DOLAR
32,3791
EURO
34,6042
ALTIN
2.386,81
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
16°C
Bilecik
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
15°C

Sıfır Hata İle Teşekkür Belgesi Alan Bilecik Belediyesi

Sıfır Hata İle Teşekkür Belgesi Alan Bilecik Belediyesi

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik’te yapılacak olan Katı Atık Bertaraf Tesisi hakkındaki olumsuz söylentiler hakkında yaptığı açıklamada, Bilecik Belediyesi’nin, Türkiye’nin önemli denetim merkezlerinden biri olan Sayıştay denetiminde sıfır hata ile teşekkür belgesi alan bir belediye olduğunu söyledi.

Başkan Selim Yağcı, basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda gündemdeki konuları değerlendirdi. Katı atık bertaraf tesisi hakkında yapılan yanlış ve olumsuz değerlendirme hakkında bilgi veren Başkan Selim Yağcı, ”10 yıldır Bilecik Belediye başkanlığı yapıyorum. Aynı zamanda Bilecik Belediyeler Birliği ve Karasu İçme ve Kullanma Suyu Birliği başkanıyım. Bu kapsamda 10 yıl süren bütün bu görevlerim kapsamında her saniyenin hesabını vermeye hazırız. Hiçbir ihaleye ilişkin kaygımız ve derdimiz yok” ifadesini kullandı.

Başkan Selim Yağcı, açıklamasına şöyle devam etti:

”Şunu da açıkça ifade edeyim ki biz şu anda devletin en önemli kurumu olan Sayıştay sıfır hatayla Bilecik Belediyesi Başkanlığına teşekkkürle rapor veriyoruz ve bu noktada bu ihalelerin olduğu süreçleri hep kapsayan olaylarımızın hepsi denetimden geçti. Bakın ben katı atık dönüşüm tesisine ilişkin olarak yapılan süreç çerçevesinde kısa bilgiler vereyim. Katı atık dönüşüm tesisi birlik meclisimiz tarafından 22.03.2011 tarihinde 29 yıllığın ihaleye çıkarılması noktasında belediye başkanlarımızın oy birliğiyle karar verilmiş. 24.06.2011 tarihinde ihalesi yapılmış işin muhammen bedeli 32 milyon 099 bin 200 TL’dir ve 29 yıl süre ile yap işlet devret modeli ile ihale edilmiş. İşin teminatı kesin teminatı 1 milyon 925 bin 952 liradır. Firma kesin teminat yatırmış belediyeler birliğine yani bazılarının dediği gibi ‘ niye yapmıyor denildiğinde yapmadığı taktirde bu yaklaşık 2 trilyon Bilecik belediyeler birliğine gelir olacak ve yapılan ihale sonucunda %8 oranında Bilecik belediyeler birliğine pay aktarılmıştır. Bu oran ile ihale, Biosun Entegre Katı Atık Yönetim Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye kalmıştır.

BU İHALE TÜRKİYE’NİN EN SAĞLIKLI İHALELERİNDEN BİRİSİDİR

Yapılan ihalenin Türkiye’nin en önemli ve sağlıklı ihalelerinden birisi olduğunu vurgulayan Başkan Selim Yağcı, sözlerini şöyle tamamladı:
”Şirket ile 11.04.2012 tarihinde sözleşme imzalanmış. İmzalanan sözleşme ve ekleri teknik ve idari şartnamelerle birlikte Danıştay 1. dairesine gönderilmiş, 16.02.1012 tarihinde Danıştay 1. dairesinin kararı uygun görülmüş. Ayrıca İç İşleri Bakanlığı’ndan da 31.07.2012 tarihinde bakanlık oluruyla da uygun görülmüş. Bu İşin bitmesi gereken tarih 23.01.2015 tarihi. Yani 1 yıl kadar süre var. Bu işin benzeri işleri ilgili firma 10 ay gibi bir süre içerisinde bitirmiş. Bu ihale bitirme sürecine kadar bizim ilgili firmayı bu işlerde gecikme sebeplerinin tespit edilmesinin, niye başlanılmadığına ilişkin olarak belediyeler birliği başkanlığımız tarafından yazılı uyarılarımız var. İlgili de diyor ki ‘benim çalışma programım budur. Bu yapılan çelik konstrüksiyon olarak montaj olarak yapılacak. Ben montaj sistemi ile yapılacak tesisin yapı imalatlarını yaptırıyorum. Gelip 10 ay içerisinde bunu kuracağım’ diyor. Şu anda da normal şartlarda bu dönemde başlaması lazım idi. Ancak yapı noktasında yasaklı dönem olduğu için çalışma programı içerisine konulmamış. Yaklaşık nisan ayından itibaren bu çalışmalar yapılacak. Ben iddia ediyorum Türkiye’nin en sağlıklı ihalelerinden birisidir.” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.