DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
18°C
Bilecik
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Çok Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

2022 Yılı Hacı Adayları Kutsal Topraklara Uğurlandı

2022 Yılı Hacı Adayları Kutsal Topraklara Uğurlandı
Bilecik’ten 2022 yılında hacca gitmek için hazırlıklarını tamamlayan hacı adaylarının heyecanlı bekleyişleri sona erdi. Covid-19 Pandemisi nedeniyle 2 yıl aradan sonra hacca gidecek hacı adaylarına Cumhuriyet Meydanı’nda uğurlama programı düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığının 2022 Yılı Hac Organizasyonunda, hac görevini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek 60 kişilik hacı adayı Bilecik Cumhuriyet meydanında yapılan program sonrası Bursa Yenişehir Hava Limanına uğurlandı.

Cumhuriyet meydanında yapılan törene Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızlıkaya, İl Müftüsü Ali Erhun, din görevlileri ile beraber hacı adayları ve aileleri katıldı.

Uğurlama programı Kayıboyu Camii Müezzin Kayyımı Metin Tektik’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Vali Kızılkaya yaptığı konuşmada “Osmanlıdan bu güne kadar bizim kültürümüzde, geleneğimizde hacı adaylarımızı sürre alaylarıyla uğurlamak vardır. Bizler de bu gün burada Osmanlının ilk başkentinde Bilecik’te bir sürre alayıymış gibi sizleri gönülden uğurlamaktan son derece mutluyuz. Sizler seçilmiş bahtiyar müminlersiniz. Biz böyle kabul ediyor ve inanıyoruz. O kutsal beldelere Cenab-ı Allah’ın misafirleri olarak gidiyorsunuz. Misafirin ricası talebi ev sahibi için makbuldür. Sizlerin ricası dua olur. Geride bıraktığınız bu aziz milletimizin sizlerin dualarına ihtiyacı var. Dualarınızı esirgemeyiniz. Yolunuz açık, haccınız mebrur olsun” dedi

Programda pandemi nedeniyle iki yıl boyunca hac kapılarının kapalı olduğuna değinen İl Müftüsü Ali Erhun ise, ”80 milyonun içerisinde seçilmiş ve o kutsal beldelere, Resul-i Kibriya Efendimize onun Mescidi Nebevisine gidecek nasipli insanlarsınız. Sizler bizim yani geride bıraktıklarınızın elçileri olarak gidiyorsunuz o topraklara. Bizim dua elçilerimizsiniz. Bizler sizi oraya Rabbimize dua etmeniz için gönderiyoruz. Bunun için orada bulunduğunuz her anı, her saniyeyi değerlendirin Beytullah’ta Arafat’ta Mina’da Müzdelife’de geride bıraktığınız bu aziz milletimize ve bütün Ümmet-i Muhammed’e bol bol dua edin inşallah. Ne mutlu sizlere ki Rabbim bu sene sizleri seçti. Evet seçildiniz çünkü her zengin ve her parası olan oraya gidemiyor. Rabbim sizleri huzuruna kabul ediyor. Yüce Mevla’mız sağlık ve sıhhat içinde bu güzel ibadeti yapmayı, Haccı Mebrur ile güzel bir şekilde tertemiz günahlarınızdan arınmış olarak tekrar vatana dönmeyi hepinize nasip eylesin.” dedi.

Hacı adayları İl Müftüsü Erhun’un  yaptığı duanın ardından kutsal topraklara gitmek üzere Bilecik’ten ayrılarak Yenişehir Hava Limanına uğurlandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.