DOLAR
32,4480
EURO
34,7443
ALTIN
2.437,76
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
20°C

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Sağlıklı Beslenme ve Obezite Eğitimi

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Sağlıklı Beslenme ve Obezite Eğitimi

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personele yönelik olarak “Sağlıklı Beslenme ve Obezite” konulu eğitim düzenlendi.

İl Müdürlüğü Sosyal Tesisler toplantı salonunda Halk Sağlığı Merkezi diyetisyeni tarafından verilen eğitime İl Müdürü Hacı Dursun YILDIZ, İl Müdür Yardımcıları Mustafa DEMİRBAŞ ve Erkal GEDİKLİ, İl Müdürlük personeli katılım gösterdi.

Toplantıda konuşma yapan İl Müdürü YILDIZ konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı;

Sağlıklı ve dengeli beslenme insan sağlığı için önem arz ettiği gibi yaşamının kalitesini de etkilemektedir. Dünyada hastalığın en az yaşandığı yerlere bakılınca Müslümanların yaşadığı bölgelerde çok az hastalığın olduğunu görmüşler. Nedenini araştırdıklarında ise tıka basa yiyerek karınlarını doyurmadıklarını bulmuşlar. İslamiyet’e göre midenin 3 bölmeye ayrılmasını, bu üç bölümden birisini hava ile, diğerini su ile diğerini de besin maddeleri ile doldurulmasını istiyor. İnsanlar hayatta ya yemek için yaşar ya da yaşamak için yer. Her iki durumda da yediklerimizin kalitesi ön plana çıkmakta sonuçta yediğimize, içtiğimize dikkat edip güvenilir gıda tüketmeye özen göstermeliyiz.

Köylerimizde çiftçilerimize yönelik olarak gıda, tarım, hayvancılık, sağlık ve beslenme gibi birçok konuda eğitimler vermekteyiz.” dedi.

Diyetisyen Zerrin DELİBAŞ’ın beslenme sağlığın temel belirleyicisi olduğunu belirterek gün içerisine nasıl ve neler yemeliyiz, ne yaparsak vücudumuz randımanlı bir şekilde devam eder, var olan hastalıkları nasıl rahatlıkla atlatabiliriz sorularına cevap buldu. Ayrıca 10 hastalıktan 7sinin beslenmeye dayalı olduğunu vurgulayarak beslenmenin önemine dikkat çekti. Kişilerin kan tetkiklerine dayanarak ölçümler yapılıp ona göre beslenme düzenlendiğini söyledi. Kilolu insanların her zaman az yiyerek bu hale gelmediğini, az yemek yemenin de vücuda yapılan en büyük zararlardan birisi olduğunu belirtti.

Diyetisyen DELİBAŞ’ın sunumunun ardından konu ile soruları cevaplandırarak eğitim sona erdi.

IMG_7829 IMG_7827

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.