DOLAR
32,4682
EURO
34,7369
ALTIN
2.440,30
BIST
9.933,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

2015-2016 FUTBOL SEZON AÇILIŞI

Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Sporda disiplini ve kuralları uygulayarak, sporda istenen adil sonucun alınmasında büyük emeği geçen, fedakarlık gösteren hakemlerimizdir” dedi.
   Vali Nayir, Türkiye Futbol Federasyonu Hakem ve Gözlemcileri Derneği Bilecik Şubesinin 2015-2016 sezonu açılış programında, sporun her branşının kıymetli olduğunu, ancak günümüzde futbolun spor branşları içerisinde en fazla ilgi toplayan ve seyirci toplayan branş olarak öne çıktığını söyledi.
Futbolda hakemlerin etkisinin diğer branşlarla kıyaslanamayacak kadar sorumluluk üstlendiğini anlatan Vali Nayir, şöyle konuştu:
   “Bu etkinlik ve sorumluluktan dolayı da toplumda çok sık eleştirilen konumdasınız. Bu eleştirilere karşı koymanın bence en güzel yolu olarak dernekleşmeyi bulmuşsunuz. Ailelerinizle bir araya gelerek birlik, beraberlik, meslek anlayışı ve dayanışması içerisinde görevinizi hakkaniyetli ve adaletli biçimde yapmaya çalıştığınıza inanıyorum. Mahkeme salonlarında nasıl hakimlerimiz bir karar verebilmek için kanaatlerini oluşturmak üzere mütalaalarını belki senelerce uzanan bir çalışmayla elde edip kararı sonra ulaşabiliyorlar. Hakimlerimizin senelerce vakit harcayarak yapmış olduğu işleri sahalarda hakemlerimiz belki saniyeler ölçüsünde hemen mütalaasını oluşturup karar vereceği duruma getirmek zorunda oluyorlar. Anında karar verip ondan sonra da televizyon programlarında uzun eleştirilerle değerlendirmelerle mutlaka sizler ailelerinizle de etkilenecek şekilde yapılan eleştirilerden payınızı alıyorsunuz. Fakat sporun olmazsa olmazı hakemlerdir. Hakemsiz olması mümkün değil. Sporda disiplini ve kuralları uygulayarak sporda istenen adil sonucun alınmasında büyük emeği geçen, fedakarlık gösteren hakemlerimizdir. Yeni sezonda temennimiz, hakemlerimizin başarılı yönetimleri ile sağlık ve sıhhatle yeni sezonu bitirirler.”
Merkez Hakem Komitesi (MHK) 2. Bölge Sorumlusu Erdal Güleç ise hakemleri üst klasmanlarda görmek en büyük hedefleri olduğunu ve üst klasmanlara çıkmak içinde daha fazla çalışmak gerektirdiğinin bilinci içerisinde olduklarını ifade etti.
   TFFHGD Bilecik Şube Başkanı Hüseyin Altınay da futbolun, dünyanın her yerinde en çok ilgi duyulan ve rekabetinde en yoğun yaşandığı spor branşlarının başında geldiğini vurgulayarak, “Bizler, futbol ailesinin bir parçası olarak sahalarda adalet dağıtmak için görev yapıyoruz. Genel kazananın göklere çıkarmadığı, ancak kaybedenin hedefi haline geliyoruz. Tabi ki zaman zaman hatalarımız oluyor, eksikliklerimiz göze çarpıyor. Bizler, bu hatalarımızı en aza indirebilmek adına, son yıllarda TFF ve MHK tarafından çeşitli eğitimlere katılıyor ve bilgilerimizi birbirimizle paylaşarak eksikliklerimizi gidermek için çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.
Bilecik İl Hakem Kurulu (İHK) Başkanı Kenan Beni, yeni sezonda başarı dileğinde bulundu. Daha sonra Bölgesel hakemlikten ulusal hakemliğe terfi eden Berkan Kara ve bölgesel gözlemci olan Fatih Gündoğdu’ya belgeleri verildi.
Sezon açılışına, Vali Nayir’in yanı sıra Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Bilecik Şube Başkanı Nusret Tosun, üst klasman hakemi Suat Arslanboğa, Eskişehir İHK Başkanı Mesut Çarık ve yönetim kurulu üyeleri ile hakemler katıldı.
DSC_0917 DSC_0920 DSC_0929 DSC_0936 DSC_0940 DSC_0949 DSC_0954 DSC_0966 DSC_0969 DSC_0974 DSC_0979 DSC_0983 DSC_0987 DSC_0990 DSC_0997 DSC_0999
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.