DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
16°C
Bilecik
16°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
22°C
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMALARI

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMALARI

Bilecik’te Valilik ve çeşitli kurumlar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında temsili olarak ilköğretim okulu öğrencilerine bırakıldı.
Etkinlik kapsamındaki ilk devir teslimde Vali Ahmet Hamdi Nayir, makamını Cumhuriyet İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Irmak İşgüzar’a devretti.
Koltuğa oturan temsili Vali İşgüzar, Bilecik’e ve milli eğitim teşkilatına yapmış olduğu hizmetler ve çalışmalardan dolayı Vali Nayir’a teşekkür etti.
Daha sonra Vali Nayir’dan ilin sorunları, Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak’dan da Bilecik’in TEOG ve YGS başarısı hakkında bilgi alan temsili Vali İşgüzar, okulların eksiklerinin tamamlanması talimatı verirken Emniyet Müdür Vekili Hicri Görgün’ü arayarak, okullarda alınan güvenlik önlemleri hakkında bilgi aldı.
Vali Nayir’in, okulların ve öğrencilerin sorunlarının çözümü ile ilin tanıtımı konusunda önemli çalışmalar yaptığını bildiren temsili Vali İşgüzar, şöyle konuştu:
“Bilecik tarihi açıdan önemli bir yere sahiptir. Osmanlı devletinin kurulduğu yerdir. Görevi devraldığım valilik görevinin büyük sorumluluğu olduğunu öğrendim. Vali amcamı ve Valilik görevini çok sevdim. Teslim aldığım görevin bir saat içerisinde zor olduğu kadar, insanların huzuru, güveni, mutlu olmaları ve rahat yaşamaları için çalışmanın da güzel ve mutluluk verici olduğunu hissettim.”
Vali Nayir da temsili Vali İşgüzar’ın valilik görevini layıkıyla yerine getirdiğini söyledi.
İl Valisinin asil görevinin kentin huzurunu, emniyetini, asayişini ve kamu düzenini sağlamasının yanında eğitim, sosyal, ekonomik ve kültürel konularda gelişmesi için tüm teşkilatıyla birlikte çalıştığını anlatan Vali Nayir, şunları söyledi:
“Çocuklarımızın eğitim imkanlarını daha iyi ve kaliteli hale getirmek için çalışıyoruz. İlin tanıtımı noktasında önemli projelerimiz var. Önemli hizmetimiz, öğrencilerimizi yetiştirerek, geleceğimize hazırlayarak ülkemizin geleceğini daha emin ellerde görmek istiyoruz. Çocuklarımız iyi ve neşeli olduğu müddetçe bizler iyiyiz. Ama çocuklarımızı üzgün gördüğümüzde, bizlerde üzülüyoruz. Sizleri, başarılı, konusuna ve derslerine hakim gördüğümüzde daha mutlu oluyoruz. Bilecikliler iyiyse, Bilecik’i yönetenler de iyi. Bizlerin görevi Bilecik’e en iyi hizmeti yapıp, halkın durumunu daha da iyileştirmektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşları olarak, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetlerine sahip çıkıyoruz. Atatürk’ün emanetlerinden biri de bu bayramı çocuklara armağan etmesidir. Bizler de bu dönemlerden geçtik ve bundan sonra hizmeti geleceğimizin nesilleri olan çocuklarımıza bırakacağız.”
Vali Nayir, temsili Vali İşgüzar ile beraberindeki öğrencilere ve Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Zeki Başdemir ve öğretmen Seher Ufacık’a Bilecik’i tanıtıcı hediyeler verdi.
Benzer temsili devir törenleri kapsamında 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı Malhun Hatun İlkokulu öğrencisi Ali Eren Sarı’ya, Belediye Başkanlığını Pelitözü İlkokulu öğrencisi Furkan Özbek’e ve Milli Eğitim Müdürlüğüne de Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencisi Feyza Yılmaz’a teslim edildi.
DSC_8801

DSC_8789

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.