DOLAR
32,5556
EURO
34,9560
ALTIN
2.459,17
BIST
9.885,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

Afişlerin Kaldırılmasına CHP İl Başkanı Metin Yaşar’dan Tepki

Afişlerin Kaldırılmasına CHP İl Başkanı Metin Yaşar’dan Tepki. Bilecik Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar, il başkanlığı tarafından bilboardlara verilen ve üzerinde 128 Milyar Dolar Nerede? yazılı afişin kaldırtılmasına tepki gösterdi. CHP İl Başkanı Yaşar, yazılı basın açıklamasında şunları kaydetti:

“13.04.2021 Salı günü sabah saat 08.30’da CHP Bilecik İl Başkanlığı olarak Bilecik ve Bozüyük’te kiraladığımız bilboardlara “128 MİLYAR DOLAR NEREDE” yazılı afişlerimiz, Sulh Ceza Mahkemesinin aldığı karar ile saat 15.30’da apar topar kaldırıldı.

Afişlerimizde suç unsuru oluşturacak herhangi bir ifade bulunmadığı halde kaldırtılması, İktidarın Anayasa’da teminat altına alınan soru sorma hakkına bile tahammül edemeyişinin somut bir göstergesidir.

Fakirin, fukaranın, tüyü bitmemiş yetimin parasının hesabını sormak kadar doğal bir şey olamaz. Biz de afişlerimizde bunu yazdık. Sadece 128 MİLYAR DOLAR’ın hesabını soruyoruz. Bunu da her zaman her platformda sormaya devam edeceğiz. Bu tahammülsüzlük; İktidarın çöküşünün, artık halkına hiçbirşey veremeyişinin göstergesidir. Bizlerin soru sorma hakkına bile tahammül edemeyen tek adam yönetiminin artık sonu gelmiştir.

İktidarın yapmış olduğu haksız, hukuksuz, adaletsiz bu uygulamayı Bilecik halkının takdirine bırakıyorum.”

MEHMET METİN YAŞAR
CHP BİLECİK İL BAŞKANI

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.