DOLAR
32,3693
EURO
35,0908
ALTIN
2.324,13
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLANDI

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 93. yılı Bilecik’te, törenlerle kutlandı.
Kutlamalar, Vali Süleyman Elban, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve 2’nci Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç’un, Valilikte tebrikleri kabul etmesiyle başladı.
Daha sonra Edebali Stadı’nda devam eden etkinliklerde, Vali Elban ve Belediye Başkanı Yağcı, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.
Vali Elban, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile Atatürk’ün ”10. Yıl nutku”nun ardından yaptığı konuşmada, bugünün Türk milletinin, Atatürk’ün önderliğinde kenetlenerek, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunu tüm dünyaya ilan ettiği günün 93. yıldönümü olduğunu söyledi.
Bugün, bu topraklarda yaşayan herkesin atasının, dedesinin, nenesinin bu vatanı kurtarmak için verdiği bir ölüm kalım mücadelesinin neticesinde, zaferle taçlanan ”Kurtuluş Savaşı” sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyetinin 93. yıldönümü olduğunu ifade eden Vali Elban, şöyle konuştu:
”Bugün, millet olmanın, bir olmanın, iri olmanın, diri olmanın verdiği gururun, sevincin, coşkunun zirveye çıktığı gündür. Bugünü tüm Türkiye de olduğu gibi Bilecik’te de huzur ve güven içinde kutlamanın kıvancını yaşıyoruz. Bir yönetim şekli olmanın ötesinde, aynı zamanda tarihimizin en önemli medeniyet projesi olan cumhuriyet değerlerimizin, çağdaş uygarlık düzeyine erişmek adına attığımız her adımın, aldığımız her yolun şaşmaz güvencesi olmuştur. Cumhuriyet, milli egemenliğe dayanan, getirdiği kazanımlarla insanımızın önünü açmış ve ufkunu genişletmiştir. Cumhuriyet, kurumları ve kudreti ile bilimde, eğitimde-kültürde, sağlıkta, ekonomide ve sosyal yaşamda ki tüm gücünü halktan alan, iktidarın millete ait olduğu bir rejimdir. Büyük Atatürk’ün, ”Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” vecizesini rehber edinerek, daha çok hizmet üreterek aziz milletimize, kutsal vatanımıza karşı olan vazifelerimizi eksiksiz yerine getirdiğimiz takdirde büyük hedeflerimizi daha kısa sürede gerçekleştirmemiz mümkün olacaktır. Yine unutmamalıyız ki, Atatürk’ün söylediği gibi ”Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden, rahat yaşama yollarını aramayı itiyat haline getirmiş milletler, önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da bağımsızlıklarını kaybetmeye mahkumdurlar.”
Gençlere, Atatürk’ün deyimiyle ”Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri”siniz ifadesinde bulunan Vali Elban, sözlerine şöyle devam etti:
”Sizler, Büyük önderin ”Bu eseri ona bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak” sözleri ile işaret ettiği ve Cumhuriyeti emanet ettiği gençlersiniz. Bu emanete sahip çıkınız. Bunun için de yakın tarihimizi çok iyi öğrenip dersler çıkarınız. Cumhuriyetimizin kuruluşunu iyi bilmek, o kuruluştaki gerçeği anlamak ve anladığınız şeyi hayata geçirmekte, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını daha anlamlı hale getireceğinizden hiç kuşkum yoktur. Cumhuriyet genci olmanın sorumluluğuyla, kendinizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamanız, milli birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek hiçbir olumsuzluğa fırsat vermemeniz ve hain emellere alet olmamanız ve itibar etmemeniz büyük önem arz etmektedir.  Heyecanınızı, bu millete, bu ülkeye olan hizmet etme şevk ve ideallerinizi asla yitirmeyiniz. Zira Türkiye Cumhuriyeti idealist gençlerin omuzlarında ilelebet payidar kalacaktır. Bu konuda, yetişkinler olarak bizlere, anne-babalara ve sizleri geleceğe hazırlayacak olan aydın Türk öğretmenlerine büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir.”
Vali Elban, öğretmenlere hitaben de ”Bugünkü seviyemizi sizlere borçlu olduğumuzu ifade etmekle beraber bundan sonra da daha iyi seviyeye çıkabilmemiz için öğrencilerinize tarih, vatan, kültür ve ahlak bilincini, evrensel ilkeleri, milli kültürümüzü ve mahalli gelenek görenek örf ve adetlerimizi ve inancımızı öğretmenizi, hülasa onlara iyi eğitmenizi istiyoruz.” diye konuştu.
Vali Elban, ”Türkiye Cumhuriyetinin Kuruluşunun 93. yıl dönümünde, başta cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşlarıyla, vatanın savunması ve bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizi ve 15 Temmuz gecesi bu vatanın ve Cumhuriyetin korunması için canlarını veren şehitlerimizi bu anlamlı günde sizlerin huzurunda rahmetle ve minnetle anıyorum. Gazilerimizin ve yüce Türk milletinin tüm bireylerinin de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarını en içten duygularla kutlayarak, hepinizi Cumhuriyet coşkusu ve heyecanı içinde sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” ifadesinde bulunarak, konuşmasını tamamladı.
Daha sonra Vali Elban, gençler tarafından getirilen Türk bayrağını teslim aldı. Etkinlikler, şiirlerin okunması, 2’nci Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı Bandosunun konseri, halk oyunu gösterisi, Cumhuriyet’in kuruluşunun 93’nci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve resmi geçitle sona erdi.
Kutlamalara, Vali Elban’ın eşi Beyza Elban, AK Parti Bilecik Milletvekili Eldemir ve eşi Funda Eldemir, CHP Bilecik Milletvekili Tüzün, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cüneyt Demirbaş, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Cengiz Doğan, Baro Başkanı Halime Aynur, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.
1 dsc_9153 dsc_9323 dsc_9458
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.