DOLAR
32,3819
EURO
34,6738
ALTIN
2.405,49
BIST
10.077,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
16°C
Bilecik
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
14°C

BAŞKAN BAKICI’DAN ÖĞRENCİLERE ÇANAKKALE KİTABI

BAŞKAN BAKICI’DAN ÖĞRENCİLERE ÇANAKKALE KİTABI

           

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI Cumhuriyet İlkokulu’nu ziyaret ederek 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine “Elleri Kınalı Anaların Kınalı Kuzularından Mektuplar” adlı kitap hediye etti.

Bozüyük Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü nedeniyle ilkokulların 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine dağıtılacak “Elleri Kınalı Anaların Kınalı Kuzularından Mektuplar” adlı kitabın dağıtımına Cumhuriyet İlkokulu’nda başlandı. Kent Konseyi Başkanı ve Eğitimci Yazar Muzaffer TEKELİOĞLU tarafından hazırlanan kitaplar öğrencilere sınıflarında dağıtılırken dağıtım törenine Belediye Başkanı Fatih BAKICI’nın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin GÜMÜŞ, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Başkan BAKICI öğrencilere hitaben; “Çanakkale Zaferi, topraklarımızı işgal ve Türk milletini yok etmek isteyen üstün silah gücüne sahip devletlere karşı kazanılmış, tarihimize altın harflerle yazdığımız büyük bir zaferdir” diyerek “Böylesine muhteşem bir destana sahip bir milletin evlatları olarak bizlere de düşen en önemli görev Çanakkale’yi anlamak, anlatmak ve sahip çıkmaktır. Biz biliyoruz ki; Çanakkale, Kahraman ordumuzun ve onlara duaları ile ellerinde, avuçlarında kalan mallarıyla, canlarıyla destek olan insanlarımızın destanıdır ve Çanakkale’siz eğitim noksandır. Bu gün gençlerimizin ayaklarını yere bastırmak, kimlik ve kişilikleriyle birlikte kendilerine getirmek, özlerine döndürmek için bir nirengi noktasına, bir dayanağa, bir tutanağa ihtiyacımız vardır. Bu dayanak da Çanakkale’dir” dedi.

Öğrencilere Çanakkale ruhunu yaşatmak ve atalarımızın ne zorluklar içinde vatan mücadelesi verdiklerini anlatabilmek amacıyla dağıtılan kitapların dağıtımı sürüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.