DOLAR
32,5580
EURO
34,9769
ALTIN
2.426,92
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü Mesajı

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü Mesajı

Bilecik Belediye Başkanı Selim YAĞCI 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Yaşam tüm canlıların eşitlik ilkesi ile en doğal hakkı olduğunu ve Dünyanın sadece insanlığın yaşam tarzı üzerine kurulu bir düzenden ibaret olmadığını; her canlının yaşama haklarına saygı gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Belediye Başkanı Selim YAĞCI mesajında şunları kaydetti.

Doğa bir denge içerisinde, her canlının kendine ait yaşam biçimi ve hakları vardır. Biz Şehirlerin Yöneticileri olarak, insan haklarımızın düzenini sağlamak eşit fırsatlar sunmak kadar, yaşamı birlikte paylaştığımız doğada özgürce yaşama hakkına sahip hayvanlarımızında haklarının korunması noktasında üzerimize görevler düşüyor.

Bizde Bilecik Belediye Başkanlığı olarak, göreve geldiğimiz günden bugüne birçok yenilikler ile hayvanlarımıza gereken özen ve değeri göstermeye gayret ediyoruz.

Bu kapsamda Veteriner İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde yaptığımız çalışmalar noktasında, sokak hayvanlarımıza her mahalleye yemlik ve beslenme noktaları ile destek sağlıyor; Bilecik Belediyesi Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimizde hasta ve bakıma muhtaç hayvanlarımızı Veteriner kontrolünde tedavilerini yaparak yeni dönemde başlattığımız çip ile kontrol sistemimizde takiplerini ve bakımlarını üstleniyoruz. Bunun yanında barınağımızda bakımlarını yaptığımız sahipsiz hayvanlarımızı sahiplendirme işlemleri ile onlara yeni yuvalar sağlıyor; çocuklarımıza ve gençlerimize doğa ve hayvan sevgisi aşılamaya devam ediyoruz.

Yaşamı paylaştığımız ekolojik dengenin de korunması için çalışmalarımız bunlarla sınırlı da değil. Artık hayvanlarımıza son teknoloji cihazlar ile daha streril ve hijyenik ortamlarda tedavi ve rehabilitasyon aşamalarını geçirebilecekleri büyük bir proje de hayata geçiyor. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. 2016 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması planlanan ”Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi” sil baştan yenileniyor. Bölgenin en gösterişli ve adeta bir hayvanat bahçesi görünümü kazanacak merkezde, sahipli hayvanlarında getirilip kendilerine ait park alanlarında kimseyi rahatsız etmeden gezdirip dolaştırabilecekleri mekanlar barındırıyor.

Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde, köpek ve kedi barınakları başta olmak üzere, karantina alanları, araç park yerleri, kafeteryalar, gezdirme parkurları, gelen ziyretçiler için dinlenme ve bekleme alanları gibi her detayı düşünülerek hazırlanmış bir merkez olacak. İnsanlarımız burada hayvanlarının tedavisi ve bakımlarını yapmanın yanısıra bakım evindeki hayvanları izleme ve takip etme fırsatı da bulacak. Bilecik’imize kazandıracağımız bu güzel projenin şimdiden Şehrimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.

Doğayı korumak hepimizin görevi. Ayrıca unutulmamalıdır ki hayvan sevgisi; insandaki merhamet, yardımlaşma ve iyilikseverlik gibi duyguları geliştiren özel duygulardandır. Bu vesileyle 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma gününü kutluyor; hayvanların korunması konusunda herkesin gereken duyarlılığı ve sorumluluğu birlikte yerine getireceklerine inanıyor, selam ve saygılar sunuyorum. dedi.

4 EKİM DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ (7) 1111 4 EKİM DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ (3)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.