DOLAR
32,4965
EURO
34,7554
ALTIN
2.483,96
BIST
9.507,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

2 ŞUBAT DÜNYA SULAK ALANLAR GÜNÜ

2 ŞUBAT DÜNYA SULAK ALANLAR GÜNÜ

Orman ve Su İşleri Bakanlığı II. Bölge Müdürlüğünce 2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü kapsamında düzenlenen “Sulak alanlar ve yaşamımıza sunduğu katkılar” yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Bilecik Şube Müdürü Nezir Ayhan, ödül töreninde, sulak alanların, doğal veya yapay, devamlı veya geçici, suları durgun veya akıntılı, tatlı, acı veya tuzlu, denizlerin gelgit hareketlerinin çekilme devresinde 6 metreyi geçmeyen derinlikleri kapsayan, başta su kuşları olmak üzere canlıların yaşama ortamı olarak önem taşıyan bütün sular, bataklık, sazlık ve turbiyeler ile bu alanların kıyı kenar çizgisinden itibaren kara tarafına doğru ekolojik açıdan sulak alan kalan yerler şeklinde tanımlandığını kaydetti.

Sahip olduğu biyolojik çeşitlilik nedeniyle dünyanın doğal zenginlik müzeleri olarak kabul edilen sulak alanların, doğal işlevleri ve ekonomik değerleriyle yeryüzünün en önemli ekosistemleri olduğunu belirten Ayhan, Sulak alanlar, yeraltı sularını besleyerek veya boşaltarak, taban suyunu dengeleyerek, sel sularını depolayarak, taşkınları kontrol ederek, kıyılarda deniz suyunun girişini önleyerek bölgenin su rejimini düzenlerler. Sulak alanlar, yüksek bir ekonomik değere sahiptirler. Balıkçılık, tarım ve hayvancılık, saz üretimi, turizm olanaklarıyla bölge ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlarlar” ifadesinde bulundu.

3 okulda 280 öğrenciye sulak alanlar konulu çeşitli eğitimler verdiklerini bildiren Ayhan,

5 ve 6. Sınıf öğrencilerinin katıldığı yarışmada, Murat Hüdavendigar Ortaokulundan Ebranur Gümüş’ün birinci, Osmangazi Ortaokulundan İklim Sarı’nın ikinci ve Murat Hüdavendigar Ortaokulundan Azra Çubuk’un üçüncü olduğunu bildirdi.

Dereceye giren öğrencilere hediye çeki ve plaket veren Ayhan, resimlerde sulak alanların önemini anlatma biçimindeki doğallık ve küçük yaşta gösterdikleri özenin her türlü ödülün onlar için az kalacağını belirterek, “Sanatın görevi doğayı kopya etmek değil, doğayı anlatmaktır. Bu nedenle anlatıcılarımıza yaşam boyu doğayla iç içe başarılı, sağlıklı ve mutlu ömürler dilerim” dedi.

Foto4 Foto5 Foto1 Foto2 Foto3

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.