DOLAR
32,5586
EURO
34,8845
ALTIN
2.429,96
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
28°C
Bilecik
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

741. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri Başladı

741. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri Başladı

741. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, il ve ilçe protokolünün katılımlarıyla başladı.

Vali Kızılkaya ve beraberindekiler Yörük temsilcilerini selamlayıp, Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Bey’in babası Ertuğrul Gazi’nin türbesinde alp kıyafetli jandarma personeli tarafından tutulan ”saygı nöbeti” değişimini izledikten sonra Ertuğrul Gazi’nin manevi huzurunda dua etti. Vali Kızılkaya Domaniç Hayme Ana Türbesi’nden getirilen toprağı Ertuğrul Gazi Türbesi’ne sundu. Daha önce de Hayme Ana Türbesi’ne de Ertuğrul Gazi Türbesi’nden alınan toprağı sunduklarını belirten Vali Kızılkaya, anayla oğlunu manevi olarak kavuşturduklarını söyledi.

Program, Türk Büyükleri Anıtında çelenk sunumu, saygı duruşu ve istiklal marşının okumasının ardından Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya açılış konuşması yaptı. Vali Kzılkaya konuşmasında, Söğüt Ertuğrul Gazi’nün günümüzde hala tüm Türk dünyasına ilham olduğunu, Kayı’nın töresi, Edebali’nin öğretileri ve Atamız Ertuğrul Gazi’nin yiğitliğinin yolumuzu aydınlattığını söyledi. Konuşmanın ardından halk oyunları gösterisi ve şifalı pilav için kurban kesimi ile devam etti.

Ertuğrul Gazi Camisinin açılışı ile devam programın ilk günü saat 20:30’da Yörük Etkinlikleri, sahne gösterileri ve Söğüt Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu konseri ile sona erecek.

Yörük Bayramı olarak ta bilinen 741. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenliklerinin 2. günü 10 Eylül Cumartesi günü saat saat:14:00’da Karakucak Güreşleri, 15:00’te Cirit, Okçuluk ve Atlı Okçuluk Gösterileri, saat 20:30’da Jandarma Genel Komutanlığı Bando Gösterisi, saat 21:30’da Kıraç Konseri, saat 00:00’da havai fişek gösterisi, 3. gün 11 Eylül Pazar günü ise saat 10:00’da Mehteran Birliği Gösteri ve saat 12:00’da Çelik Kanatlar Uçuş Timi gösterisiyle sona erecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.