göre, türü tehlike altında türler listesinde ‘En az endişe’ kategorisinde yer almaktadır.

Yüzündeki koyu bant şeklindeki tüyleri kulaklarına kadar uzanır.
Orta Avrupa’dan Orta Asya’ya; Ural Dağları’ndan Anadolu ve Filistin’e kadar dağılışı uzanır. Trakya ve Anadolu’nun her tarafında yaygın olarak bulunur.

Ağaç Yediuyuru haritasi

Geniş yapraklı ağaçların oluşturduğu sık ormanlar, bahçeler, karışık ormanlar, çalılık alanlarda, bazen kayalıklarda yaşar. Genelde 500-3500 m arasındaki yüksekliklerde rastlanır.

Ağaçlarda ve çalılarda küre şeklinde yuva yapar ve burada çiftleşirler. Yuvanın yan tarafında veya tepesinde giriş deliği vardır. Ağaç kovuklarına ve dallara asılan kuş yuvalarına da yuvalanabilir.

İklime göre Eylül-Ekim’den Nisan-Mayıs’a kadar toprak altında açtıkları 30-60 cm’ lik oyuklarda, içi boş ağaçlarda veya ağaç köklerinin arasında kış uykusuna yatar. Gececidir. Çoğunlukla ağaçlarda görülür.

Çok iyi tırmanır ve daldan dala 2 m kadar atlayabilir. Omnivordurlar; tohum, sürgün, meyve, çekirdek, kuş yavruları ve yumurtaları, eklem bacaklılarla beslenir. Yılda bir veya iki kez ve her defasında 2- 7 yavru doğururlar. Yavrular 16-20 gün sonra gözlerini açarlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.