DOLAR
32,5069
EURO
34,9330
ALTIN
2.437,78
BIST
9.717,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

2015 Yılı 1. Dönem Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

2015 Yılı 1. Dönem Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Söğüt İlçemizde” İl Müdürlüğümüz 2015 Yılı 1. Dönem Değerlendirme Toplantısı” yapıldı.

İl Müdürümüz Hacı Dursun YILDIZ başkanlığında gerçekleşen toplantıya İl Müdür Yardımcımız Mustafa DEMİRBAŞ, şube müdürleri ve ilçe müdürleri katıldı.

Söğüt Namlı Otel’de yapılan toplantıda konuşma yapan İl Müdürümüz YILDIZ şunları söyledi:

“2014 yılını ve 2015 yılı ilk 4 aylık dönemi değerlendirmek için Söğüt ilçesi ev sahipliğinde burada toplantımızı gerçekleştiriyoruz.

2014 yılı genel itibariyle değerlendirmek 2015 yılı ilk çeyreğinde neler yaptık neler yapmalıyız değerlendirmesini yapmak için toplandık.

Bütün işlerimizi plan kapsamında yapmalıyız. En kötü plan plansızlıktan iyidir. İşlerinizi haftalık, iki haftalık ve aylık olarak planlayın.

Disiplin konusuna da özen gösterelim disiplinin olmadığı yerde başarıdan söz etmek mümkün değil. İlçe ve şubelerimizde norm kadro eksiği personelle çalışıyoruz personelimizin moral ve motivasyonunu sağlayarak çok sıkmadan ve de gevşekte bırakmayarak işleri zamanında yapmalıyız. İşleri kişilere endekslemeden öyle bir sistem kurunki kişiler gittiğinde o işte aksama olmasın.

Artık ilçelerimizin de web siteleri aktif hale geldi. Yaptığımız çalışmaları kamuoyuna yansıtmalıyız. Üretici Birlikleri, Ziraat Odaları, Kooperatifler, Sivil toplum örgütleri ve   paydaşlarımızla daima iletişim halinde olmalıyız. Sitenin aktif olduğunu da gören insanlarımız sitelerimize günlük olarak girer güncel tarım bilgilerini takip ederler. Yağmur, don, dolu afet ile ilgili tedbir alınmasıyla ilgili duyuruları yayınlayalım, ÇKS, desteklemelerle ilgili bilgiler verelim. İlçemizin tarımsal potansiyelini göz önüne alarak meyve sebze konularında bilgiler paylaşalım. İmkanları zorlayarak sahada çiftçimizin yanında olalım. Gittiğimiz her yerde yaptığımız her çalışmayı tutanak altına alıp dosyalayalım. “Söz uçar yazı kalır”.

Gıda güvenliği ve hayvan sağlığı konusunda çok hassas davranalım. Mümkün mertebe hastalıktan ari işletme elde etmenin gayreti içerisinde olmalıyız. Hastalık ortaya çıktıktan sonra alınacak tedbirlerde hem ekonomik kayıp fazla olur hem de başarı şansı az olur. Mutlaka aşıları, küpeleri kayıt altına alma işini hızlı bir şekilde yapın. Bu konuda ihmalimiz olmaması gerekir. Dışarıdan ilçeye gelen hayvanları karantinaya alın. Küpesizse cezasını keserek bunların önüne geçmeye çalışalım. Gıda denetimlerinde gıda güvenliğini asla ihmal etmeyelim 5996 sayılı Kanunun verdiği görev ve sorumlulukları yerine getirelim. Okullarda ve halka açık toplantı, seminer ve konferanslar düzenleyerek bilgilendirmeyle oto kontrolü sağlamalıyız. Böylece üretici ve tüketicinin bilinçlenmesiyle gıda denetimi kolaylaşır

IMG_6810 IMG_6851 IMG_6802

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.