DOLAR
32,3659
EURO
35,0042
ALTIN
2.325,73
BIST
9.085,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

9.ULUSLARARASI “ROBOT” YARIŞMASI

  1. ULUSLARARASI “ROBOT” YARIŞMASI

 

Vali Ahmet Hamdi Nayir, yarışmada “Mini Sumo Robot” kategorisinde Türkiye birinciliği, ikinciliği ve üçüncülüğü ile centilmenlik ödülü kazanan Bilecik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerini kabul etti.

Vali Nayir, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Emre Akpınar, Okul Müdürü Yücel Gürsoy ile projede yer alan öğretmen ve öğrencileri kabulünde, Bilecik adına yapılan her güzel işin kendilerini sevindirdiğini ancak önemli olanın başarının devam ettirilmesi olduğunu söyledi.

Kullanılan teknolojilerin günlük hayatta, meslek hayatında, nerelerde kullanılabileceğini öğrenmelerini isteyen Vali Nayir, “Başarılar günü birlik olmamalıdır. Gelip geçici başarılarla değil, sürdürülebilir başarılar, devamı gelen başarılar olmalı. Bunun da şartı hem yeniliklere açık olmalı hem de bugüne kadar yapmış olduğunuz çalışmaları artırarak devam ettirmelisiniz. İlimizi temsilen giden ekiplerimizin her dalda güzel başarılara imza atması bizler için birer gurur kaynağıdır. Yeni sahalar bulup orada çalışmalısınız ve kendinizi yetiştirmelisiniz” dedi.

Okul Müdürü Gürsoy ve projede yer alan öğrencilerden bilgi alan Vali Nayir, öğrencilere teşekkür belgesi ve çeşitli hediyeler verdi.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Terzioğlu Kampüsü, Hasan Mevsuf Spor Salonu’nda “Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı” kutlamaları kapsamında bin 483 öğrencinin ve 6 kategoride bin 571 robotun katılımıyla 9.Uluslararası Robot Yarışmasında, Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, “Mini sumo” robot kategorisinde, 396 mini sumo robot arasından Türkiye birinciliği, ikinciliği ve üçüncülüğü elde ederek, kategorisinde ödülleri almıştı.

Ayrıca, ilk defa verilen centilmenlik ödülü de, Zafer Güner adlı öğrenci, ekip, hakem ve diğer yarışmacı öğrencilere karşı sergilediği iyi diyaloglar sonucu Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine verilmişti.

MUH_6814 MUH_6823 MUH_6828 MUH_6837 MUH_6841 MUH_6844 MUH_6847

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.