DOLAR
32,4432
EURO
34,7490
ALTIN
2.439,32
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

75 Günde Yapılan Çalışmalar, Kamuoyuna Duyuruldu

75 Günde Yapılan Çalışmalar, Kamuoyuna Duyuruldu

Bilecik Belediyesi tarafından son 75 günde yapılan çalışmalar, kamuoyuna duyuruldu.

Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin olduğu toplantıda, basın mensuplarına 75 günde yapılan çalışmalar anlatıldı, basın mensuplarının soruları cevaplandırıldı.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen toplantı öncesinde konuşan Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya, ‘’Göreve geldiğimiz 13 Ocak 2024 tarihinden 26 Mart 2024 tarihine kadar yapmış olduğumuz hizmetleri halkımızla paylaşmak istiyoruz. Yalansız, dolansız ve gerçekler ışığında bütün yapmış olduğumuz hizmetlerimiz, Başkan Yardımcımız Güven Çeker tarafından sizlere anlatılacak.’’ İfadelerini kullandı.

Başkan Yardımcısı Güven Çeker ise sunum eşliğinde yaptığı anlatımda, fiziki çalışmalar yanı sıra, BEBKA ve benzeri kuruluşlara sunulan projeler ile kültürel ve spor alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Amatör Spor Kulüpleri Adına Yapılacak Tesislere İlişkin Tahsis İşlemi Yapıldı

Başkan Yardımcısı Çeker, sunumunda amatör spor kulüpleri adına yapılacak tesislere ilişkin tahsis işlemi yapıldığını belirterek, bu çalışma kapsamında mülkiyeti belediyeye ait Osmangazi Mahallesi 1292 ada 39-41-44-45 ve 46 parsellerinin yer aldığı yaklaşık 6500 metrekare alana ilişkin 5393 sayılı kanunun 75. Maddesi gereğince 25 yıllığına bedelsiz tahsis yapıldığını belirtti.

Türkiye’nin En Büyük Endurobil 365 Ekstrem Parkını Bilecik’e Kazandırdık

Başkan Yardımcısı Çeker sunumunda ayrıca Türkiye’nin en büyük endurobil 365 ekstrem park alanını Bilecik’e kazandırdıklarını belirterek, ‘’Valilik öncülüğünde Belediye Başkanlığımız ve birçok kurum kuruluş paydaşlığında Bilecik’imizin güzelliklerinin tanıtılacağı bir alanı şehrimize kazandırdık. 20 ve 21 Nisan tarihlerinde burada çok önemli bir sportif aktiviteye ev sahipliği yapacağız’’ dedi.

Atatürk Bulvarı Osmangazi Cami Yanı Merdiven Yapımını Tamamladık

8 yıldır açılamayan ve vatandaşın kullanımına kapalı olan Osmangazi Cami yan merdiven çalışmasını tamamladıklarını kaydeden Çeker, ‘’Burada kullandığımız mermerleri, ilimizin önemli sanayi kuruluşlarından biri olan Söğüt’teki Gökyar mermerden aldık ve tamamı hibe şeklinde olduk. Sadece taş ve işçiliği 1.5 milyon TL olarak hesaplandı. Ama biz sadece korkuluk ve benzeri alanlarda bütçemizden harcama yaptık. Bu çalışmayı da belediye bütçemize yük olmadan tamamlamış olduk. Küçük düzenlemeler sonrasında burası vatandaşlarımızın kullanımında olacak.’’ ifadelerini kullandı.

Soğuksu Karasu Deresi Taş Tahkimli Taşkın Koruma Seddesi Yapımı Ve Mesire Alanı Projesi

Başkan Yardımcısı Çeker sunumunda ayrıca Bilecik Valiliği, Bilecik Belediyesi ve İl Özel İdaresi işbirliğinde önemli bir çalışmayı daha tamamladıklarını söyledi.

Gerçekleştirilen çalışma ile dere kenarındaki yerleşim yerleri ile belediyeye ait su noktalarında güvenliği sağladıklarını ve yıllar öncesinde kullanılan bir mesire yeri için proje hazırladıklarını sözlerine ekledi.

Pelitözü Mahallesi Kadın Eli Üretim Merkezi

75 günlük çalışma takvimine fiziki çalışmalar yanı sıra topluma fayda sağlayacak projeleri de hazırladıklarını kaydeden Çeker, Pelitözü Mahallesinde yaklaşık 1500 metrekare alanda Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) destekli bir proje hazırladıklarını belirterek, ‘’Amacımız burada 50’ye yakın kadının istihdamını sağlamak olacak. Proje kapsamında Bilecik’imizin başta gıda olmak üzere birçok yönde üretilen çalışmaları sergileme, tanıtma ve satışını sağlamak olacak’’ dedi.

