DOLAR
32,3293
EURO
35,0939
ALTIN
2.298,16
BIST
9.043,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni Gerçekleşti

2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni Gerçekleşti. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni gerçekleşti.

Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş’ın ev sahipliğinde, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in teşrifleriyle gerçekleşen törene, Bilecik Valisi Bilal Şentürk, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Recep Yalcınkaya, Belediye Başkan Yardımcısı Melek Mızrak Subaşı, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muhammet Göktaş, Baro Başkanı Halime Aynur, il protokolü üyeleri, Üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrencileri katıldı. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarından Öğr. Gör. Neslihan Erol, Sanatçı Öğretim Elemanı Ayşe Özden Turan, Öğr. Gör. Volkan İnci ve Arş. Gör. Ezgi Nihan Kuran’ın sunduğu müzik dinletisi eşliğinde başlayan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması, Üniversitenin akademik açılış filminin izlenmesi ve öğrenciler adına Abakar Hamid Bachar’ın yaptığı konuşmayla devam etti.

Törende kürsüye gelen Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş, törene katılan konukları selamlayarak başladığı konuşmasında, Üniversitenin yıllar içinde gösterdiği gelişmeleri ve güncel durumunu değerlendirdi. BŞEÜ ailesinin her geçen yıl büyümeye ve gelişmeye devam ettiğini söyleyen Rektör Taş, Üniversitenin bugün itibarıyla 596 akademik ve 427 idari olmak üzere toplam 1023 personel ile şehrimize ve ülkemize hizmet verdiğini ifade etti. Rektör Taş, Üniversitenin bu yıl açılan 4480 kontenjanına 3949 öğrencinin kayıt yaptırdığını ve bu rakamın Üniversitenin tarihindeki en yüksek öğrenci kayıt rakamı olduğunu belirtti. Yabancı öğrenciler konusuna ayrı bir parantez açan Rektör Taş, 2018 ve 2019’da Türk Cumhuriyetlerinde, Afrika, Ortadoğu, Asya ve Balkanlarda yapılan tanıtım ve reklam çalışmaları, ilk kez gerçekleştirilen BİLYÖS sınavları ve Maarif Vakfı ile yürütülen çalışmalar neticesinde 5000’in üzerinde uluslararası öğrenciye ulaşıldığını ve sınav sonuçlarına göre 500’ün üzerinde öğrencinin BŞEÜ’ye kaydını yaptırdığını söyledi. Rektör Taş, yabancı öğrenci sayısını önümüzdeki yıl 1000’in üzerine çıkarmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Yükseköğretim kurumlarının önemli hedeflerinden birinin, üretilen yeni bilgiyi toplumsal faydaya dönüştürmek olduğunu ifade eden Rektör Taş, bunun gerçekleşebilmesi için üniversite-sanayi işbirliklerinin tesis edilmesinin önemine dikkat çekti. Bu amaç doğrultusunda, 2016 yılında kurulan Teknoloji Transfer Ofisi koordinatörlüğünde, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile Ticaret ve Sanayi Odalarının destekleriyle bölgemizdeki sanayicilerle bir araya gelindiğini belirten Rektör Taş, Üniversitenin tüm imkânlarının ülke sanayisine katkı için seferber edildiğinin altını çizdi. BŞEÜ Teknoparkı ile Bilecik’te Ar-Ge merkezi ihtiyacına cevap verdiklerini belirten Rektör Taş, bundan sonra da sanayicilere verecekleri desteğin devam edeceğini sözlerine ekledi. Rektör Taş, Üniversite-sanayi alanında yürütülen tüm çalışmalarda vermiş olduğu destekleri için başta Bilecik Valiliği olmak üzere, Bilecik ve Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odalarına ve tüm iş adamlarına şükranlarını sundu. Konuşmasının sonunda akademisyenlere ve öğrencilere başarılı bir yıl dileyen Rektör Taş, Peygamber Efendimizin “İlim öğrenmek istemek erkek ve kadın her Müslümanın boynunun borcudur.” hadisini hatırlattı. Rektör Taş sözlerine, Üniversitemizin her daim yanında olan, varlığını bizlere her zaman hissettiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez Beyefendiye, Valimiz Sayın Bilal Şentürk Bey’e, Milletvekillerimiz Sayın Selim Yağcı ve Yaşar Tüzün Bey’e, Bilecik’teki tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve törene katılan değerli misafirlerimize şükranlarını sunarak son verdi.

