DOLAR
32,3184
EURO
35,1145
ALTIN
2.295,76
BIST
9.049,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

5 ARALIK ATATÜRK’ÜN BİLECİK’E GELİŞİ

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 5 Aralık Atatürk’ün Bilecik’e gelişinin 94. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bilecik’in kuruluşta olduğu gibi kurtuluş mücadelesindeki önemine değinen Belediye Başkan Selim Yağcı, mesajında şunları kaydetti:

Bilecik, tarih sayfalarına adını altın harflerle yazdıran, Osmanlı Devleti’nin kuruluşuna beşiklik ettiği gibi ulusal kurtuluş mücadelesinin de kazanıldğı toprakların adıdır. Bu topraklar, Kurtuluş Savaşı’nda gösterilen cesaret ve kahramanlık örneğiyle sadece düşmanın yenilgiye uğratıldığı yer değil, milletin makus talihinin yenildiği yerdir. Bizler de, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna ait temellerin pekiştirildiği bu topraklarda görev yapmanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında ilerlemek temel hedefimizdir. Bu anlamda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Bilecik’e gelişinin 94. yılında, Bilecik halkının, kendisine bahşedilen onurun şuuruyla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin her zaman koruyucusu ve savunucusu olacağız. Diğer yandan, İstanbul Hükümetinin ortak bir noktada buluşabilmek ümidiyle yetkililerini Mustafa Kemal Paşa’yla Bilecik’te görüşmeye göndermesi, İstanbul Hükümetinin yeni kurulan Ankara Hükümetini resmi olarak tanıması anlamında büyük bir öneme sahiptir. Bilecik’te gerçekleştirilen bu görüşme aynı zamanda İstiklal Savaşı’nda Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükümeti ile İstanbul’da bulunan hükümet arasında çıkan ihtilafı giderme amacı taşıdığı için de çok önemlidir. İşte bu anlamda büyük önem taşıyan böyle önemli bir tarihi gelişmeyi bizler de ilimiz protokolü ve vatandaşlarımız ile el birliği içinde,  tören ve programlarla kutlayarak, hatırlayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önder’i, hizmet etmekle şeref duyduğumuz bu topraklara gelişinin 94. yılında saygıyla ve rahmetle anıyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.