Bilecik Merkez İçme Ve Kullanma Derin Su Sondaj Kuyusu Açılması

Bilecik’in yaz mevsiminde birçok kez su kesintisi sorunuyla karşılaştığını hatırlatan Başkan Yardımcısı Güven Çeker, ilk etapta 4 adet toplamda bin metrekarede 6 adet olmak üzere derin kuyu su sondajı yapım işi ihale ilanına çıkıldığını ve en kısa zamanda çözüme ulaştırılması hedeflerinin olduğunu söyledi.

Alternatif Yol Güzergahları Projesi

Çalışmaları kapsamında alternatif yol güzergahları çalışması olduğunu kaydeden Başkan Yardımcısı Çeker, kentte yaşanan trafik ve ulaşım problemlerinin çözümü amacıyla teknik ekiplerimizce belirlenen alternatif ulaşım aks ve güzergahlarının hayata geçirilmesi için karayolları genel müdürlüğüne talepte bulunduklarını söyledi.

Çeker sunumunda ayrıca güzergah hakkında detaylı bilgiler de verdi.

Ertuğrulgazi Mahallesi Revizyon İmar Planları 18. Madde Uygulaması Hizmet Alım İşi

Çalışmaları kapsamında sorun haline gelen imar konularına yönelik çözümler de ürettiklerini hatırlatan Başkan Yardımcısı Güven Çeker, Ertuğrulgazi Mahallesi yaklaşık 233 hektar alanda 1/5000 ve 1/1000 ölçekli revizyon imar planları ile 18. Madde uygulaması yapımı hizmet alım işi hakkında da sunum eşliğinde bilgiler verdi.

Pelitözü Ve Hürriyet Mahalleleri Revizyon İmar Planları Yapımı Hizmet İşi

Benzer çalışmanın Pelitözü Mahallesi ile Hürriyet Mahallesinde de yapıldığını belirten Çeker, Pelitözü ve Hürriyet Mahallelerinde 15 ve 86 hektarlık alanlarda 1/5000 ve 1/1000 ölçekli kısmi revizyon imar planları hizmet alım işi gerçekleştirdiklerini belirterek, konu hakkında bilgiler paylaştı.

Beslenme Çantası Projemiz Bi’kart Üzerinden Devam Etmektedir

Bilecik Belediyesi sosyal projelerinden Beslenme Çantası hakkında da bilgiler veren Başkan Yardımcısı Güven Çeker, projenin Bi’kart üzerinden daha sağlıklı bir şekilde sürdürüldüğünü belirtti.

Sosyal Ve Kültürel Etkinlikler Artarak Devam Etti

Çalışma süresi kapsamında sosyal ve kültürel etkinliklerin artarak devam ettiğine dikkat çeken Başkan Yardımcısı Güven Çeker, bu yönde yapılan çalışmaların görsel materyallerle belediye başkanlığı ilgili sayfalarında paylaşıldığını kaydetti.

Atatürk Ormanında Yapılan Çalışmalar Hakkında Bilgiler Paylaşıldı

Başkan Yardımcısı Güven Çeker sunumunda ayrıca Atatürk Ormanı’nda yapılan solüsyonlu toprak ile yürüyüş yolu ve aydınlatma çalışmalarının yüklenici firma, ihale tarihleri, yaklaşık maliyet, sözleşme bedeli, sözleşme tarihi ve işin bitirildiği tarih şeklindeki detaylı bilgileri kamuoyuyla paylaştı.

Yayalaştırma Projesi Hakkında Detaylı Bilgiler Paylaşıldı

Başkan Yardımcısı Güven Çeker sunumunda ayrıca Bilecik Belediyesi yayalaştırma projesi hakkında da bilgiler vererek, ‘’21.05.2021 tarihinde yaklaşık maliyeti 320 bin lira, sözleşme bedeli 250 bin lira olan bir ihale yapılıyor. Sözleşmenin tarihi 09.06.2021, yer teslimi 10.06.2021. İşin bitirildiği tarih 16.11.2021 yani görevden uzaklaştırılan başkan görevinden uzaklaştırmadan önceki tarih. Hizmetin kabul tarihi ise 20.09.2022 yani ödemesinin yapıldığı tarih. İhale ve komisyon tutanakları da mevcut. Şimdi bu projeyi bazı seçim programlarında görünce başkanımızın talimatıyla paylaşmak istedik. Bununla alakalı zaten telif hakkı bizde olan proje. 250 bin lira belediyenin kasasında ödenmiş bir proje ve bu belediyenin projesi projesidir. Telif hakkı da olduğu için doğal olarak suç duyurusunda bulunulacak.” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.