DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

6 Gün Aç ve Susuz Kaldı 5’nci Kattan Atladı

6 Gün Aç ve Susuz Kaldı 5’nci Kattan Atladı. 6 gün aç ve susuz kalan kedi 5’nci kattan atladı. Bilecik’te bir öğrenci evinde uzun süre aç ve susuz kalan kedi 5. kattan aşağı atladı dükkanın tentesine düştü.

6 Gün Aç ve Susuz Kaldı 5’nci Kattan Atladı

Alınan bilgi ve iddialara göre; Gazipaşa Mahallesinde bir binanın 5. katındaki öğrenci evinde bırakılan yaklaşık 6 gün aç ve susuz kalan kedi  camdan aşağı atladı. Binanın alt katında bulunan ekmek fırınının tentesine düşen kedinin sesini duyan çevredeki duyarlı vatandaşlar mahsur kalan yavru kedi için sosyal medya üzerinden yardım talep etti ve aynı zamanda Bilecik Belediyesi İtfaiye ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri kediyi indirmek için uğraşsa da korkan kedi tentenin üzerinde bir o yana, bir bu yana kaçtığı için tentenin üzerinden indirilemedi.

Binanın 1. katında ikamet eden yabancı uyruklu şahıslar aç ve susuz kalan kedi için, tentenin üzerine su ve yiyecek atarak kedinin beslenmesini sağlamaya çalıştılar.

Mahsur kalan kedinin kurtarılması için Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bilgi verildi.

Kediler

Güçlü refleks, denge, işitme ve görme duyularına sahip kediler her ne kadar dört ayak üzerine düşebilmek refleksine sahip oldukları için 9 canlı olarak tabir edilse de, aslında her zaman dört ayak üzerine düşmüyorlar. Kedilerde bu refleks kedinin kendisini bu yönde geliştirip geliştirmediğine, atladığı yerin yüksekliğine, o esnadaki şartlar yani kısacası şansına bağlı. Anatomik yapısı güçlü, esnek bedene, hıza ve güçlü reflekslere sahip bir kedi 6’ncı kattan atlayıp dört ayak üzerine düşüp sağ kalırken, bir başka kedi ise aynı durumda çok ağır yaralanma ve hatta ölümle bile karşılaşabiliyor.

Kısa mesafeli düşüşlerde yaralanma riskinin daha yüksek olduğu da biliniyor.  Bu yaralanmalara örnek olarak 1’nci kattan düşen bir kedinin arka bacaklarındaki tendonların çarpmaya bağlı olarak zarar görmesi gibi.

Ayrıca kedilerin yüksekten düşmesinde kırıklar, iç kanama, plevral boşlukta kan toplanması (hemotoraks), ağız bölgesi veya nasıl ve ne şekilde düştüğüne bağlı olarak çeşitli noktalarda yaralanmalar meydana gelebiliyor.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.