DOLAR
32,5155
EURO
34,7315
ALTIN
2.488,83
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
23°C

8. Anneler Okuyor, Çocuklar Anlatıyor Masal Anlatma Yarışması

Kitaplar çocuğun, duygusal, bilişsel ve sosyal gelişimi açısından büyük öneme sahiptir. Kitaplar çocuğun bilgi dünyasını genişletir ve böylece duygularını ve düşüncelerini daha iyi ifade etme yeteneği gelişir. Resimli hikâye kitapları çocuğun hayal dünyasına bir pencere açar ve hikâye karakterlerinin de yardımıyla farklı bakış açıları edinmelerine yardımcı olur. Yani masallar ve hikâye kitaplarının içindeki figürler ve mesajlar çocuğun öğrenme sürecinde önemlidir. Özellikle mesaj içeren ve eğitici değer taşıyan masallar gelişimi olumlu yönde etkiler. Ayrıca anne ya da babayla okunan masal ve hikâye kitapları anne-çocuk, baba-çocuk iletişimini güçlendirir.

Aynı zamanda, okul öncesi dönemde ebeveynlerle birlikte okunan resimli kitapların ebeveyn ve çocuklara konuyla ilgili tartışma fırsatı tanıdığı ve böylece çocuğun dil gelişimini ve erken yazın yeteneğini geliştirmektedir. Bütün bunlar göz önünde bulundurulduğunda, anasınıfı döneminde çocukları kitapla tanıştırma etkinliklerinin aile tarafından üzerinde durulması çocuğun dil gelişimi, duygusal gelişimi ve sosyal gelişimi açısından büyük önem taşımaktadır.

Bilecik İl Halk Kütüphanesi olarak çocuklarımızı erken yaşlardan itibaren kitapla tanıştırmak, kitap sevgisi ve kütüphane kullanma alışkanlığı yaratmak amacıyla “Anneler Okuyor, Çocuklar Anlatıyor Masal Anlatma Yarışmasını düzenliyoruz. Geleneksel olarak düzenlenen ve bu sene 8.sini gerçekleştirdiğimiz yarışmamız 10.05.2017 tarihinde Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde yapılmıştır.

Yarışmaya 51 yarışmacı 8 okul katılmıştır. Katılan okullar Balahatun Anaokulu, Osmangazi Ortaokulu Anasınıfı, Şeyh Edebali Üniversitesi Anaokulu, Kozabirlik İlkokulu, Dursun Fakıh İmam Hatip Ortaokulu Anasınıfı, Cumhuriyet İlkokulu, Atatürk İlkokulu’dur. Yarışmamıza katılan tüm minik yavrularımıza onları yarışmaya hazırlanmasına emek veren değerli ailelerine ve öğretmenlerine, okul idarecilerine teşekkür ederiz.

Yarışmanın sonunda Cumhuriyet İlkokulu’ndan Yalancı Çoban Masalı ile İbrahim Eren İleri 1., Dursun Fakih Ortaokulu’ndan Cimri Fare Masalı ile Hatice Berru Uz 2. ve Osman Gazi Ortaokulu’ndan Rapunzel Masalı ile Neslihan Miray Tiftik 3. oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.