Törende konuşan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sözlerine yeni eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olan, üstün başarılarla dolu bir yıl olmasını dileyerek başladı. Bilecik’in tarihi önemi, atmosferi ve tartışılmaz sembolik değeriyle milletimizin gönlünde ayrı bir yere sahip olduğunu belirten Bakan Dönmez, “Düne, bugüne ve yarına ait ne varsa şehrimizin ruhunda her daim bir arada yaşıyor. Bu ruhu bizzat burada teneffüs etmek eğitim hayatınız boyunca sizler için ayrı bir tecrübe olacak.” ifadelerini kullandı. Şeyh Edebali’nin bir sözünü hatırlatan Bakan Dönmez; “Geçmişi bilmeyen geleceğe yön veremez.” Geçmiş değerlerinden, medeniyet birikiminden feyz almayan, bundan nasiplenmeyen yönünü şaşırır, nereye gideceğini bilemez. Geçmişi iyi anlayıp geleceği ona göre şekillendireceğiz. Geçmişi iyi bileceğiz ama geçmişe takılıp kalmayacağız. İnançlı, karakterli, şahsiyet sahibi, özgüvenli, estetik ruha sahip, kültür ve medeniyetimizin gelişimi için gayret gösteren ve çağa yön veren bir gençlik olmalısınız. Artık tarih sahnesine çıkacak olan sizlersiniz. Bizlere düşen sorumluluk sizlerin geleceğe en iyi şekilde hazırlanmanızı sağlamaktır. Gerekli imkân ve araçları sizlerin hizmetine sunmaktır.” dedi.

Konuşmasında öğrencilere seslenen Bakan Dönmez, “Kim ne derse desin biz sizlere, gençlerimize güveniyoruz. Ve sizlere yatırım yapmaya devam edeceğiz. Siz de yüzümüzü kara çıkarmayacağınızdan eminim. Biz, insanımıza ve kabiliyetimize güveniyoruz. Yapmamız gereken tek şey, kapasitemizi ortaya çıkaracak altyapıyı kurmak. Bu anlayışla 2016’dan 2018’e kadar 268 öğrencimizi yurt dışına eğitime gönderdik. Bu yıl da inşallah 231 öğrencimizi daha yurt dışına burslu olarak göndereceğiz. Döndüklerinde nükleer enerji, bor teknolojileri, yenilenebilir enerji başta olmak üzere bakanlığımız bünyesinde görev alacak öğrencilerimize güvenimiz tam. Türkiye, muasır medeniyet seviyesinin üzerine siz genç kardeşlerimin omuzlarında yükselecek. Muasır medeniyetler deyince aklımıza hep Batı gelir. Ama artık durum çok değişti. Doğu’nun yükselişine şahit oluyoruz. Artık dünyanın ekonomik dengesi Batı’dan Doğu’ya kayıyor. Doğu ülkelerinin teknoloji şirketleri Batılı eşlenikleri ile amansız bir mücadele içerisinde. Şu an Batı yüzyıllar boyunca sahip olduğu avantajları kaybetmeme mücadelesi verirken, Doğu kendine yeni alanlar açma peşinde. Bu sizler için de büyük fırsatları beraberinde getiriyor. Sizlere İngilizce öğrenin demeyeceğim. Çünkü artık o merhaleyi çoktan geçtik. İngilizce’nin yanına öğreneceğiz ikinci dilin bir Doğu dili olmasına önem verin. Rusça, Çince, Japonca geleceğin dünyasında önemli bir yere sahip olacak. Keza Afrika son dönemin parlayan yıldızları arasında. Dünya yönünü bir kere daha Afrika’ya çevirmiş durumda. Türkiye’de son dönemde Afrika’da yatırımlarını hızla artırıyor. En son MTA Sudan’da maden ruhsatı aldı. Afrika’nın bu yükselişini de gözden kaçırmayın.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında akademisyenlere de seslenen Bakan Dönmez, “Saygıdeğer hocalarımız, daha öncede farklı toplantılarda ifade ettiğim gibi üniversitelerimizi siyasetin, sanatın, sanayi ve yüksek teknolojinin arkasındaki akıl olarak kabul ediyorum. İşte bu aklı geliştirecek, girift sorunlara sistemli cevaplar verecek ve yarının Türkiye’sini kuracak mutfak sizlere emanet. Gençlerimiz sizlere emanet. Türkiye sizlere emanet. Türkiye, hızla artan enerji ihtiyacı ve büyüyen ekonomisi ile enerji teknolojilerinde büyük vaatler sunuyor. Üniversitelerimiz de eminim ki dünyada çığır açacak projelerin öncüsü olacaklar. Teknik altyapı, mali destek, insan kaynağı, yasal düzenleme, bizden ne isterseniz hepsini yerine getirmeye, taşın altına elimizi sokmaya hazırız. Enerji ve tabii kaynaklar alanında yapacağınız her çalışma için bakanlığımızın her zaman sizlerin emrinizde olduğunu bilmenizi isterim. Sizleri de üstlendiğiniz bu kutsal ve meşakkatli rol için tekrar kutluyorum. 2019-2020 akademik yılının ülkemize, milletimize ve üniversitemize hayırlar getirmesini niyaz ediyor, başarılar diliyorum. Yılınız güzel, enerjiniz yüksek olsun.” sözleriyle konuşmasına son verdi.

Törenin sonunda, bölümlere göre en yüksek puanları alarak Üniversiteye yerleşen ve burs almaya hak kazanan öğrencilere başarı belgeleri, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Melek Mızrak Subaşı, 2. Tugay Komutanı Tuğgeneral Recep Yalcınkaya ve Bilecik Mermer ve Granit Sanayiciler Derneği ve Üniversitemiz Geliştirme Derneği Başkanı Turgut Özen tarafından verildi. Tören, hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından son erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.