DOLAR
32,4620
EURO
34,6892
ALTIN
2.434,88
BIST
9.909,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

2015 Yılı İl Grup Toplantısı Bozüyük İlçemizde Yapıldı

2015 Yılı İl Grup Toplantısı Bozüyük İlçemizde Yapıldı
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz tarafından Bozüyük İlçemizde “İl Grup Toplantısı” yapıldı.
İl Müdürümüz Hacı Dursun YILDIZ başkanlığında gerçekleşen toplantıya İl Müdür Yardımcımız Erkal GEDİKLİ, Şube Müdürleri ve İlçe Müdürleri katıldı.
Bozüyük Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda konuşma yapan İl Müdürümüz YILDIZ şunları söyledi:
İl Grup Toplantılarını farklı ilçelerde yapalım düşüncesindeyiz. Söğüt ilçesinde yaptığımız toplantıyı Bozüyük İlçesinde gerçekleştiriyoruz. Daha sonra da diğer ilçelerde de yapacağız. Farklı ilçemizde yapmamız İlçe Müdürünü ve ilçeyi onore ettiği bunu yaparken de İlçe Müdürlüğümüze masraf ve sıkıntı olmadan sade bir toplantı yapalım istedik.
Mesai saatlerine zamanında riayet ederek tüm Müdürlerimiz ve personelimiz buna dikkat etmelidir.
Kılık kıyafet konusunda araziye çıkacak arkadaşlarımız araziye uygun kıyafetle, dairede durduğu zaman ise memuriyete uygun kıyafet ile çalışmasına özen göstersin.
Çiftçi eğitim kursları konusunda da çiftçi eğitim havuzunda eğitici olarak bulunanlar ancak eğitim verebilirler. Hangi personel hangi konularda eğitim verebiliyorsa o konularda kurs açılabilir. Ziraat odaları, birlikler veya çiftçilerimiz şu konuda kurs istiyor fakat o konuda o eğitimi verecek personel olamayabiliyor. Bu durumda da kurs açılsa bile çiftçilerimiz sertifika alamamış veya İşkur ile ortaklaşa düzenlenen kurstan günlük 20 TLsini alamamış oluyor. Bunlardan faydalanmadan amaç o konuyu öğrenmek ise uygun prosedüre göre o kurs açılabilir.
İşlerimizi bir plan dahilinde yapmalıyız. En kötü plan plansızlıktan iyidir. Yapılan planın da uygulanabilirliği, ölçülebilirliği ve sürdürülebilirliği önemlidir. Mutlaka geri dönüşü olmalıdır. Plan yaparsınız uygulanmış mı, başarı oranı ne, nerede sıkıntı yaşandı ve hangi çözümler önerildi diye sorulmazsa o plan kağıt üstünde kalır.
Yapılan hizmetlerin etkinliğini kamuoyuyla paylaşarak artırmamız gerekir. Bakanlığımız kadar iş yükü fazla olan, dış etkilere açık başka bir sektör yok. Üstü açık bir fabrikada üretim yapıyoruz. Yapılan faaliyeti kamuoyuyla paylaşarak neden ve niçin yaptığımızı anlatmamız gerekir. Örneğin Pazaryeri İlçemizde Çilek Tarla Günü, Dünya Gıda Günü dolayısıyla Gıda Günü Paneli, ürünümüzü tanıtmak amacıyla Kestane Kabağı Festivalini, küçükbaş hayvancılığımızın önemini vurgulamak ve yapılan çalışmaları paylaşmak için Koç- Teke Yarışması ve katım Töreni düzenledik.
Bakanlığımızın Kırsal Kalkınma Yatırımları ve Kalkınma Ajansı (BEBKA) aracılığı ile yaptığımız projelerde bu dönem büyük başarı elde ettik. Bu projelerin temelini atarken veya açılışını yaparken ne amaçla yapıldığını ne kadar istihdam sağladığını anlatır halkımızla paylaşırsak ilimiz tarım ve hayvancılığını geliştirici projeleri daha da yaygınlaştırabiliriz.
2014 yılında yaptığımız gibi faaliyet raporu kitabının hazırlıklarını yapalım. 2015 yılında neler yapıldı 2016 yılında neler planlandı bu kitabımızda görülebilsin.
Bu sene Özel İdare kaynaklarından 100.000 TL ceviz ve 150.000 TL buğday tohumu projelerimiz için destek aldık. 222 ton Altay 2000 çeşidi buğday geldi ve çiftçilerimize dağıtılmaya başlandı. 6 ilçe buğday tohumu aldı. Gölpazarı ve İnhisar ilçelerimiz bu destekten yararlanmak yerine başka konuda değerlendirmeyi istediler. Altay 2000 çeşidini seçmemizin sebebi;
Domuz zararından dolayı kılçıklı bir çeşit olduğu için,
Bu denli yüklü miktarda tohumu ekim sezonuna yetiştirebilmek için,
İlimizde halihazırda kullanılan buğday tohumu çeşidi çok fazla olup; bu proje ile çeşit sayısını azaltmak için,
Yöremize adapte olmuş ve çiftçimizin tanıdığı bir çeşit olduğu için,
Yüksek boylu verimi iyi, saman değeri de yüksek, bu nedenle hayvan besleme de ve mantar kompostu yapımında kullanılabilir olması,
İlimiz Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesinin kurucu dekanı Bilecik’li Prof. Dr. Fahri ALTAY hocamızın tescil ettirdiği bir çeşit olduğundan tercih edilmiştir
Ceviz projesi kapsamında talepler alınıyor, piyasa araştırmaları yapılıyor, Kasım ayı içerisinde fidan dağıtımı gerçekleştirilecektir.
Toplantının hayırlara vesile olması temennisiyle disiplin içinde gayretli çalışmalarınız ve katkılarınız için hepinize ve tüm mesai arkadaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.
Toplantıda 2015 yılında İlçe ve Şube Müdürlüklerimizce yürütülen faaliyetler, sonuçları, karşılaşılan problemler ve 2016 yılında devam edecek çalışmalar ile gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetler konusunda İlçe ve Şube Müdürleri tarafından bilgi verildi.
İlçe ve şubeler arası ortak konularda istişareler yapılmasıyla toplantı sona erdi.

IMG_5674 IMG_5685 IMG_5689

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.