DOLAR
32,3192
EURO
35,0609
ALTIN
2.309,09
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

81 İLİN YÖRESEL BEZ BEBEKLERİ BİLECİK’TE SERGİLENDİ

81 İLİN YÖRESEL BEZ BEBEKLERİ BİLECİK’TE SERGİLENDİ

Bilecik Belediyesi ve Şeyh Edebali Üniversitesi işbirliğinde gerçekleşen “Bilecik’te Oyuncak Sanatı ve Yöresel Bez Bebek” sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesinde gerçekleştirilen açılış programına; Belediye Başkanı Nihat Can, AK Parti Bilecik Milletvekili ve Eski Belediye Başkanı Selim Yağcı, Üniversite Rektör Vekili Prof. Dr. Gürkan Haşit, belediye meclis üyeleri, öğretim görevlileri, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Sağlık Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi bölümü öğrencileri tarafından hiçbir kimyasal madde içermeden ahşap ve keçeden yaptıkları oyuncaklar, katılımcıların beğenisine sunuldu.

Sağlık Yüksek Okulu Öğretim Görevlileri Esra Ayeş Aslan ve Hatice Ecem Gezer’in koordinatörlüğünde hazırlanan projede Çocuk Gelişimi 4. Sınıf öğrencileri 81 ilin bez bebeklerini yaparak, önemli bir çalışmaya imza attı.

Belediye Başkanı Nihat Can açılışta yaptığı konuşmada, iki önemli kurum işbirliğinde önemli bir çalışmanın sergilendiğini belirterek, ‘’Bilecik Belediyesi olarak eski Belediye Başkanımız Selim Yağcı ile birlikte şu ana kadar eğitime, gençliğe, çocuklarımıza ve üniversitemize yönelik çok güzel hizmetleri birlikte yaptık. Bugün de çok önemli ve anlamlı bir çalışmanın örneğini görüyoruz. Bizler Bilecik Belediyesi olarak şu ana kadar olduğu gibi her zaman üniversitemizin yanında ve gerekli katkıyı sunmaya hazırız. Ben bu anlamda böyle güzel bir çalışmayı ortaya koyan bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum ve bu tür faydalı aktivitelerin devam etmesini diliyorum’ ‘ifadelerini kullandı.

AK Parti Bilecik Milletvekili Aday Adayı Selim Yağcı ise özel ve güzel bir mekanda önemli bir serginin açılışını yaptıklarını belirterek; ‘’İlim ilim bilmektir, ilim kendini bilmektir, sen kendini bilmezsen ya nice okumaktır’ diyor Yunus Emre. Gerçekten ilmin temelinde insanın kendini bilmesi ve keşfetmesi yatıyor. Şehirlerde üniversiteler sadece geleceğe yönelik çalışmalar yapmakla kalmamalı ve geçmişiyle de uyumlu çalışmalar yapmakla yükümlüdür. Diğer yandan müzeler de o toplumun geçmişine ait değerlerin günümüz ve geleceğe taşınmasında çok önemli işlevlere sahiptir. Bu düşünce doğrultusunda üniversitemizin başlatmış olduğu bir proje ile bir taraftan çocuklarımıza özgü bir çalışma yapılırken diğer taraftan da geleneksel yapımızın ortaya çıktığı bir çalışma yapılmış. Ben böyle bir organizasyonu gerçekleştirdikleri için ve bu noktada gerekli katkı ve imkanı verdikleri için belediyemiz ve üniversitemiz yetkililerine canı gönülden teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki ‘İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın’ düsturunun doğduğu bu güzide şehirde bu tür güzel çalışmalar devam edecektir’’ ifadelerini kullandı.

Üniversite Rektör Vekili Prof. Dr. Gürkan Haşit de Bilecik Belediyesi ve Şeyh Edebali Üniversitesi işbirliğinde güzel bir çalışmanın sergilendiğini belirterek, çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti.

Sağlık Yüksek Okulu Öğretim Görevlileri Esra Ayeş Aslan ise Bilecik Belediyesi ve Şeyh Edebali Üniversitesi işbirliğinde güzel bir çalışmanın yapıldığını belirterek; ‘’ Sağlık Meslek Yüksek Okulu ve Sağlık Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi bölümü öğrencilerinin Materyal Geliştirme dersi kapsamında 81il yöresel bez bebekleri ve ahşap oyuncaklar sergisinin açılışına hoş geldiniz. Güçlü Türkiye Yolunda eğitim anlamında biz eğiticilere çok önemli görevler düşüyor. Çocuklarımızı ve gençlerimizi milli ve manevi değerlerine saygılı ve her yönüyle donanımlı olmaları çok önemlidir. Çocuğun dünyasına ulaşmak ve onunla oyun oynamak ilkesinden yola çıkarak, kimyasallardan arındırılmış tamamen doğal ahşap ve keçeden oluşan oyuncaklar ile onlara daha çok ulaşabileceğimizi düşünüyoruz. Uzun bir emeği harcadıktan sonra öğrencilerimiz böyle bir sergiyi oluşturdular. Ben bu anlamda bizlere katkılarını sağlayan belediyemiz ve üniversitemiz yetkililerine teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hatice Ecem Gezer ise Sağlık Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi bölümü öğrencileri tarafından çok güzel ve anlamlı bir çalışmanın başlatıldığını belirterek; ‘’Öğrencilerimiz ile birlikte çocuklarımıza yönelik faydalı ve onların gelişimine birçok yönden katkılar sunacak bez bebekler ile ahşap oyuncaklardan ürünlerin bulunduğu sergimizi açtık. Bu sergide 81 ilimizden bez bebek örnekleri sergilenerek, adeta Türkiye’nin bütün renklerini; Diriliş, Kuruluş ve Kuruluşun Şehri, ata toprakları olan Bilecik’te bir araya getirdik. Böylelikle her yönüyle sağlıklı ve geleceğe emin adımlarla yürüyen bir nesil ve gençlik oluşturulması düşüncesiyle yola çıktık. Çocuklarımız tamamen doğal olan içerisinde hiçbir kimyasal madde barındırmayan oyuncaklar ile tanışmış oldu. Ayrıca ülkemizin dört bir köşesine ait ve unutulmaya yüz tutmuş bez bebekler, bütün güzellikleriyle tekrar gün yüzüne çıkmış oldu. Ben bu anlamda özellikle böyle önemli bir çalışmada el emekleri ile katkıda bulunan öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Daha sonra her zaman bizlerin yanında olan belediyemiz ve üniversitemiz yetkililerine teşekkür ediyorum. İnşallah çocuklarımız ve geleceğimiz için güzel bir çalışma olmuştur’’ ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından açılışı yapılan ve protokol üyeleri tarafından gezilen sergi; Yaşayan Şehir Müzemizde 15 Mayıs Salı gününe kadar devam edecek.

Diğer yandan öğrenciler tarafından yapılan bez bebekler, Yaşayan Şehir Müzesinde sergilenmek üzere teslim edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.