DOLAR
32,3290
EURO
35,0804
ALTIN
2.292,31
BIST
8.982,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLAR ARASI MÜCADELE GÜNÜ

kadınşiddet

Kadına yönelik şiddetle mücadelede sıfır tolerans anlayışıyla yola çıkan bakanlığımız, kadına şiddeti bir insan hakları ihlali olarak görmekte ve bunu önlemek maksadıyla çeşitli hukuki yaptırımları hazırlamakta ve çeşitli hizmet modellerini devreye sokmaktadır. 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun bunun örneklerinden sadece biridir.

Kadına yönelik şiddet yalnızca ülkemizde değil tüm dünyada ciddi bir toplumsal sorun olarak varlığını sürdürmektedir. BM verilerine göre, dünya genelinde hayatında en az bir kez eşi veya yakın ilişki içinde bulunduğu kişi tarafından şiddete maruz kalan kadınların oranı yüzde 59’a kadar çıkabilmektedir. Bu konuya ilişkin olarak dünya genelinde sağlıklı ve kapsamlı istatistik sıkıntısı yaşanmaktadır. 2015 yılı Türkiye de Kadına Yönelik Şiddet araştırmasında Türkiye çapında ekonomik şiddet görme oranı %30, duygusal/psikolojik şiddet %43.9, fiziksel şiddet %43.7 ve fiziksel-cinsel şiddet oranı %37.5 olarak tespit edilmiştir.

Bakanlığımız tarafından İstanbul Sözleşmesi kapsamında Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun  hazırlanmış ve 20 Mart 2012 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.Bu kanunun amacı “Şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan Kadınların, Çocukların,  Aile bireylerinin  Ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak  tedbirlere ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. İstanbul Sözleşmesi ise uluslar arası hukukta kadına karşı şiddet ve aile içi şiddet konusunda yaptırıma sahip ilk sözleşmedir. Bu sözleşme ve kanunlarla birlikte Bakanlığımız, farkındalığı arttırma, uzmanların eğitimi,önleyici müdahale,tedavi programları,özel sektör ve medya desteğinin alınması, psikolojik ve hukuksal destek hizmetleri,kadın sığınma evleri,acil yardım hatları,çocuk tanıklar için  koruma,acil yardım hizmetleri konuları ayrıntılı olarak düzenlenmiştir.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak öncülüğünü ve koordinasyonunu yaptığımız çalışmalarda bizleri destekleyen tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri temsilcilerine teşekkür ediyor, Kadına, çocuğa, aile kurumuna, masum ve mazlum olan her insana uygulanan şiddete “Sıfır Tolerans” anlayışıyla; milli, manevi ve evrensel değerlerle donatılmış, şahsiyetli ve dirayetli bir o kadar da merhametli toplumlar olabilmeyi temenni  ediyor,saygılarımı sunuyorum.

Muhammet AKGÜL

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.