DOLAR
32,6005
EURO
34,8189
ALTIN
2.493,24
BIST
9.473,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

2022 Yılı Haziran Ayı Meclis Toplantısı Pazartesi Oturumu

2022 Yılı Haziran Ayı Meclis Toplantısı Pazartesi Oturumu Gerçekleştirildi

Bilecik Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı pazartesi oturumu, Başkan V. Melek Mızrak Subaşı başkanlığında gerçekleştirildi.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan toplantıda 3 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesinin 1. fıkrasının (m) bendine istinaden Yazı İşleri Müdürlüğü Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği taslağının görüşüldüğü toplantıda birim amirleri arasındaki görev değişikliği konularında meclis üyelerine bilgi verildi.

Pelitözü İmar Planı Konusu İçin Komisyona Ek Süre Verildi

Toplantıda ayrıca Bilecik Belediye Meclisinin 17/05/2021 tarih ve 2021/63 sayılı kararı ile onaylanan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Pelitözü İmar Planı Konusunda İmar Komisyonundan gelen 01/06/2022 tarih ve 5 sayılı raporun tekrar detaylı görüşülmesi için ek süre talebi oy birliğiyle kabul edildi.

Başkan V. Subaşı: Orta Refüjlere Diktiğimiz Bitkiler Toz ve Egzoz Gazını Çeken Bitkilerdir

Orta refüjlerdeki peyzaj çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan V. Subaşı, orta refüjlere dikilen bitkilerin toz ve egzoz gazını emen nitelikte bitkiler olduğunu hatırlatarak, ‘’Biz mimarlar derslerimiz kapsamında peyzaj alanında da dersler alıyoruz. Orada kullandığımız bitkilere ilişkin olarak peyzaj mimarlarının üzerinde uzlaştığı bitkiler. İstanbul Büyükşehir Belediyesi peyzaj mimarları ve Eskişehir Tepebaşı Belediyesi peyzaj mimarları bizlere bu konuda destek verdiler. Oradaki bitkiler gelişmiş şehirlerde kullanılan bitkilerdir. Dikkat ederseniz gelişmiş şehirlerde ortada çimen yoktur. Yani gelişmiş şehirlerde orta refüjlerde, tozu toplayan, egzoz gazını emen ve insan sağlığına faydası olan bitkilerdir. Biz oraya gül de dikebiliriz. Seramıza bolca gülümüz var. Bu arada Pelitözü kavşağını güllerimizle süsleyeceğiz. Önceden orta refüjlerde çimenler vardı. Çimen için tankerlerle sulama yapılıyordu. Bu da kazalara sebebiyet veriyordu. Daha fazla iş gücüne ihtiyacımız vardı. Evet iki yıl bu bitkinin zorluğunu biraz çekeceğiz. Ancak ondan sonra daha güzel ve rahat olacak. Aynı zamanda o trafikteki egzoz gazı ve tozu da çekmiş olacak’’ ifadelerini kullandı.

Toplantının sonunda Bilecik Madeni İşler Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Baş, meclis üyelerine faaliyetleri ve talepleri hakkında bilgiler verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.