DOLAR
32,3583
EURO
34,9921
ALTIN
2.326,20
BIST
9.112,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

2020 Bütçesi Kabul Edildi

2020 Bütçesi Kabul Edildi. 2020 Bütçesi ile ücret tarifeleri Bütçe Plan Komisyonunca yapılan çalışmalar sonrası görüşüldü.

Osmaneli Belediye Meclisi Belediye Başkanı Münür Şahin başkanlığında, görevi nedeniyle İstanbul’da bulunan MHP meclis üyesi Saim Taşkın hariç tüm meclis üyelerinin katılımlarıyla toplandı.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin 2020 yılı Bütçesi ve Ücret Tarifeleri konusunda meclis üyelerinin görüşlerini sorduktan sonra oylamaya geçildi.Toplantıya katılan İYİ PARTİ, CHP, AK PARTİ, Bağımsız Üyelerin oy birliği ile 2020 yılı Gelir Bütçesi, 2020 yılı Gider Bütçesi, 2020 yılı Ücret Tarifeleri kabul edildi.

Belediye Başkanı Münür Şahin yaptığı meclis kapanış konuşmasında; “Tüm siyasi partilerimizin meclis üyelerinin oy birliği ile karar aldıkları için teşekkür ediyorum. Bu birlik ve beraberliğimiz Osmaneli için en büyük değerdir. Hep birlikte Osmaneli için belirlediğimiz hedefler doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz. Osmaneli Belediyesi olarak tüm meclis üyelerimizle 2014-2019 döneminde de çok güzel hizmetleri gerçekleştirdik. Bilecik ilinin ilk kanalizasyon sistemini ve Arıtma Tesisimizi devreye almamıza ve büyük bir maliyete katlanmamıza rağmen 2014 yılından 2019 dönemine kadar suyu aynı fiyatla hiç zam yapmadan bugüne kadar getirdik. 2020 yılında ise denetim raporlarını da dikkate alarak %10’luk bir düzenleme yaptık. Kısaca 2014-2020 döneminde yani altı yılda suya sadece %10 zam yaptık. Bu Osmaneli halkına enflasyona rağmen nasıl bir hizmet sunduğumuzun da güzel bir örneğidir.

Osmaneli’mize 1000 er kişilik iki adet Sakarya ve Göksu sosyal hizmetler salonlarımızı kazandırdık. 2016, 2017, 2018, 2019 yıllarında eski düğün salonumuzun 750- TL lik fiyatını değiştirmedik. 2019 yılı sonuna kadar yemeksiz ve örtüsüz 750-TL, yemekli ve masa örtülü olarak 1.500 TL fiyatla salonlarımızı halkımıza kiraya verdik. 2020 yılı için (1000 salon kirası + 500 TL sandalye ve masa,temizlik bedeli olmak üzere ) 1.500 TL karşılığında salonlarımızı kiraya verdik. Hafta içi bu fiyatı 750 TL olarak uygulayacağız. Salonlarımız Haziran, Temmuz, Ağustos Ayları için şu an itibariyle kiralandı. Eylül ayıda dolmak üzere. Salonlarımızda düğün sahipleri yemek vermek isterse Osmaneli Belediyesi olarak yemek hizmetini de verebileceğiz. Yemek fiyatı düğün sahibin talep edeceği menüye göre değişecek.

Tekke Seyir Tepesinde Kır Düğün Salonu 2020 Haziranından itibaren Osmaneli halkının hizmetine girebilecek. Ada Park Konseptinin daha üstünde olacak “Tekke Kır Düğün Salonumuz” 1.000-TL karşılığında halkımıza hizmet verecek. Yine nişan ve nikah organizasyonları için bir konağımızı kullanıma açacağız. Bunun dışında 250 TL bedelle pazaryerimiz yine düğün organizasyonlarında halkımızın hizmetinde olacak.

Osmaneli Belediyesi olarak 6 aracımızla öğrencilerimize taşıma hizmeti veriyoruz. Çok düşük fiyatla verdiğimiz hizmetin aslına bakarsanız %80 lik kısmını ücretsiz olarak veriyoruz. Bilecik için taşıma ücreti minübüslerde 10 TL, Osmaneli Belediyesi ise 6,5 TL’ye bu hizmeti veriyor. 65 yaş ve üzerine ücret almıyoruz. Açıkcası durumu iyi olmayan her kişiyi de ücretsiz taşıyoruz.

Osmaneli Belediyesi finans yönünden en iyi yönetilen belediyedir. Osmaneli Belediye Başkanı olarak Osmaneli halkını gözeten uygulamalarla halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Osmaneli Belediyesinin vermiş olduğu hizmetlerden Osmaneli halkından alacağı 7 milyon TL civarındadır. Ama biz buna rağmen halkımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. Osmaneli Belediyesi olarak 800.000 m2 yol yaparak Osmaneli’nin tüm yollarını yeniledik ama halkımıza bu gideri hiç yansıtmadık, katılım payı almadık. Kanalizasyon sistemini ve Arıtma Tesisimizi devreye aldık 5 yıl boyunca bir kuruş zam yapmadan hizmete devam ettik. Yerel yönetici olduğumuzu bilerek siyaset yapmadan tüm Osmaneli halkını kucaklamaya, onlara hizmet etmeye devam ediyoruz. Osmaneli onun için bize ikinci dönemimiz için yürü, yürü dedi.

Osmaneli halkı bizi kendisine hizmetkar olduğumuz için seviyor ve destekliyor. Osmaneli Belediyesi halkına saygısından yaptığı hiç bir tesise açılış programı düzenlemiyor. Osmaneli Belediyesi halkına beklentilerinin üzerinde hizmet etmeye devam ediyor. Osmaneli Birlik ve beraberlik içinde tüm meclis üyelerimizin desteği ile, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlarımız, Milletvekillerimizin katkılarıyla, Allah bize yeter diyerek hizmete devam ediyor.”dedi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.