Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi yerleşkesi halı saha ve spor salonunda düzenlenen törende konuşan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, mezuniyete hak kazanan öğrencilerin uzun bir yolculuğu tamamladıkları, aileleri ile birlikte büyük emek vererek mutlu sona ulaştıkları günde yaptığı konuşmada öğrencilere seslenerek,
Sevgili öğrenciler, hayatın anne ocağından görüldüğü bir dönemde yaptığınız meslek seçimiyle başladığınız üniversite serüveninizi tamamladınız, artık her şeyi kendinizin yöneteceği bir döneme kapı aralıyorsunuz. Baba ocağından geldiğiniz üniversitemizde şüphesiz hayatla ilgili bir çok tecrübeler, bilgiler ve beceriler kazandınız. Bu süreci yaşarken ailenizin, hocalarınızın ve arkadaşlarınızın destek ve emekleri oldu. Kimi zaman arkadaşlarınızla beraber sabahladınız, kimi zaman sınavlara hazırlanmak için kütüphaneleri aşındırdınız. Bu süreçte arkadaşlarınızı ve dostlarınızı tanıdınız, hocalarınızın şefkat ve özverilerine şahit oldunuz. Almış olduğunuz eğitim dünyaya farklı bir gözle bakmanızı öğretti. Burada siz birey olma bilincini bizzat yaşayarak edindiniz.
Artık mezun oldunuz, ancak sizden daha tecrübeli biri olarak bu hayatla ilgili sizinle paylaşmak istediğim bir kaç hususu da burada belirtmek istiyorum. Kendi ayaklarınızın üzerinde duracağınız bir hayat başlıyor, bu hayatı iyi yönetmek için planlı bir yaşam biçimini tercih etmeniz gerekiyor. Günlerimizin haftalarımızın hatta yıllarımızın planını yaparak yaşamayı öğrenmeliyiz. Bu işi hem başarılı kılacaktır hem de toplum için faydalı bir birey yapacaktır.
Çeşitli iş, aile ve kültürel ortamlara gireceksiniz. Tüm insanları seviniz ve saygı duyunuz. Karşınızdaki insan kim olursa olsun onu dinlemeye, anlamaya ve kendinizi onun yerine koymaya çalışınız. Bu sayede yaşamınız derinlik kazanır, hatalarını kabullenme erdemi kazanırsınız. Bugünü, bir ayrılık olarak da görmeyin. Hayatta başarılarınızı bizlerle paylaşın, üniversitenizi sık sık ziyaret edin, bizimle görüşün. Bizim için elde edilebilecek en büyük ödül, sizlerin başarısı ve mutluluğu olacaktır.
Daha sonra ailelere seslenen Taş; Evlatlarınızla birlikte yaşadığınız her duygu gibi bugün de onlarla seviniyor, onlar gibi heyecanlanıyor, çocuklarınızla gurur duyuyorsunuz. Evlatlarınızın hem kişiliğini bulmaları hem de iyi bir tahsil almaları için çok değerli fedakarlıklar yaptınız. Onların bugünlere ulaşmasının en büyük emektarı sizsiniz. Emeklerinizin zayi olmaması için bu gençleri ömrünüzün sonuna kadar desteklemeyi sürdürünüz. Zira çocuklara kaygı ölene kadardır. Bu vesileyle tüm anne, babalara öğrencilerim adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum. dedi
Dereceye giren öğrencilerin sahneye çağrılarak diploma ve plaketlerinin takdim edildiği program, öğrencilerin kepleri havaya atmasıyla sona erdi.
Törene Söğüt Kaymakamı Murat Öztürk, akademisyenler ile öğrencilerin aileleri katıldı.