DOLAR
32,3752
EURO
35,0539
ALTIN
2.326,91
BIST
9.118,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
20°C

9. BURSA ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİĞİ’NE, KARDEŞ ŞEHİR BİLECİK’TEN DE ÖĞRENCİLER KATILDI

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Kent Müzesi koordinasyonunda gerçekleştirilen ‘9. Bursa Ulusal Sokak Oyunları Şenliği’, Pınarbaşı Parkı’nda renkli görüntülere sahne oldu.

Türkiye’nin çeşitli illerinden katılımın olduğu ve Bursa ile Kardeş Şehir Protokolü bulunan Bilecik’ten de çocukların katıldığı şenlikte, eğlenceli anlar yaşandı.

Şenliğe konuk olan Seksenler dizisinin sevilen oyuncuları Begüm Öner ve Hakan Bulut, çocuklarla ip atladı ve küçük hayranlarıyla bol bol fotoğraf çektirdi.

Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Müzesi tarafından, “Oyun, uçurtma ile uçan kuşa özenmek, tahta at ile orduları yönetmektir. Oyun, yaşamayı öğrenmektir…” fikrinden hareketle, bu yıl 9. kez hayata geçirilen ‘Bursa Ulusal Sokak Oyunları Şenliği’, çocukları birbirinden güzel sürprizlerle karşıladı.

Bu yıl ilk kez Bursa’nın kardeş şehirlerinden öğrencilerin de katılımıyla ulusal boyuta taşınan şenliğe konuk olan Seksenler dizisinin sevilen oyuncuları Begüm Öner ve Hakan Bulut, çocuklarla ip atladı ve küçük hayranlarıyla bol bol fotoğraf çektirdi.

‘9. Bursa Ulusal Sokak Oyunları Şenliği’ne, Bilecik’ten katılan öğrenci ve öğretmenler ile birlikte, Bilecik Belediyesi’ni temsilen Bilecik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili Serkan Bircan ile Bilecik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden Arkeolog Umut Özdemir katıldı.

Hızla gelişen teknolojiyle değişen yaşam koşullarında unutulmaya yüz tutmuş eski sokak oyunlarını araştırıp yeniden gündeme getirerek yaşatılmasını sağlamayı ve çocuklar arasındaki sosyal iletişime katkıda bulunmayı amaçlayan şenlik, Tophane Saltanat Kapı’dan Pınarbaşı Parkı’na uzanan bir kortejle başladı.

Coşkulu görüntülerin yaşandığı kortejin ardından Pınarbaşı Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikler, keyifli bir güne adını yazdırdı. Şenliğin sunuculuğunu, çocukların yakından tanıdığı ‘Seksenler’ dizisi oyuncularından Begüm Öner ve Hakan Bulut yaptı.

Programa renk katan ünlü oyuncular, değişen yaşam şartlarında çocuk oyunlarının ayrı bir yeri olduğunu ifade ederek, kendilerinin de sokakta oynamanın tadını bilen şanslı çocuklardan olduklarını belirtti.

KARDEŞ ŞEHİRLERDEN BİLECİK DE ŞENLİKTE YER ALDI

Bursa’dan Hamzabey Ortaokulu, Rahmiye Malcıoğlu İlkokulu, Özel 3 Mart Azizoğlu İlkokulu, Vahide Aktuğ Ortaokulu, Davutkadı Eşref Evcil İlkokulu, Teferrüç Ali Osman Gür İlkokulu öğrencilerinin yer aldığı şenliğe; Büyükşehir Belediyesi Protokol Şube Müdürlüğü’nün katkılarıyla bu yıl ilk kez Bursa’nın kardeş şehirleri Bayburt, Denizli, Amasya, Van, Mardin ve Bilecik’ten de misafir öğrenciler katıldı.

Van Çatak’tan gelen öğrenciler, Bursa’da çok güzel ağırlandıklarını; kentin tarihi ve turistik mekanlarını da görme şansı yakaladıklarını söyleyerek, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

Şenlikte diğer kentlerden yaşıtlarıyla tanıştıklarını da belirten çocuklar, eğlenceli programın tadını doyasıya çıkardı.

Bilecik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili Serkan Bircan, düzenlenen şenliğin ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi Protokol ve Dış İlişkiler Sorumlusu Özge Parıldar Akhan’a, üzerinde Osmanlı Arması bulunan tabak hediye etti.

 

DSC_6614 DSC_6663 DSC_6687 DSC_6719 DSC_6721 IMG-20150505-WA0019 IMG-20150505-WA0020 IMG-20150505-WA0025

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.