DOLAR
32,5004
EURO
34,7998
ALTIN
2.486,79
BIST
9.543,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

”28 ŞUBAT SİVİL SAVUNMA GÜNÜ” DOLAYISIYLA YANGIN TATBİKATI

”28 ŞUBAT SİVİL SAVUNMA GÜNÜ” DOLAYISIYLA YANGIN TATBİKATI

Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından 28 Şubat Sivil Savunma Günü” dolayısıyla yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen tatbikatta öğrencilere önce teorik bilgiler verildi daha sonra ise uygulamalı olarak tatbikat yapıldı.

Öğrencilere uygulamalı olarak yangın söndürme çalışmasının anlatıldığı tatbikatta, yangın çeşitleri, hangi tür yangınlarda hangi tür tüplerin kullanılacağı ve yangına ne şekilde yaklaşılacağı konularının yanı sıra, söndürme teknikleri ve yangın tüplerinin kullanılışı uygulamalı olarak anlatıldı.

Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürü Kadir Cengiz Tokluca, yaptığı açıklamada, 28 Şubat Sivil Savunma Günü münasebetiyle bir takım etkinlikler düzenlediklerini belirtti.
Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak Sivil Savunma Günü kapsamında çeşitli aktiviteler gerçekleştirdiklerini belirten Toklucu, şunları kaydetti:

”28 Şubat Sivil Savunma Günü İtfaiyecilik Haftası” etkinlikleri kapsamında okul yönetimi bizden yangın tatbikatı talebinde bulundular. Bizler de çalışmalarımız kapsamında Sivil Savunma Günü dolayısıyla böyle bir çalışmayı gerçekleştirdik. Teorik ve uygulamalı anlatımın olduğu bir tatbikat gerçekleştirdik. Yangının nasıl söndürüldüğü ve neler yapmamız gerektiğini anlattık ve yüksek binalarda atlayış uygulamasını yaptık. ” ifadelerini kullandı.

Yangın söndürme ve atlama uygulamalarının öğretmenler ve öğrenciler tarafından da yapıldığı tatbikat öğrencilerden tam not aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.