DOLAR
32,4870
EURO
34,8175
ALTIN
2.473,54
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
24°C
Bilecik
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
22°C

2016-2017 ÖĞRENİM DÖNEMİ HAYIRLI OLSUN

2016-2017 ÖĞRENİM DÖNEMİ HAYIRLI OLSUN;
Çocuklarımızın,gençlerimizin en kaliteli,en iyi,en üst teknolojiyi kullanabilecek,örf ve adetlerine bağlı,dini bilgilerle donatılmış,Allah ve Peygamber nedir bilen,ahlaki değerlere sahip,ailesine bağlı ve saygılı şekilde yetiştirildiği eğitim hepimizin hedefi.

Eğitim fırsat eşitliği içinde,devletin tüm fertlerine,çocuklarına,gençlerine hizmet sunduğu alan olmalı.Başarılı öğrencilerin burs,yurt ve diğer ihtiyaçları yönünden desteklenmesi ve devletine,değerlerine bağlı yöneticiler yetiştirilmesi acısından da şarttır.İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının ve gençlerinin devlet tarafından karşılıksız sahiplenilmesi ve desteklenmesi toplumda adalet ve eşitlik duygusunu geliştirecektir.

2002 den bu yana eğitime büyük yatırımlar yapıldı.Yeni okullar,modern sınıflar,spor alanları,laboratuarlar,eğitimde modern teknolojinin kullanılması,uluslararası standartlarda eğitim olanakları bu dönemde sağlandı.Ücretsiz kitap,taşımalı sistem vb.bir çok hamleler bu dönemde gerçekleştirlidi.İmam Hatip ve meslek okulları üzerinde engeller bu dönemde kaldırıldı.
Başörtüsü yasağı ve herkese istediği kıyafetle eğitim yapma,dini eğitim alabilme olanağı bu dönemde sağlandı.

Eğitim alanlarının devlet tarafından yönetilmesi,öğrencilerin devlet tarafından sahiplenilmesinin ne denli önemli olduğu FETÖ ihanet şebekesinin yaptıkları sonrası ortaya cıktı.Eğitim alanı kesinlikle devletin kontrolünde ve fırsat eşitliği içinde faaliyet gösterilecek alandır.İyi niyetle başlayan cemaat faaliyetlerinin kötü niyetli kişilerce nasıl haince kullanılabileceğini gördük.Tekrarını hiç bir şekilde yaşamak istemiyoruz.

Devlet okul,yurt,dershane,kurs,kreş vb eğitim ihtiyaçlarını kendi karşılamalı ve kontrolü elinde tutmalıdır.Yoksa FETÖ olayında olduğu gibi devleti aşan örgütlenmelerle vatana ihanet edebilecek kişiler yetiştirilebilmekte ve aileler büyük çöküş ve üzüntü içine girebilmektedir.Allah beterinden korusun diyelim.Türkiye yi Allah bir daha kendi içimizden çıkan böyle sapkın cemaatlerle,kötü niyetlilerle karşılaştırmasın.

Osmaneli de eğitimde birlik ve beraberlik içinde büyük yol kat ettik.Kısaca bu dönemde yapılan eğitim yatırımlarını özetlersek;
1-Osmaneli öğretmenler acısından “zorunlu hizmet alanı” oldu.Öğretmenler en az 7 yıl ilçemizde öğretmenlik yapıp eğitimin kalitesini büyük oranda arttıracak.
2-Şehit Osman Er İmama hatip Orta Okulu İnşaatı hızla devam ediyor.
3-Çok Programlı Lise yatırımı Projesi tamamlandı,Osmaneli Belediyesinin tahsis ettiği 7.000 Metrekarelik alanda inşaatına başlanıyor.
4-Osmaneli de kız öğrenci yurdu yapımı yatırımı onaylandı,Projesi hazır,İhaleye çıkacak.Osmaneli ilk devlet yurduna kavuşacak.
5-Balaban İlk Okulu eski tescilli bina hariç yıkılıp yeni hazırlanmakta olan proje ile inşa edilecek.Osmaneli merkezinde yeni bir ilkokul daha kazanılmış olacak.
6-Osmaneli Çok Programlı Lisemize yeni bölümler kazanıldı ve yeni bölüm ilaveleri her yıl devam edecek.Osmaneli de sağlık,turizm,teknik vb bölümler acılıyor.
7-Okullarımıza yeni spor alanları kazandırılıyor.
Tüm bu yatırımların Osmaneli ye gerçekleşmesinde emeği gecen başta eski milli eğitim bakanımız Prof Dr Nabi Avcı olmak üzere,Milletvekilimize,İl Başkanımıza,İlçe Başkanımıza,İl Genel Meclisi Üyemize,Valimize,İl ve İlçe Milli Eğitim müdürlerimize,Kaymakamımıza,Belediye Meclisi üyelerimize ve katkısı olan herkese çok teşekkür ediyoruz.Allah emeği geçenlerden razı olsun.

2016-2017 Öğretim Döneminin öğrencilerimize,öğretmenlerimize,velilerimize hayırlı olsun.Allah başarılı bir öğretim dönemi nasip etsin.

Saygı ve sevgilerimle,
Ymm Münür Şahin-Osmaneli Belediye Başkanı

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.